Τετάρτη 10 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, χαρακτήρισε τους «Φρουρούς της Επανάστασης» υπερασπιστές της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να τους χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» οργάνωση. Ο Ροχανί χαρακτήρισε επίσης την απόφαση αυτή των ΗΠΑ λάθος, ενώ άλλοι Ιρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι θα θέσει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, όπου υπάρχει εμπλοκή του Ιράν σε πολέμους από τη Συρία έως τον Λίβανο.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Τρεις συμβασιούχοι εργαζόμενοι που συνεργάζονταν με το εργοστάσιο χημικών KMCO LLC στο Χιούστον του Τέξας κατέθεσαν αγωγή κατά της βιομηχανίας, κατηγορώντας τη διοίκηση πως γνώριζε για πρότερη επικίνδυνη διαρροή αερίου που προκάλεσε στις 2 Απρίλη ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά, προκαλώντας τον θάνατο ενός εργάτη και τον τραυματισμό άλλων δύο.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Η Ανω Βουλή της Αλγερίας όρισε χτες τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ προσωρινό Πρόεδρο της χώρας για τις επόμενες 90 μέρες, υπό την κατακραυγή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που ζητούσαν την άμεση διεξαγωγή εκλογών μετά και από την πρόσφατη παραίτηση του επί δύο δεκαετίες Προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα. Λίγες ώρες αργότερα, η αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση χιλιάδων φοιτητών στο κέντρο του Αλγερίου με βροχή δακρυγόνων, για πρώτη φορά εδώ και επτά βδομάδες.

ΣΑΝΑΑ.-- Τουλάχιστον 11 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πέντε μικρές μαθήτριες, σκοτώθηκαν, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, από πυρά αντιμαχόμενων πλευρών.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ο συριακός στρατός απώθησε επίθεση ομάδας τζιχαντιστών αυτοκτονίας κοντά στην περιοχή Τάιμπατ αλ Ιμάμ στη βόρεια επαρχία Χάμα, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τρεις από τους επίδοξους δράστες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ