Κυριακή 11 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Διαδρομές» στο «Συρμό»

Στέλιος Βαμβακάρης
Στέλιος Βαμβακάρης
Οι μουσικές διαδρομές καλά κρατούν στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661), στη σκηνή του οποίου εμφανίζονται γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες.

Αύριο (Δευτέρα) και μεθαύριο (Τρίτη), στο «Συρμό», προσφέρουν δυο ακόμη ξεχωριστές βραδιές ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Γιώργος Αλουπογιάννης και ο Δημήτρης Κοργιαλάς. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ποπ, ροκ και παραδοσιακά ακούσματα με πιο σύγχρονες ενορχηστρώσεις, με ξένα τραγούδια, αλλά κυρίως με τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα από τις συνεργασίες του με τους Ν. Πορτοκάλογλου και Μ. Φάμελο και από το τελευταίο του CD «Εϊ, τι κάνεις εκεί;» - με επιρροές από παραδοσιακά ακούσματα. Ο Γιώργος Αλουπογιάννης ερμηνεύει και τραγούδια από την τελευταία του δουλιά «Μια φάση περνάω κι εγώ, μην το κάνουμε θέμα» και ο Δημήτρης Κοργιαλάς από το δίσκο του «Ασ' τα δύσκολα σε μένα». Ακολουθεί βραδιά DJ'ς (Τετάρτη), ενώ την Πέμπτη στη σκηνή του «Συρμού», θα εμφανιστεί για μια ακόμη φορά το επταμελές νεανικό συγκρότημα «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», με τζαζ, μπλουζ, ροκ και progressive ήχο, αλλά και παραδοσιακά ακούσματα.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, η σκηνή του «Συρμού» θα παραδοθεί στις ρεμπέτικες «διαδρομές» του Στέλιου Βαμβακάρη. Ο αξιόλογος δημιουργός και ερμηνευτής, συνοδευόμενος από την ορχήστρα του, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «Αποφασίζουμε οριστικά». Γιος του θρυλικού Μάρκου Βαμβακάρη, ο Στέλιος με συνέπεια και ταλέντο καλλιέργησε αυτήν τη σπουδαία κληρονομιά του. Από τα 12 κιόλας χρόνια του, υπήρξε επαγγελματίας σολίστας του μπουζουκιού, έγραψε δικά τραγούδια, ενώ ανέδειξε με συνθέσεις του τις κοινές ρίζες του ρεμπέτικου και του μπλουζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ