Σάββατο 4 Γενάρη 2020 - Κυριακή 5 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ από φαντάρους

«Εμείς, φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στην ΕΛΔΥΚ, προσφέρουμε χρήματα στο ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι λαοί όλων των χωρών και ακόμα περισσότερο της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας βρίσκονται στο "μάτι του κυκλώνα" των αντιθέσεων των αστικών τάξεων των χωρών τους, είναι ανάγκη να δυναμώσουν με κάθε τρόπο η πάλη του ΚΚΕ και η διεθνιστική του παρέμβαση. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σάπιο σύστημα, που γεννάει τους πολέμους για να βγάλουν κέρδη τα αφεντικά. Στο σύστημα που θέλει τους νέους που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία να δουλεύουν για να γεμίζει η τσέπη των ίδιων αφεντικών που τους εκμεταλλεύονταν και θα τους εκμεταλλεύονται στη ζωή πριν και μετά το στρατό. Για να δυναμώσει λοιπόν αυτή η φωνή, είναι καθοριστικής σημασίας η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και η επιτυχία της τρέχουσας Οικονομικής Εξόρμησης».

***

Σε επιστολή τους, στρατευμένοι που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ μάς γράφουν:

«Παραμονές Χριστουγέννων, η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε προς επικύρωση στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία "αμυντικής συνεργασίας" με τις ΗΠΑ. Συμφωνία η οποία επεκτείνει και αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, εντάσσει στα αμερικοΝΑΤΟικά σχέδια νέες βάσεις που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη, "αγαπημένη" των Αμερικάνων κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το τι σημαίνει χώρα γεμάτη στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, χώρα - αποθήκη πυρηνικών όπλων, το γνωρίζουν πολύ καλά οι λαοί των χωρών που έχουν δεινοπαθήσει κάτω από τα κανόνια των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός, που είχε χρόνια στην προμετωπίδα των συνθημάτων του το "έξω οι βάσεις, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Το γνωρίζει πολύ καλά και ο κυπριακός λαός. Δεκαετίες τώρα, η χώρα είναι για τους ιμπεριαλιστές το μήλον της Εριδος για το ποιος θα κυριαρχήσει στρατιωτικά, ποιος θα έχει τις περισσότερες βάσεις, τον περισσότερο στρατό. Ακριβώς στη βάση των διενέξεων και αντιπαραθέσεων για τα κέρδη τους, ακριβώς κάτω από την ομπρέλα των "συμμάχων" του ΝΑΤΟ και με την άμεση επέμβαση της χούντας στην Κύπρο, το 37% του νησιού βρέθηκε υπό την κατοχή της Τουρκίας, η οποία επιχειρείται μάλιστα να θεωρηθεί de facto γεγονός από το σύνολο των αστικών δυνάμεων των εμπλεκόμενων χωρών. Και σήμερα, πάλι στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των γερακιών, οι ΝΑΤΟικοί κάνουν αναφορές για μεταφορά πυρηνικών όπλων και στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, κανείς νέος, κανείς φαντάρος που υπηρετεί τη θητεία του, είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, δεν μπορεί να μένει αμέτοχος. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Ιδιαίτερα οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, λαοί πολύπαθοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αστικές κυβερνήσεις, έχουν τη δύναμη με τον κοινό τους αγώνα να ανατρέψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Καταδικάζουμε την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις!

Να φύγουν όλες οι βάσεις του θανάτου από Ελλάδα και Κύπρο. Καμία σκέψη για μεταφορά πυρηνικών στη βάση του Ακρωτηρίου!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ