Σάββατο 28 Οχτώβρη 2006 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Συρμός» προσκαλεί

Ο «Συρμός» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλατεία Καραϊσκάκη, δίπλα στο σταθμό του μετρό «Μεταξουργείο», τηλ. 210.5203.661) άνοιξε και προσκαλεί σε γοητευτικές μουσικές διαδρομές. Στη σκηνή του, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, συναντώνται δύο νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Χαρούλης και η Μαρία Λούκα.

Μετά από σειρά εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κι ένα ταξιδιάρικο συναυλιακό καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στο «Συρμό» για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων. Ο 25χρονος ερμηνευτής καταθέτει ήδη το δικό του στίγμα, πατώντας γερά στην ιδιαίτερη μουσική βαρύτητα της ερμηνευτικής του ρίζας, την Κρήτη, και δοκιμάζοντας ηχοχρώματα ηλεκτρικά και μουσικό υλικό που συναντά τους λαϊκούς δρόμους, την ποιητικότητα της έντεχνης τραγουδοποιίας και την αμεσότητα των τροβαδούρων της ροκ. Αυτές τις μέρες καταθέτει τη δεύτερη προσωπική δισκογραφική του δουλιά (σε παραγωγή του Μάνου Ξυδού), μέρος της οποίας θα παρουσιάζει στο μουσικό στέκι του Μεταξουργείου. Μαζί, τραγούδια από τις συνεργασίες του με τους Μίλτο Πασχαλίδη, «Χαΐνηδες», «Εστουδιαντίνα», Μιχάλη Νικολούδη, αλλά και «στάσεις» σε αγαπημένα τραγούδια των Νίκου Ξυλούρη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων αξιόλογων δημιουργών. Πλαισιωμένος από ανήσυχους μουσικούς, ρισκάρει διαφορετικό βηματισμό σε μονοπάτια γνώριμα, ενώ αναδεικνύει την οικειότητα που κρύβουν οι νέες μουσικές φόρμες.


Η Μαρία Λούκα διαθέτει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό εκείνο που απαιτείται για να αποσπάσει την προσοχή ενός ευρύτερου ακροατηρίου, σε μια εποχή υπερπροσφοράς νέων προσώπων στο μουσικό χώρο. Συνδυασμός δύναμης και ευαισθησίας, σκηνικής αμεσότητας και λιτής έκφρασης και - κυρίως - σαφήνεια αισθητικών επιλογών χαρακτηρίζουν την παρουσία, αλλά και την πρώτη δισκογραφική της κατάθεση με τίτλο «Καλημέρα», που ήδη κυκλοφορεί. Δεν είναι εξάλλου τυχαία η μακροχρόνια συνεργασία της με τον Σωκράτη Μάλαμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ