Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Με κανένα απ' τα τσακάλια!

Ακρως αποκαλυπτική η συζήτηση στη ΝΕΤ το πρωινό της Τρίτης.

Ο Μ. Λιάπης της ΝΔ υπερασπιζόταν τον γαλλογερμανικό άξονα με τρόπο απόλυτο, σε αντίθεση με τους φιλοαμερικανούς της ΝΔ, αλλά και με την επίσημη γραμμή, που προσπαθεί να πατάει σε δύο βάρκες.

Ο Γ. Πασχαλίδης του ΠΑΣΟΚ βρήκε ότι ο Μ. Λιάπης τα λέει πολύ καλά, όμως η ελληνική κυβέρνηση έχει την Προεδρία της ΕΕ, γεγονός που την υποχρεώνει να ελίσσεται αναλόγως (δηλαδή να πατάει και αυτή σε δύο βάρκες κυρίως στην αμερικανική). Γεγονός για το οποίο τον συνεχάρη και ο Τ. Μίλερ!

Από την άλλη ο Γ. Κύρτσος κατηγορούσε και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επειδή πατάνε σε δύο βάρκες και δεν υψώνουν τη φωνή της Ελλάδας, που οδηγείται σε υποβάθμιση, την ίδια ώρα που η Τουρκία αναβαθμίζεται λόγω πολέμου, αλλά και εξαιτίας της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που «τη σήκωσαν στα χέρια να τη βάλουν στην ΕΕ»!

Απουσίαζε εκπρόσωπος του ΣΥΝ, που θα συμπλήρωνε το κυρίαρχο παζλ, αλλά ευτυχώς τον κάλυψε ο Γ. Πασχαλίδης, που υποστήριξε, επιπλέον, ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η ΕΕ να μείνει ενωμένη και να παίξει το δικό της ρόλο...

Να, λοιπόν, το πλαίσιο μέσα στο οποίο επιχειρείται να μείνει εγκλωβισμένη η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων: Η μέγκενη των αντιθέσεων ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις! Το ψεύτικο για το λαό (τους λαούς) δίλημμα, αν θα πάρει το μέρος της Σκύλλας ή της Χάρυβδης! Αν θα είμαστε, όπως είπαν οι παραπάνω συνομιλητές, με την ατλαντική πολιτική, ή με την ευρωατλαντική, ή σκέτα με την ευρωπαϊκή! Και, πάντως, με την ιμπεριαλιστική οπωσδήποτε!..

Ομως, η συζήτηση είχε και συνέχεια. Διότι ο νους των συζητητών βρισκόταν κυρίως στα μετά τον πόλεμο! Δηλαδή, στη μοιρασιά! Και όπως είπαν, συμφωνώντας όλοι, οι κινήσεις της Ελλάδας πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε στο νέο τοπίο(!), που θα διαμορφωθεί μετά τον πόλεμο, η Ελλάδα να μπορεί να έχει καλύτερη θέση στην κατανομή!

Τα τσακάλια, λοιπόν, ακονίζουν τα δόντια τους και αλληλοτρώγονται για τη λεία. Με... κίνδυνο, λένε, να κοπεί στη μέση το ΝΑΤΟ! Με... κίνδυνο, λένε, να διαιωνιστεί η διάσπαση της Ευρώπης!

Αυτές οι εξελίξεις δεν είναι αρνητικές για τους λαούς. Αρκεί να τις αξιοποιήσουν σε δικό τους όφελος, υψώνοντας αντιιμπεριαλιστική φωνή κατά του πολέμου και όχι φωνή υπέρ του ενός από τους δύο σφαγείς.


Γεράσιμος ΚΑΛΥΜΝΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ