Κυριακή 9 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακή 9/4
  • «Τρίφωνο»
    «Τρίφωνο»
    Εως και τις 16/4 το χοροθέατρο «Νταλίκα» παρουσιάζει στο «Θησείον» (Τουρναβίτου 7, τηλ. 210.3255.444) τη χοροθεατρική παράσταση «Φύλλο και Φτερό».
Δευτέρα 10/4
  • «Ο μοναδικός Κώστας Βάρναλης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται (8.15 μ.μ.) στο εργαστήρι του γλύπτη Μ. Κάσση (Τζιροπούλου 15, Ν. Φάληρο). Θα μιλήσει η Αγγελική Αρμύρα. Απαγγελίες ποιημάτων: Μ. Κάσσης.
  • Με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Αθηνών (Β. Γεωργίου Β' 17-19 και Ρηγίλλης), το «Τρίο Αθηνών» (Χ. Χατζηγεωργίου, Ντ. Χατζηγεωργίου, Β. Στυλιανού) πραγματοποιεί συναυλία με έργα του συνθέτη. Είσοδος ελεύθερη. Καλλιτεχνική επιμέλεια - οργάνωση: Χρ. Κολοβός.
  • Το «Τρίφωνο», το εξαιρετικό σχήμα που απαρτίζουν οι Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης και Δημήτρης Υφαντής, εμφανίζεται στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, τηλ. 210.5203661). Ερμηνεύει καινούρια και παλιά τραγούδια με ένα ξεχωριστό τρόπο έκφρασης, όπου η φωνή γίνεται μουσικό όργανο πάνω στη βασική μελωδία. Συμμετέχουν: Σάκης Βαργεμτζίδης (πιάνο), Φώτη Μυλωνά (μπάσο, φλάουτο), Θοδωρής Παπαστάθης (τύμπανα) και Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά).
  • Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο πραγματοποιείται στις 7.30 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματογράφο Βύρωνα «Νέα Ελβετία». Θα μιλήσει ο Σταύρος Καρτσωνάκης. Τραγούδια σε στίχους του ερμηνεύουν οι Νίκος Δημητράτος και Καίτη Κουλλιά. Στο πιάνο ο Γιώργος Αρσενίδης.
Τρίτη 11/4
  • Πετρολούκας Χαλκιάς

    ICON

    Πετρολούκας Χαλκιάς
    «Ενας αιώνας... Μάρκος» τιτλοφορείται το πρόγραμμα, που παρουσιάζουν στις 10.30 μ.μ., στο «Συρμό» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Νίκος Τάγκας. Μαζί τους ο παλιός ρεμπέτης Νίκος Περγιάλης και η Ανθούλα Μίχου. Ενα αφιέρωμα στον πρωτομάστορα του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκο Βαμβακάρη, που έστρωσε το δρόμο για τη δημιουργία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
  • «Θεραπεύοντας με τη μουσική: Argo Ergo Sum και η ζωή ως Μουσικός Αυτοσχεδιασμός» είναι το θέμα της διάλεξης του καρδιολόγου και συνθέτη Θανάση Δρίτσα, που διοργανώνει στις 8.30 μ.μ. η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου (Φίλωνος 29). Θ' ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια του συνθέτη.
Τετάρτη 12/4
  • Στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος, τηλ. 210.9270.628) ξεκινά τετραήμερο αφιέρωμα στα πνευστά, με τον σπουδαίο δεξιοτέχνη Πετρολούκα Χαλκιά.
  • Συνεχίζεται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), η έκθεση έργων του Δημήτρη Σκουρογιάννη με τίτλο «Παράδεισος - Ξανασυναντώ - Διαστρωματώσεις».
  • Εως τις 30/4 στην γκαλερί «Αδάμ» (Νεοφ. Βάμβα 5) παρουσιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Νατάσας Γκάνα με τίτλο «Οι μυστικοί κήποι των ονείρων μας».
Πέμπτη 13/4
  • «Πολιτική εικονογραφημένη» είναι το θέμα της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί (7.30 μ.μ.) στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής, στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Πολιτική γελοιογραφία».
  • Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Αλμπιόνι, Μότσαρτ και Μάλερ. Σολίστ: Σόνια Θεοδωρίδου (σοπράνο), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο).
Παρασκευή 14/4
  • Ενας από τους πιο αγαπημένους συνθέτες, ο Γιώργος Καζαντζής, εμφανίζεται σήμερα και αύριο, στο «Συρμό». Μαζί του οι Ορφέας Περίδης, Δημήτρης Ζερβουδάκης και Λιζέτα Καλημέρη. Εκτός από τραγούδια και οργανικά κομμάτια του συνθέτη, θα ακουστούν και τραγούδια των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών, ενώ δε θα λείψουν και οι εκπλήξεις.
  • Ορφέας Περίδης

    ICON

    Ορφέας Περίδης
    H Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, με μαέστρο τον Γιούρι Τεμιρκάνοφ, παρουσιάζει τρία διαφορετικά προγράμματα, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, στο Μέγαρο Μουσικής. Σήμερα, η διάσημη Ρωσίδα τσελίστρια Νατάλια Γκούτμαν, ερμηνεύει το «Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1» του Σοστακόβιτς. Παρουσιάζονται επίσης, έργα Προκόφιεφ και Μουσόργκσκι - Ραβέλ.
Σάββατο 15/4
  • Συνεχίζεται στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλ. Κολωνακίου 20), η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κόττη.
  • Στην γκαλερί ««Zina Athanassiadou» (Π.Π. Γερμανού, Θεσσαλονίκη), συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής της Μαριλένας Ζαμπούρα.

Εργο του Γιάννη Κόττη
Εργο του Γιάννη Κόττη
Γιορτινές προτάσεις

Πασχαλιάτικα στολίδια από παπιέ μασέ της Ελενας Δημηροπούλου
Πασχαλιάτικα στολίδια από παπιέ μασέ της Ελενας Δημηροπούλου
Στο εορταστικό πνεύμα των ημερών οι αίθουσες τέχνης και τα μουσεία της Αθήνας. Στις αίθουσες «Αστρολάβος» (Ηροδότου 11, Ξανθίππου 11), από τις 10/4 έως τις 6/5 φιλοξενείται μια σειρά καλλιτεχνικών πασχαλινών κατασκευών, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, λαμπάδες, αυγά, στεφάνια κ.ά. Συγκεκριμένα, παιχνίδια από διάφορα υλικά (παπιέ μασέ, ξύλο, μέταλλο), έφτιαξαν οι καλλιτέχνες: Κατερίνα Βαβλίτου, Κάτια Βαρβάκη, Ελευθερία Γαλάτη, Βαγγέλης Γκιόκας, Ελλη Γράβαλου, Ελενα Δημηροπούλου, Σαντάλ Σκιαδαρέση κ.ά. Κεραμικά παιχνίδια και στολίδια οι κεραμίστριες: Αννα Αντωνοπούλου, Μόνικα Διαμαντοπούλου, Θωμαΐς Κόντου και Λίλη Μπακογιάννη. Λαμπάδες οι: Κατερίνα Βαβλίτου, Ντίμη Μπιτσάκου κ.ά. Αυγά η Μαρία Μαρίνογλου και η Μαρία Μαρουδή. Επίτοιχες πασχαλινές κατασκευές οι: Λάζαρος Ζήκος, Δήμητρα Παπαδημητροπούλου, Νατάσσα Χριστέλη κ.ά.

Στο Μουσείο Κοσμήματος Η. Λαλαούνη (Καλλισπέρη 12, στάση μετρό Ακρόπολη), στις 19 Απρίλη (9π.μ. έως 9μ.μ.), σας περιμένουν πασχαλινές προσφορές σε επιλεγμένα είδη. Ακόμη θα βρείτε: λαμπάδες, πολύτιμα πασχαλινά αυγά, παιδικές εκδόσεις κ.ά.

Συνεχίζεται και σήμερα (10π.μ. - 7μ.μ.) στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48), η Πασχαλινή εορταγορά που διοργανώνει η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Θα βρείτε πασχαλινά δώρα, βιβλία, ρούχα, παιχνίδια, χειροτεχνήματα και προϊόντα που παράγονται από τα παιδιά στα εργαστήρια της Εταιρείας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ