Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Νέο σχέδιο απόφασης κατέθεσαν χτες οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για παράταση του διεθνούς εμπάργκο όπλων σε βάρος του Ιράν που λήγει στο τέλος του ερχόμενου Οκτώβρη. Η ψηφοφορία επί του αμερικανικού σχεδίου απόφασης έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή, αν και είναι σίγουρο πως δεν θα περάσει, επειδή διαφωνούν ριζικά Ρωσία και Κίνα, που διαθέτουν δυνατότητα άσκησης βέτο.

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.-- Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε χτες το μεσημέρι κοντά στο Αμπερντινσάιρ της βορειοανατολικής Σκοτίας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων και τον αρκετά σοβαρό τραυματισμό αδιευκρίνιστου αριθμού άλλων. Τις προηγούμενες μέρες, στην περιοχή είχαν σημειωθεί καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες και φαίνεται ότι δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας της γραμμής.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν χτες ξημερώματα περιοχές της πόλης της Γάζας και της πόλης Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας κυρίως υλικές ζημιές, συνεχίζοντας την τρομοκράτηση των περίπου 2.000.000 Παλαιστινίων της περιοχής με πρόσχημα την εκτόξευση μπαλονιών με εμπρηστικούς μηχανισμούς προς τα ισραηλινά εδάφη.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Νέα διαδήλωση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου πραγματοποίησαν χτες βράδυ έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ πολλές εκατοντάδες πολίτες, που διαμαρτύρονται για τους αποτυχημένους χειρισμούς στο δεύτερο κύμα πανδημίας και για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης εκατομμυρίων νοικοκυριών.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλούσι Ακάρ αναγκάστηκε να ματαιώσει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στη Βαγδάτη μετά την έντονη αντίδραση του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή το θάνατο δύο ανώτερων Ιρακινών αξιωματικών από βόμβες τουρκικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους στο ιρακινό Κουρδιστάν σε επιχείρηση κατά του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ