Πέμπτη 24 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

«ΤΑ ΚΡΥΦΑ ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας» του Λ. Ζαμόισκι συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες ο «Ριζοσπάστης», που παρά το γεγονός ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε στις αρχές του '80, εξακολουθεί να είναι άκρως επίκαιρο. Σήμερα διαβάστε το 12ο μέρος (σελίδα 8)

ΣΤΑ ΜΕΣΑ του 2001 υπολογίζει η νορβηγική εταιρία, της οποίας οι δύτες άνοιξαν το ναυαγισμένο υποβρύχιο «Κουρσκ», ότι θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση για την ανάσυρση των ναυτικών του και την (πιθανή) ανέλκυση του κύτους από το βυθό της θάλασσας Μπάρεντς. Στο μεταξύ, η Ρωσία θρήνησε χτες τα χαμένα παιδιά της, αν και η «επίσημη τελετή» που επρόκειτο να γίνει στη μνήμη τους ακυρώθηκε χωρίς επίσημη εξήγηση και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, επέστρεψε στη Μόσχα (σελίδα 11)

ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ιδιώτες, τα πάντα στο σφυρί. Με το σύνθημα αυτό στην προμετωπίδα, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας γνωστοποίησε χτες τις προθέσεις του να αναθέσει σε ιδιώτες την κατασκευή έργων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, τα οποία, κατά τη γνωστή πλέον τακτική, θα επιλεγούν από χρηματοοικονομικό σύμβουλο... (σελίδα 12)

ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ όργανα της Μυτιλήνης δεν επέτρεπαν σ' έναν βαριά άρρωστο συνάνθρωπό μας από την πρώην Σοβιετική Ενωση να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο, καθώς έπασχε από καρδιά και είχε υποστεί έμφραγμα κατά τη διάρκεια της κράτησής του! Το «μεγάλο έγκλημα» που διέπραξε ο Αλ. Τρίφονοφ μαζί με τη σύζυγό του ήταν ότι ήρθαν νόμιμα στην Ελλάδα για να επισκεφτούν και να συμπαρασταθούν στην κόρη τους, η οποία είναι παντρεμένη εδώ και επτά χρόνια με Ελληνα και ζουν στη Μυτιλήνη. Ωστόσο, το ζεύγος Τρίφονοφ βρέθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας, επειδή παραβίασε την άδεια παραμονής στη χώρα μας (σελίδα 16)

ΝΕΕΣ ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές. Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της κωμωδίας του Αντώνη Κόκκινου με τίτλο «Πάμπτωχοι ΑΕ» και της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη με τίτλο «Φτηνά τσιγάρα». Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τίτλο «Beautiful People» (σελίδα 19)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ