Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 23 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE 1
Ντέρμπι πρωτιάς στην Τούμπα

Το πολυαναμενόμενο - για αγωνιστικούς και μη λόγους - ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 25η αγωνιστική της Super League 1, προτελευταία της κανονικής περιόδου. Η έκβαση του αγώνα θα είναι καθοριστική για το ποιος θα πάρει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και, κυρίως, για τη βαθμολογία με την οποία θα μπουν οι δυο τους στα πλέι οφ, όπου θα δώσουν την τελική μάχη για τον τίτλο. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει 60 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 58.

Κατά τ' άλλα, το ενδιαφέρον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου επικεντρώνεται στο ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν την εξάδα των πλέι οφ (έχουν επίσης εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκός). Οι δύο επικρατέστεροι αυτή τη στιγμή είναι ο Αρης και ο ΟΦΗ, που όμως στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής δοκιμάζονται στη Φθιώτιδα (με αντίπαλο τη Λαμία) και στο ΟΑΚΑ (με αντίπαλο την ΑΕΚ) αντίστοιχα. Τυχόν απώλειές τους καραδοκούν να τις αξιοποιήσουν Ατρόμητος και Ξάνθη, που τίθενται αντιμέτωποι στο Περιστέρι και επίσης στοχεύουν στην είσοδο στα πλέι οφ. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η κόντρα των ουραγών στο Αγρίνιο, αλλά και το θεσσαλικό ντέρμπι στην Λάρισα. Αναλυτικά:

Σάββατο 22/2: Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός (17.15 - Νovasports 2), Λαμία - Αρης (20.00 - ΕΡΤ).

Κυριακή 23/2: Παναιτωλικός - Πανιώνιος (15.00 - ΕΡΤ), Ατρόμητος - Ξάνθη (17.15 - ΕΡΤ), Βόλος - ΑΕΛ (17.15 - Novasports 2), ΑΕΚ - ΟΦΗ (19.30 - Novasports 1), ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19.30 - PAOK TV).

SUPER LEAGUE 2
Σε Κρήτη και Λάρισα το ενδιαφέρον

Οι εκτός έδρας αποστολές του πρωτοπόρου της Super League 2 ΠΑΣ Γιάννινα και των 3ων Χανίων ξεχωρίζουν στη 12η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Σάββατο 22/2: Απόλλων Πόντου - Καραϊσκάκης (15.00).

Κυριακή 23/2: Παναχαϊκή - Εργοτέλης (13.00 - ΕΡΤ), Απόλλων Λάρισας - Χανιά (14.00), Απόλλων Σμύρνης - Κέρκυρα (15.00).

Δευτέρα 24/2: Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα (16.00 - ΕΡΤ).

FOOTBALL LEAGUE
Ξεχωρίζει η κόντρα του Βόλου

Σε Αιγάλεω και Ρόδο, όπου δοκιμάζονται τα πρωτοπόρα της Football League Τρίκαλα και ο 2ος Ιωνικός αντίστοιχα, πέφτουν τα βλέμματα στην 21η αγωνιστική. Τη δική του ξεχωριστή σημασία έχει και το βολιώτικο ντέρμπι μεταξύ Νίκης (που βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο) και Ολυμπιακού (που ψάχνει την επιστροφή στις επιτυχίες). Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο: 14.00: Διαγόρας Ρόδου - Ιωνικός. 15.00: Νίκη Βόλου - Ολυμπιακός Βόλου (ΕΡΤ3), Τρίγλια - Ιάλυσος, Ιεράπετρα - Ασπρόπυργος.

Κυριακή (15.00): Αιγάλεω - Τρίκαλα, Θεσπρωτός - Βέροια, Καλαμάτα - Καβάλα (ΕΡΤ3).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Το πρώτο βήμα για Τόκιο ψάχνει ο Πετρούνιας

Το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για να βρεθεί στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλει να κάνει στη Μελβούρνη ο Λευτέρης Πετρούνιας, συμμετέχοντας το Σάββατο (09.00 - 12.00 ώρα Ελλάδας) στον τελικό των κρίκων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει την πρωτιά τόσο στον αγώνα της Αυστραλίας όσο και στους άλλους δύο που ακολουθούν, σε Μπακού και Ντόχα, προκειμένου να σφραγίσει το «εισιτήριο». Στον τελικό της Μελβούρνης ο Πετρούνιας προκρίθηκε πρώτος και με διαφορά από τους αντιπάλους του, συγκεντρώνοντας 15.058 βαθμούς.

VOLLEYLEAGUE
Κρίνει τριάδα η Πυλαία

Η αναμέτρηση στην Πυλαία μεταξύ ΠΑΟΚ και Φοίνικα Σύρου, αποφασιστικής σημασίας για τη μάχη της 3ης θέσης της Volleyleague, ξεχωρίζει στη 14η αγωνιστική που διεξάγεται αυτό το Σάββατο. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

16.00: Ελπίδα Αμπελοκήπων - ΟΦΗ. 17.30: ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου (ΕΡΤ), Ολυμπιακός - Ηρακλής. 19.00: Παμβοχαϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης. 20.00: Παναθηναϊκός - Κηφισιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ