Σάββατο 8 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 9 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE 1
Ξεχωρίζει το «κιτρινόμαυρο» ντέρμπι

Το ντέρμπι Αρης - ΑΕΚ στου Χαριλάου και οι εκτός έδρας δοκιμασίες του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο και του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League 1. Τον πρώτο λόγο για νίκη έχει ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, αγωνιζόμενος εντός έδρας.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο γηπεδούχος Αρης, καθώς προέρχεται από ήττα στον Βόλο, δεν αφήνει περιθώρια νέων απωλειών ώστε να μείνει κοντά στις πρώτες θέσεις. Οσο για την «Ενωση», θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μετά την επιβλητική νίκη επί του Ιωνικού, να παραμείνει 2η και να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να αποσπαστεί στην κορυφή.

Στο Ηράκλειο πάνε και οι δύο για τη νίκη, και ο ΟΦΗ για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις αλλά και ο Ολυμπιακός, στην προσπάθειά του να καλύψει το χαμένο έδαφος από την κορυφή. Με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του προτελευταίου Λεβαδειακού, που ψάχνει βαθμολογική ανάσα.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη σπουδαία νίκη στην Τούμπα, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το 7 στα 7 υποδεχόμενος στη Λεωφόρο τον Αστέρα Τρίπολης, που προέρχεται από νίκη επί του ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 8/10: Παναιτωλικός - Βόλος (17.00 - Cosmote Sport 2), Ιωνικός - Λαμία (19.00 - Cosmote Sport 1)

Κυριακή 9/10: ΟΦΗ - Ολυμπιακός (16.00 - Cosmote Sport 1), Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ (16.30 - Novasports 3), Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (19.30 - Cosmote Sport 1), Αρης - ΑΕΚ (21.15 - Novasports Prime)

Δευτέρα 10/10: Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα (18.00 - Novasports Prime)

BASKET LEAGUE
Πρεμιέρα με ενδιαφέρουσες κόντρες

Στο απόηχο του Super Cup στη Ρόδο, αλλά και των αντιδράσεων που ξεσήκωσε η απόφαση του ΕΣΑΚΕ για αύξηση του αριθμού των ξένων παικτών στις ομάδες σε 7, από 6 όπως ίσχυε μέχρι τώρα, ξεκινάει το πρωτάθλημα της Basket League για τη σεζόν 2022 - 2023. Στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής ξεχωρίζουν η κόντρα του φιλόδοξου φέτος Περιστερίου με τον ΠΑΟΚ και η αναμέτρηση στο Λαύριο μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Προμηθέα. Σε Αλεξάνδρειο και Πάτρα αντίστοιχα δοκιμάζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Αναλυτικά:

Σάββατο: Λαύριο - Προμηθέας (16.00 - ΕΡΤ3), Ιωνικός Νίκαιας - Κολοσσός Ρόδου (17.00 - ΕΡΤ Sports 1), Περιστέρι - ΠΑΟΚ (19.15 - ΕΡΤ3)

Κυριακή: Αρης - Παναθηναϊκός (16.00 - ΕΡΤ3), ΑΕΚ - Καρδίτσα (19.15 - ΕΡΤ3)

Δευτέρα: Απόλλων Πάτρας - Ολυμπιακός (19.15 - ΕΡΤ3)

EURO 2024
Μαθαίνει τους αντιπάλους της στα προκριματικά η Εθνική

Τους αντιπάλους της στα προκριματικά του Euro 2024 της Γερμανίας μαθαίνει την Κυριακή στη 1 μ.μ. η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μέσα από την κλήρωση των προκριματικών ομίλων από την UEFA. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με Γεωργία, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε και Βόρεια Μακεδονία. Η διαδικασία των προκριματικών θα διαρκέσει από τον Μάρτη του 2023 μέχρι τον Νοέμβρη του ίδιου έτους.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Στην τελική ευθεία η Εθνική ανδρών

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της ενόψει των αγώνων με την Κροατία (12/10) και την Ολλανδία (16/10) για τα προκριματικά του Euro 2024 βρίσκεται η Εθνική χάντμπολ ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στο ΣΕΦ και από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει η τελική φάση της προετοιμασίας στο «Σπίτι του χάντμπολ», στην Πυλαία. Εκεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας αναμένεται να καταλήξει και στην τελική αποστολή για τους δύο προσεχείς αγώνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ