Σάββατο 28 Οχτώβρη 2006 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Συρμός» προσκαλεί

Ο «Συρμός» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλατεία Καραϊσκάκη, δίπλα στο σταθμό του μετρό «Μεταξουργείο», τηλ. 210.5203.661) άνοιξε και προσκαλεί σε γοητευτικές μουσικές διαδρομές. Στη σκηνή του, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, συναντώνται δύο νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Χαρούλης και η Μαρία Λούκα.

Μετά από σειρά εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κι ένα ταξιδιάρικο συναυλιακό καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στο «Συρμό» για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Ο 25χρονος ερμηνευτής καταθέτει ήδη το δικό του στίγμα, πατώντας γερά στην ιδιαίτερη μουσική βαρύτητα της ερμηνευτικής του ρίζας, την Κρήτη, και δοκιμάζοντας ηχοχρώματα ηλεκτρικά και μουσικό υλικό που συναντά τους λαϊκούς δρόμους, την ποιητικότητα της έντεχνης τραγουδοποιίας και την αμεσότητα των τροβαδούρων της ροκ. Αυτές τις μέρες καταθέτει τη δεύτερη προσωπική δισκογραφική του δουλιά (σε παραγωγή του Μάνου Ξυδού), μέρος της οποίας θα παρουσιάζει στο μουσικό στέκι του Μεταξουργείου. Μαζί, τραγούδια από τις συνεργασίες του με τους Μίλτο Πασχαλίδη, «Χαΐνηδες», «Εστουδιαντίνα», Μιχάλη Νικολούδη, αλλά και «στάσεις» σε αγαπημένα τραγούδια των Νίκου Ξυλούρη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων αξιόλογων δημιουργών. Πλαισιωμένος από ανήσυχους μουσικούς, ρισκάρει διαφορετικό βηματισμό σε μονοπάτια γνώριμα, ενώ αναδεικνύει την οικειότητα που κρύβουν οι νέες μουσικές φόρμες.


Η Μαρία Λούκα διαθέτει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό εκείνο που απαιτείται για να αποσπάσει την προσοχή ενός ευρύτερου ακροατηρίου, σε μια εποχή υπερπροσφοράς νέων προσώπων στο μουσικό χώρο. Συνδυασμός δύναμης και ευαισθησίας, σκηνικής αμεσότητας και λιτής έκφρασης και - κυρίως - σαφήνεια αισθητικών επιλογών χαρακτηρίζουν την παρουσία, αλλά και την πρώτη δισκογραφική της κατάθεση με τίτλο «Καλημέρα», που ήδη κυκλοφορεί. Δεν είναι εξάλλου τυχαία η μακροχρόνια συνεργασία της με τον Σωκράτη Μάλαμα.

Κυριακή 29/10
  • «Art» στο θέατρο «Ακάδημος»
    «Art» στο θέατρο «Ακάδημος»
    Η σπουδαία σοπράνο Αννα Τόμοβα - Σίντοφ ερμηνεύει δημοφιλείς άριες από όπερες των Μότσαρτ, Στράους, Τσαϊκόφσκι, Βέρντι, Μασκάνι και Τσιλέα, στο Μέγαρο Μουσικής (8.30μμ), συνοδευόμενη από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
  • Στο «Ακροπόλ» συνεχίζονται οι παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής με την όπερα «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ. Παραστάσεις ακόμη στις 1, 3, 5/11.
  • Συνεχίζονται μέχρι και αύριο οι παραστάσεις της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι της Μόσχας, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής.
Δευτέρα 30/10
  • Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Γιάννης Κούτρας ξεκινούν τις εμφανίσεις τους, στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, τηλ. 210-9226975). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις γιορτές.
Τρίτη 31/10
  • Η ακροβατική ομάδα «Mega China Circus» ξεδιπλώνει την τέχνη της, στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9315600), μέχρι τις 3/12.
Τετάρτη 1/11
  • Στη μαγεία του αργεντίνικου τάνγκο, με έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, σε χειροποίητο χαρτί, με χρωματιστά ή μαύρα μολύβια και ακριλικά χρώματα σε καμβά, μας μεταφέρει η έκθεση της Ρουμπίνας Σαρελάκου που εγκαινιάζεται (7μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Τρίγωνο» (Δροσίνη και Κυριακού 16). Πρόκειται για έργα με θέμα το τάνγκο και όσα «το συνθέτουν».
  • Η εταιρεία Θεάτρου Δόλιχος παρουσιάζει το έργο «Δάφνης και Χλόη: ταξίδι αναψυχής» σε μια παράσταση του Cezaris Grauzinis βασισμένη στο μυθιστόρημα της ύστερης ελληνικής αρχαιότητας του Λόγγου, που περιγράφει τον έρωτα δύο νέων στα βοσκοτόπια της ειδυλλιακής Μυτιλήνης, σε μετάφραση του Ρόδη Ρούφου. Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Εύα Κεχαγιά, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Βασιλική Κυπραίου, Μανώλης Μαυροματάκης, Μάρω Παπαδοπούλου, Απόστολος Πελεκάνος, Δημήτρης Τάρλοου.
  • Εργο της Ηώς Αγγελή
    Εργο της Ηώς Αγγελή
    Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4, Δεξαμενή) εγκαινιάζεται ατομική έκθεση της Ηώς Αγγελή, με τίτλο «Σπίτι παντού». Η ζωγράφος δημιουργεί εικόνες που αναφέρονται στο «σπίτι» που υπάρχει μέσα μας. Εσωτερικά τοπία που αποκαλύπτουν τις επιθυμίες, τους φόβους και τις εμμονές των ανθρώπων.
Πέμπτη 2/11
  • «Μεγάλοι δημιουργοί» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής, που εγκαινιάζεται (7μ.μ.) στον «Εικαστικό Κύκλο» (Χαρ. Τρικούπη 121). Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Σπύρος Βασιλείου, Γιάννης Γαΐτης, Κώστας Γραμματόπουλος, Νίκος Κεσσανλής, Κώστας Κουλεντιανός, Μάριος Πράσινος, Πάρις Πρέκας, Γιώργος Σικελιώτης, Θεόδωρος Στάμος, Τάσσος, Γιάννης Τσαρούχης και Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας.
Παρασκευή 3/11
  • Ξεκινούν στο Θέατρο «Ακάδημος» οι παραστάσεις του έργου της Γιασμίνα Ρέζα, «ART» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου. Παίζουν: Σοφοκλής Πέππας, Κώστας Αποστολίδης,
  • Πρεμιέρα του έργου του Μολιέρου «Ταρτούφος», στο θέατρο «Αλφα», σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά - κοστούμια Ρένας Γεωργιάδου. Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ελευθερία Ρήγου, Μίρκα Καλατζοπούλου, Μαρία Ανδρούτσου κ.ά.
  • Τρεις ατομικές εκθέσεις εγκαινιάζονται στον «Αστρολάβο Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Στο κάτω επίπεδο φιλοξενούνται έργα του Αριστόδημου Kaldis, στο μεσαίο επίπεδο ζωγραφικά έργα και κολάζ του Νάνου Βαλαωρίτη και στο επάνω επίπεδο εκτίθενται κατασκευές και κοσμήματα της Νατάσας Χριστέλη.
  • Εργο της Ρουμπίνας Σαρελάκου
    Εργο της Ρουμπίνας Σαρελάκου
    Ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι» (Λάμπρου Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210 2610444). Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι 25/11.
  • Ο Μιχάλης Τζουγανάκης και ο Μπάμπης Στόκας αλλάζουν μουσικούς ρόλους επί σκηνής του «Ζυγού», στην Πλάκα.
  • Οι «Μπλε» εμφανίζονται στο «Οξυγόνο live» (Βούρβαχη και Κορυζή 4, Ν. Κόσμος, τηλ. 210-9240740), κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
  • Οι «Graviton» εμφανίζονται στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ. 210-7560102).
Σάββατο 4/11
  • Η B΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζει το έργο του Πέτερ Τουρίνι «Η λάμψη των Αλπεων» σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά και σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου με την Σοφία Σεϊρλή, τον Κώστα Γαλανάκη και τον Γρηγόρη Γαλάτη. Σκηνικά - κοστούμια Ελλη Παπαγεωργακοπούλου, φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος, σύνθεση ήχων Δημήτρης Ιατρόπουλος.
  • Συνεχίζεται στην γκαλερί «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5), η έκθεση 19 ζωγράφων, που φιλοτέχνησαν έργα εμπνευσμένα από την «Τζοκόντα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πρόκειται για δημιουργίες των: Αν. Απέργη, Αλ. Γκίνη, Π. Ζουμπουλάκη, Σ. Καραβούζη, Χρ. Καρά, Χρ. Παπαχριστοφόρου, Μ. Πρέκα, Κ. Ράμμου, Α. Χαραλαμπίδη κ.ά.

«Mega China Circus»
«Mega China Circus»


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ