ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Αυγούστου 2008
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Χίο σήμερα ο Κεμάλ Οκουγιάν
  • Πλούσιο πρόγραμμα επαφών από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας
  • Αύριο θα απευθύνει χαιρετισμό στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στο Δημοτικό Κήπο Χίου

Με επίσημο προσκεκλημένο τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή 10 του Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Κήπο Χίου, το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ.

Ο Κεμάλ Οκουγιάν φθάνει στη Χίο σήμερα Σάββατο. Το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Σάββατο, στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τον νομάρχη Χίου, Π. Λαμπρινούδη, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου. Στις 11.30 το πρωί θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Χίου, Π. Βρουλή, στο Δημαρχείο. Στις 19.30, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση φιλίας κι αλληλεγγύης στο Κοινοτικό Γραφείο Λαγκάδας.
  • Αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο Ιωνίας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ιωνίας, το τοπικό Συμβούλιο και εκπροσώπους αγροτών.
  • Τη Δευτέρα 11 του Αυγούστου, στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη Κοραή. Στις 11.30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και δήμαρχο Ομηρούπολης, Γ. Μαλαφή. Στις 12.30 μ.μ. θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών, Κ. Γαννιάρη. Στις 5 το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
  • 20.00: Ανοιγμα των εκδηλώσεων από μέλος του ΝΣ Χίου της ΚΝΕ.
  • 20.10: Ερασιτεχνικά, νεανικά συγκροτήματα.
  • Την ίδια ώρα στο χώρο διαλόγου και προβληματισμού θα γίνει συζήτηση με ειδικούς επιστήμονες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και προβολή DVD για τα ναρκωτικά. Επίσης, συζήτηση με αγωνιστές του ΕΑΜ και μέλη του Συλλόγου Φίλων και Απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ για την Ιστορία του ΚΚΕ, καθώς και προβολή DVD για τα 90χρονα του ΚΚΕ.
  • 20.45: Πολιτική ομιλία από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • 21.15: Χαιρετισμός από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν.
  • 21.30: Αφιέρωμα στον ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Απαγγελία ποιημάτων από τον δάσκαλο Μάρκο Σκούφαλο. Μελοποιημένα ποιήματα από το τουρκικό συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ».
  • 22.00: Συναυλία από τους Χιώτες τραγουδοποιούς Μαρκέλλο και Σταμάτη Πούπαλο, Μανώλη Στάθη και Φιλιώ Γιαννούλη.

Στο χώρο θα υπάρχουν:

-- Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

-- Εκθεση αφίσας για την εργαζόμενη νεολαία.

-- Εκθεση αφίσας για τον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

-- Εκθεση αφίσας για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στον κόσμο.

-- Εκθεση ντοκουμέντων της 90χρονης Ιστορίας του ΚΚΕ.

-- Προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό και Πολιτισμό, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ

Συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, το οποίο είναι αφιερωμένο στην 90χρονη ζωή και δράση του ΚΚΕ και στα 40χρονα της ΚΝΕ. Το πρόγραμμά έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 9 Αυγούστου:
  • Στην Τσαριτσάνη του Νομού Λάρισας, στην πλατεία του χωριού. Θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα.
  • Στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, στις 8 το βράδυ, στο Πάρκο. Θέμα της προφεστιβαλικής είναι «Διακοπές - αναψυχή - ελεύθερος χρόνος - δικαίωμα των εργαζομένων και των νέων». Θα μιλήσει ο Ακης Οργαντζής, στέλεχος του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τους «BAD LIZARNTS» και Εκθεση Βιβλίου.
  • Στο Αλιβέρι, στον Κάραβο, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Κατερίνα Δημάκη, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.
  • Στη Σητεία με θέμα τα Ναρκωτικά, στις 8μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συζήτηση με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ, την Λίλα Παναγολοπούλου, γιατρό και τη Σταυρούλα Καράμπελα, Γραμματέα της ΚΟ Σητείας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία από διάφορα συγκροτήματα.
  • Στη Νέα Κίο Αργολίδας, με θέμα: «Μικρασία - Προσφυγιά - Μετανάστες: Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό για το σοσιαλισμό».
  • Στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, στην κεντρική πλατεία, στις 9 το βράδυ.
Αύριο Κυριακή

«Ελα να παλέψουμε όλοι μαζί για μια κοινωνία όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά, αλλά ελεύθερη από ναρκωτικά» είναι το θέμα της εκδήλωσης που γίνεται αύριο Κυριακή στη Ρόδο στο Πάρκο του Αϊ Γιάννη στο Αραπάκι, στις 8 μμ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή DVD με θέμα τα ναρκωτικά, χαιρετισμό, συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα, με ρεπερτόριο ροκ, έντεχνο αλλά και παραδοσιακό.

Επίσης, αύριο προφεστιβαλική εκδήλωση πραγματοποιείται στις Καλύβες Χανίων, στις 9 μ.μ.

-- Την Τρίτη 12 Αυγούστου, ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε προφεστιβαλική εκδήλωση στη Δεσφίνα Φωκίδας, στις 9 μ.μ. με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

Για τα 90χρονα του ΚΚΕ

-- Εκδήλωση τιμής στον Γιώργο Σαμαρίδη (καπετάν Λογοθέτη), τον υποστράτηγο του ΔΣΕ που σκοτώθηκε τον Απρίλη του '49 στο Σμόλικα, διοργανώνει η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο 9/8, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο του Δήμου Πολιχνίτου. Ομιλητής θα είναι ο Β. Παλαιολόγος, μέλος της ΝΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας, ενώ θα προβληθεί DVD σχετικά με τη δράση του ΔΣΕ.

-- Σήμερα Σάββατο 9/8 στις 8.30 μ.μ. η ΚΟΒ Λάρυμνας του ΚΚΕ και η ΟΒ Λάρυμνας της ΚΝΕ, τιμώντας τα 90 χρόνια του Κόμματος και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ, πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα «ΛΑΡΚΟ 1977 - 2008» και ομιλητή τον Χ. Οικονόμου, μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων.

-- Εκδήλωση τιμής για τους αγώνες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό διοργανώνουν η Αχτίδα Υπαίθρου Αχαΐας και η ΚΟ Καλαβρύτων του ΚΚΕ, αύριο Κυριακή 10/8, στις 11.30 π.μ., στους Ανω Λουσούς (Σουδενά). Θα μιλήσει ο Ν. Καραθανασόπουλος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου και βουλευτής του ΚΚΕ.

Πολιτική συγκέντρωση στην Κάρυστο

Σήμερα, Σάββατο 9/8, η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία της πόλης, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μνημόσυνο για τον Γρ. Πετρόπουλο

Σήμερα Σάββατο 9/8, στις 8.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο του συντρόφου, αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Πετρόπουλου, που τόσο αναπάντεχα «έφυγε» από κοντά μας στις αρχές Ιούλη. Η επιμνημόσυνη δέηση θα ψαλεί στο Μετόχι Αναλήψεως στο Βύρωνα, οδός Γεννηματά 5, 9η στάση Φορμίωνος.

  • Στον πολυαγαπημένο μου αδελφό, κομμουνιστή και οργανωτικό γραμματέα της Επιτροπής Ειρήνης, Γρηγόρη ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, στις 40 μέρες από το απρόσμενο φευγιό του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω Κομματικής Οργάνωσης Ευδήλου Ικαρίας.

Η αδερφή του Λίτσα

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Σάββατο στις 9 μ.μ., πολιτική συγκέντρωση στην Αμυγδαλιά Φωκίδας. Θα μιλήσει ο Ν. Αγγελόπουλος, γραμματέας της ΝΕ.

-- Σήμερα, Σάββατο αντιπροσωπεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το απόγευμα τα χωριά Μορφοβούνι, Μεσενικόλα, Μοσχάτο.

-- Σήμερα Σάββατο στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» στην Κέρκυρα, στις 10 π.μ., θα περιοδεύσει κλιμάκιο της ΝΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους, ο οποίος και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.

-- Αύριο Κυριακή στις 8.30 μ.μ. η ΚΟΒ Ελάτειας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη για τον «Καποδίστρια Β΄» με ομιλητή τον Ν. Χαλιώτη.

-- Αύριο Κυριακή αντιπροσωπεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το πρωί τα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα και τα χωριά του Δήμου Αργιθέας.

-- Τη Δευτέρα 11/8 σε πολιτική συγκέντρωση στις 9 μ.μ. στο Δήμο Παλαίρου, στην Πάλαιρο, στο καφενείο Τσονάκα, θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

-- Την Τρίτη 12/8, στη Λίμνη Ευβοίας, θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία. Θα μιλήσει η Σοφία Ντούρου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Εκδήλωση της ΚΝΕ στο Μαντούδι

Εκδήλωση στο Μαντούδι πραγματοποιεί σήμερα, Σάββατο, η ΚΝΕ, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που διοργανώνονται στο κάμπινγκ της Οργάνωσης στο Αχλάδι της Εύβοιας. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μεγάλη απεργία που πραγματοποιήθηκε το 1976 και περιλαμβάνει ξενάγηση από παλιούς συνδικαλιστές. Συμμετέχει και η αντιπροσωπεία της ΚΕΝ Τσεχίας, που η δράση της έχει απαγορευτεί στη χώρα της, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα προσκεκλημένη της ΚΝΕ, προκειμένου να συμμετάσχει σε μια σειρά δραστηριότητες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ