Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Στο 4% επί του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημόσιο έλλειμμα της Γαλλίας για το 2014, σύμφωνα με την INSEE, τη γαλλική στατιστική υπηρεσία. Οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για 4,4%. Το 2013, το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας ήταν 4,1%. Το «Ρόιτερς» υποστήριξε ότι με βάση τα στοιχεία η χώρα μπορεί να στοχεύσει το 2015 το έλλειμμά της να φτάσει στο 3,8%. Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», αυξήθηκε πέρσι στο 95% του ΑΕΠ της χώρας από 92,3% που ήταν το 2013.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού θα μεταβεί σήμερα στην Κίνα για «να έχει συνομιλίες με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους σχετικά με την κινεζική, την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. Ο Λιού θα μείνει στην Κίνα έως την 31η Μάρτη.

ΑΝΤΟΦΑΓΚΑΣΤΑ.-- Τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν στη Βόρεια Χιλή από ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις, όπου 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί είναι οι αγνοούμενοι και περίπου 1.484 έχασαν τα σπίτια τους. Οι περισσότερο πληγείσες περιοχές είναι αυτές της Αντοφαγκάστα, Κοπιαπό, Τιέρα Αμαρίγια, Ντιέγκο ντε Αμάργκο, Βαγιενάρ.

ΣΟΦΙΑ.-- Δικαστήριο της Σόφιας ενέκρινε χτες το διορισμό δύο προσωρινών διαχειριστών (Λαζάρ Ιλίεφ και Ρόσεν Ανγκέλτσεφ) της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας Corporate Commercial Bank (ΚΤΒ), η οποία «κατέρρευσε» τον Ιούνη του 2014, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας που προκάλεσε η μαζική «φυγή» καταθέσεων.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Είκοσι τρία πρόσωπα, ύποπτα για συνέργεια με τους δράστες της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μάρτη στο Μουσείο του Μπαρντό της Τύνιδας, έχουν συλληφθεί και τέσσερα διαφεύγουν, δύο Μαροκινοί, ένας Αλγερινός και ένας Τυνήσιος, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εσωτερικών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η σερβική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Telekom Srbija» αποδέχτηκε χτες την προσφορά που κατέθεσε η γαλλική εταιρεία Lazard Freres SAS για να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το βρετανικό τμήμα της πετρελαϊκής εταιρείας SHELL ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στις απολύσεις 250 εργαζομένων και στη μη ανανέωση συμβάσεων με εργολάβους σε πλατφόρμες γεώτρησης πετρελαίου της εταιρείας στη Βόρεια Θάλασσα, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης στις διεθνείς τιμές πετρελαίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ