Τετάρτη 29 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Απάντηση στην πρόκληση

To μήνυμα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες: Το ταξικό κίνημα των εργαζομένων που σήμερα μπαίνει μπροστά στην πάλη ενάντια στο χτύπημα κατακτήσεων από την κυβέρνηση, πρέπει να συκοφαντηθεί ως «διασαλευτής της δημόσιας τάξης»! Ετσι το περιστατικό - που επαναλαμβάνεται συχνά το τελευταίο διάστημα - ασφαλίτες να παρακολουθούν εκδηλώσεις του λαϊκού κινήματος, έρχεται να σταθεί «με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω». Η παραδοχή από τον Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή ότι μυστικός ένοπλος αστυνομικός παρακολουθούσε την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη, ήρθε να αντιστραφεί και να εμφανιστούν οι διαδηλωτές ως κοινοί λωποδύτες, που δεν απομόνωσαν τον ασφαλίτη αλλά του «επιτέθηκαν και τον λήστεψαν». Αυτά είχε πει ο πρωθυπουργός και ο κρατικός μηχανισμός καταστολής προχώρησε και σε μέτρα. Κάλεσε το Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και υποψήφιο δήμαρχο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να καταθέσει ενάντια στους «ληστοσυμμορίτες». Το αρμόδιο τμήμα «Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος» της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας σε σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί, διατυπώνει τις εξής κατηγορίες: «απρόκλητη σωματική βλάβη, ληστεία, σύσταση και συμμορία, διατάραξη κοινής ειρήνης»!

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί κατάφωρη πράξη κρατικής τρομοκρατίας, που σκοπό έχει να τσακίσει όσους αντιστέκονται. Δεν είναι τυχαίο ότι η υπόθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που αναπτύσσονται αγώνες ενάντια στην προσπάθεια κράτους, εργοδοσίας, συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών να «βάλουν στο γύψο» τις διεκδικήσεις των εργατών, να τους πείσουν για το πόσο πρέπει να χάσουν για το καλό της... εθνικής οικονομίας, για... τους νέους εθνικούς στόχους και άλλα ιδεολογήματα που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να συγκαλύπτουν την ενίσχυση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων ώστε να αυγαταίνουν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Η νέα προκλητική επίθεση κατά του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και κάθε συνεπούς αγωνιστή, συνιστά νέο βήμα στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα δείχνει και το φόβο και τον πανικό της από το διογκούμενο εργατικό κίνημα.

Ο φόβος όμως της κυβέρνησης πρέπει να της γίνει καθημερινός εφιάλτης. Οι εργάτες, οι αγρότες, οι νέοι που γνωρίζουν από την καλή τον αυταρχισμό των κατασταλτικών μηχανισμών, των στημένων δικών και της ποινικοποίησης των αγώνων, απαιτείται σήμερα να αντιδράσουν στη νέα κατρακύλα δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το μέτωπο του αγώνα. Στην πανεργατική -πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία σήμερα, αλλά και κάθε μέρα, από κάθε μετερίζι. Απαιτείται να αντιδράσει κάθε δημοκρατικός άνθρωπος καλής θέλησης από τώρα πριν ακόμα το αντιδραστικό οπλοστάσιο του κράτους ενισχυθεί κι άλλο. Για να μη συμβεί αυτό που περιγράφει ο προτεστάντης ιερέας Μάρτιν Νιμάιλερ, που δε μιλούσε και δεν αντιδρούσε όταν κατά την περίοδο της ανόδου του Χίτλερ στη Γερμανία, ήρθαν να πάρουν πρώτα τους κομμουνιστές, έπειτα τους εργάτες και τους συνδικαλιστές, έπειτα τους εβραίους και τους καθολικούς, και όταν οι ναζί ήρθαν να πάρουν τον ίδιο, δεν υπήρχε κανείς για να αντιδράσει...


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ