Κυριακή 11 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακή 11/1
  • Ο Ψαραντώνης
    Ο Ψαραντώνης
    Στη μουσική σκηνή «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα), η Αργυρώ Καπαρού κάθε Κυριακή (9.30 μ.μ.), μας ταξιδεύει στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και στους ρυθμούς των τάνγκο, μπλουζ, μάμπο κ.ά.
  • Σήμερα, αύριο, αλλά και στις 14, 16 και 17/1 ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει στο Μέγαρο Μουσικής τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Τίτλος του προγράμματος «Βασίλης Τσιτσάνης: είκοσι χρόνια μετά. Ο,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ». Στον ίδιο χώρο (11.30 π.μ.) στο πλαίσιο «Πρωινά της Κυριακής», η Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, θα παρουσιάσει «Τους σολίστ και την Ορχήστρα».
Δευτέρα 12/1
  • Εκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Δεβετζή εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Τιτάνιουμ» (Βασ. Κωνσταντίνου 44).
  • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση ζωγραφικής του Μίλτου Κοτσώνη. Ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει οικεία πρόσωπα, αντικείμενα και τοπία από τον Υμηττό και την Καισαριανή.
Τρίτη 13/1
  • Εκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σιαμπακούλη φιλοξενείται στην Πινακοθήκη «Ψυχάρη 36» (Κυπριάδου). Πρόκειται για την 7η ατομική έκθεση έργων του, η οποία παρουσιάζεται παράλληλα με το βιβλίο του «Εγκαυστική - Αρχαία τεχνική ζωγραφικής αγιογραφίας».
Τετάρτη 14/1
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης «Ανεμος» (Κυριαζή 36, Κηφισιά) έκθεση έργων της Οπυς Ζούνη.
  • «Οι εξοχές του νου» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Νίκου Χουλιαρά, που φιλοξενείται στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9α). Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο του καλλιτέχνη, «Βιβλίο με ζωγραφιές».
  • Το «Λαχταρώ» της Σάρας Κέιν παρουσιάζει μέχρι τις 18 Γενάρη, η «νέα Σκηνή», στο «Θέατρο της οδού Κυκλάδων», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνικά - κοστούμια Μαγιού Τρικεριώτη, μουσική Δημήτρη Καμαρωτού. Παίζουν: Λευτέρης Βογιατζής (Α), Αγλαΐα Παππά (Μ), Αγγελική Παπαθεμελή (C) και Βασίλης Μπουλουγούρης (B).
Πέμπτη 15/1
  • Β. Παπακωνσταντίνου
    Β. Παπακωνσταντίνου
    Το πρόγραμμα - διαδρομή στα 30 χρόνια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι, το οποίο είχε παρουσιάσει στο θέατρο Πέτρας, «μεταφέρει» κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (11 μ.μ.) και Κυριακή (9.30 μ.μ.), ο αγαπημένος ερμηνευτής στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη). «Εσείς οι φίλοι μου κι εγώ... μέχρι πρωίας» είναι ο τίτλος του. Μαζί του η Ευρυδίκη και οι «Οναρ», και ακόμη οι Τ. Κικίδη, Ελεάνα Ζ., Γ. Κωνσταντινίδης.
  • Σήμερα και αύριο στο καφέ «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι), ο Ψαραντώνης και οι: Λάμπης Ξυλούρης, Νίκη Ξυλούρη, Γιάγκος Ξυλούρης, θα μας ταξιδέψουν στους δρόμους του κρητικού τραγουδιού.
  • Στο «Απλό Θέατρο», παρουσιάζεται, μέχρι τις 18 Γενάρη, το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Μπράιαν Φρίελ «Ο ξεριζωμός», σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι, σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, σκηνικά Γιώργου Πάτσα, κοστούμια Τότας Πρίτσα, μουσική Ελένης Καραΐνδρου. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Μάνια Παπαδημητρίου, Στέλιος Καλογερόπουλος, Γιώργος Μωρόγιαννης, Μαρία Ζαχαρή, Λαέρτης Βασιλείου κ.ά.
Παρασκευή 16/1
  • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» (Φοίβης 11, Γλυφάδα), η έκθεση ζωγραφικής του Αχιλλέα Αϊβάζογλου. Πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη αποτελεί το αστικό τοπίο, όπως έχει διαμορφωθεί από την καταλυτική επίδραση του χρόνου.
  • Ο Πασχάλης, οι «Απουριμάκ» και οι Φίλιππος Πλακιάς, Νίκος Σπέρης, Αντιγόνη Ευστρατόγλου, Ιωάννα Κάππου, Ζίνα Αρβανιτίδη παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στη «Νέα Πανσέληνο» (Αδριανού 101, Πλάκα) ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Από την παράσταση «Λαχταρώ»
Από την παράσταση «Λαχταρώ»

Εργο του Μ. Κοτσώνη
Εργο του Μ. Κοτσώνη
«Διαδρομές» στο «Συρμό»

Στέλιος Βαμβακάρης
Στέλιος Βαμβακάρης
Οι μουσικές διαδρομές καλά κρατούν στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661), στη σκηνή του οποίου εμφανίζονται γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες.

Αύριο (Δευτέρα) και μεθαύριο (Τρίτη), στο «Συρμό», προσφέρουν δυο ακόμη ξεχωριστές βραδιές ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Γιώργος Αλουπογιάννης και ο Δημήτρης Κοργιαλάς. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ποπ, ροκ και παραδοσιακά ακούσματα με πιο σύγχρονες ενορχηστρώσεις, με ξένα τραγούδια, αλλά κυρίως με τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα από τις συνεργασίες του με τους Ν. Πορτοκάλογλου και Μ. Φάμελο και από το τελευταίο του CD «Εϊ, τι κάνεις εκεί;» - με επιρροές από παραδοσιακά ακούσματα. Ο Γιώργος Αλουπογιάννης ερμηνεύει και τραγούδια από την τελευταία του δουλιά «Μια φάση περνάω κι εγώ, μην το κάνουμε θέμα» και ο Δημήτρης Κοργιαλάς από το δίσκο του «Ασ' τα δύσκολα σε μένα». Ακολουθεί βραδιά DJ'ς (Τετάρτη), ενώ την Πέμπτη στη σκηνή του «Συρμού», θα εμφανιστεί για μια ακόμη φορά το επταμελές νεανικό συγκρότημα «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», με τζαζ, μπλουζ, ροκ και progressive ήχο, αλλά και παραδοσιακά ακούσματα.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, η σκηνή του «Συρμού» θα παραδοθεί στις ρεμπέτικες «διαδρομές» του Στέλιου Βαμβακάρη. Ο αξιόλογος δημιουργός και ερμηνευτής, συνοδευόμενος από την ορχήστρα του, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «Αποφασίζουμε οριστικά». Γιος του θρυλικού Μάρκου Βαμβακάρη, ο Στέλιος με συνέπεια και ταλέντο καλλιέργησε αυτήν τη σπουδαία κληρονομιά του. Από τα 12 κιόλας χρόνια του, υπήρξε επαγγελματίας σολίστας του μπουζουκιού, έγραψε δικά τραγούδια, ενώ ανέδειξε με συνθέσεις του τις κοινές ρίζες του ρεμπέτικου και του μπλουζ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ