Τα τελευταία εργατικά «ατυχήματα» σε κονσερβοποιεία της Λάρισας έφεραν στην επιφάνεια τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι, ειδικά οι εποχικοί, στις επιχειρήσεις μεταποίησης τροφίμων - στα κονσερβοποιεία της περιοχής. Στο νομό Λάρισας, στις επιχειρήσεις αυτές, πέρα από τους μόνιμους εργαζόμενους, απασχολούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, για να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα, εκατοντάδες εποχικοί εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες, νέοι, αλλά και μετανάστες, συνήθως σε άθλιες συνθήκες. Οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν στο πλαίσιο του κλάδου των Τροφίμων, ενός κλάδου που καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό της μεταποίησης, απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, έχει πωλήσεις...