Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Περιζήτητη

«Περιζήτητη» έχει γίνει η χώρα μας για την ανάληψη αποστολών του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας καθημερινά τους τεράστιους κινδύνους από την εμπλοκή στα βρώμικα σχέδια και στους πολέμους της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της ΝΔ έγινε «δέκτης αιτημάτων» να αναλάβει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία την επιτήρηση του εναέριου χώρου των Βαλτικών κρατών.

Συγκεκριμένα, Λιθουανία και Εσθονία ζήτησαν να εξεταστεί η μεταστάθμευση ελληνικών F-16 στην επικράτειά τους, για περιπολίες στον εναέριο χώρο τους, αλλά και σε αυτόν της Λετονίας που παρεμβάλλεται.

Οι τρεις Βαλτικές χώρες εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το 2004. Δεν διαθέτουν πολεμικά αεροσκάφη και γι' αυτό ο εναέριος χώρος τους επιτηρείται από άλλα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, αποτρεπτικά προς τη Ρωσία.

Οι κίνδυνοι από μια τέτοια ΝΑΤΟική αποστολή, ενώ μαίνεται η σύγκρουση στη γειτονική Ουκρανία, με κίνδυνο να γενικευθεί, δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν μια ανάσα από το πολεμικό μέτωπο κι ενώ υπάρχουν αναφορές για συχνές αερομαχίες ανάμεσα σε ΝΑΤΟικά και ρωσικά αεροσκάφη στην ευρύτερη περιοχή.

Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι οι λόγοι που επικαλέστηκε η ελληνική κυβέρνηση για να μεταθέσει σε άλλο χρόνο την εξέταση του αιτήματος του ΝΑΤΟ και των Βαλτικών «συμμάχων» της.

Τι είπε; Οτι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, έχοντας αναλάβει μαζί με την Ιταλία την επιτήρηση του εναέριου χώρου βαλκανικών κρατών, όπως η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία και σύντομα η Βουλγαρία!

Επικαλέστηκε επίσης τον μεγάλο «φόρτο» που έχει η Πολεμική Αεροπορία από τη συμμετοχή της σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις - πρόβες πολέμου, όπως η «Ramstein Flag 24», που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, και η άσκηση πυρηνικού πολέμου, όπου συμμετείχαν τρία ελληνικά μαχητικά, ως συνοδεία σε στρατηγικό βομβαρδιστικό του ΝΑΤΟ.

Μέχρι και σε άσκηση στην Ινδία πήραν μέρος ελληνικά αεροσκάφη, προωθώντας στην πράξη το «παγκόσμιο ΝΑΤΟ»! Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση απέρριψε (προς το παρόν) μια ακόμα ΝΑΤΟική αποστολή, επειδή δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες που έχει αναλάβει!

Πανάκριβα αεροπλάνα, που έχει πληρώσει από την τσέπη του ο λαός, διασκορπίζονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και επιχειρούν για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, ενώ υποτίθεται πως η αποστολή τους είναι να προστατεύουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα σύνορα!

Από την άλλη, η κυβέρνηση δεν αρνήθηκε να αναλάβει και την «εν πλω» διοίκηση της πολεμικής ναυτικής αποστολής «Ασπίδες» στην Ερυθρά (ήταν επικεφαλής του συντονισμού από το στρατηγείο της Λάρισας), γεγονός που αναβαθμίζει και επιχειρησιακά τον ρόλο της ελληνικής φρεγάτας στην εμπόλεμη περιοχή.

Γελάνε και οι πέτρες με την προσπάθειά τους να παρουσιάσουν αυτήν την «αναβάθμιση» ως αναγνώριση του ρόλου που παίζει η χώρα στην «ασφάλεια» και στη «σταθερότητα», όταν τον δρόμο προς την Ερυθρά τον δείχνει το ...χρήμα («follow the money», είπε ο Ελληνας διοικητής της επιχείρησης), τα συμφέροντα δηλαδή των μονοπωλίων ενάντια στα συμφέροντα των λαών, που γίνονται θύτες και ταυτόχρονα στόχοι αντιποίνων.

Δεν περνάει μέρα που η χώρα μας να μη γράφει μια νέα σελίδα στο ημερολόγιο της εμπλοκής της στο ιμπεριαλιστικό μακελειό και την ίδια ώρα η κυβέρνηση ποινικοποιεί τη δράση των φαντάρων, που καταγγέλλουν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις επιχειρούν όπου Γης, σε αποστολές που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα και τα λαϊκά συμφέροντα!

Οσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης, άλλο τόσο εκκωφαντική είναι η στήριξη που της προσφέρουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που συμφωνούν και επαυξάνουν στα ΝΑΤΟικά σχέδια και στην ελληνική εμπλοκή, ως στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης για την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή.

Με αυτήν τη στρατηγική είναι ώρα να συγκρουστεί ακόμα πιο μαζικά και αποφασιστικά ο λαός, απαιτώντας εδώ και τώρα καμιά εμπλοκή στον πόλεμο, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις, να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι από τις ΝΑΤΟικές αποστολές.

Μπροστά στις εξελίξεις που είναι ραγδαίες, να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού, ότι δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τους άλλους λαούς και ότι είναι αγεφύρωτο το χάος που χωρίζει τα συμφέροντα και τις ανάγκες του από τα σχέδια και την πολιτική της αστικής τάξης σε πόλεμο και «ειρήνη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ