ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γερές βάσεις στην αναμέτρηση με το κεφάλαιο
  • Η κεντρική ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων για την πανεργατική απεργία στις 21 του Οκτώβρη
  • Στην πλατεία Ομόνοιας, στις 10.30 π.μ., η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Σε καθολική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 21 του Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ομόνοιας, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, απευθυνόμενο με την κεντρική απεργιακή του προκήρυξη στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους νέους, στους συνταξιούχους, Ελληνες και μετανάστες. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι,

Ελληνες και μετανάστες

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

  • Να αντιπαλέψουμε αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει το σύνολο των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
  • Να μην περάσει το έκτρωμα που προβλέπει την κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την ώρα που πεθαίνουν και σακατεύονται χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στα εργατικά ατυχήματα και στις επαγγελματικές ασθένειες.
  • Να αντιταχθούμε στην πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της Ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του ΟΣΕ και των άλλων επιχειρήσεων.
  • Να δυναμώσουμε την πάλη κατά της ανεργίας και των απολύσεων, της λιτότητας και της ακρίβειας, της ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Σε απεργιακό ξεσηκωμό στις 21 του Οκτώβρη καλεί με την κεντρική του προκήρυξη το ΠΑΜΕ

Motion Team

Σε απεργιακό ξεσηκωμό στις 21 του Οκτώβρη καλεί με την κεντρική του προκήρυξη το ΠΑΜΕ
Μαζικά, μαζί με το ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αντιστοιχούν στις ανάγκες των εργαζομένων και να βάλουμε γερές βάσεις για να ανταποκριθούμε στην αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου που κλιμακώνουν την επίθεση στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.

Η κρίση του συστήματος δεν είναι πρόβλημα της μιας ή της άλλης μορφής διαχείρισης. Είναι εκδήλωση της αντίθεσης που καταγράφει ότι τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι τον καρπώνονται οι λίγοι, οι καπιταλιστές που έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τα μέσα παραγωγής.

Αυτή είναι η πηγή του κακού, η βάση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.

Οργάνωση, διεκδίκηση, εργατική αντεπίθεση, κοινή δράση με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία μας.

Μαζική καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που η πολιτική της οξύνει τα λαϊκά προβλήματα και βρίσκεται πίσω από τη χειροτέρευση της κατάστασης των εργατικών οικογενειών.

Αποδυνάμωση των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, μαζική καταδίκη του δικομματισμού που υπηρετεί χρόνια τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανοίξανε το δρόμο για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, επιβάλανε την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσανε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και προχωρήσανε στην ενοποίηση των Ταμείων για να πετύχουν την προς τα κάτω εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προώθησαν τις ιδιωτικοποιήσεις και πήραν μέτρα για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας.

Αυτή η πολιτική στηρίζει τα συμφέροντα και αυξάνει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα εργατικά συμφέροντα. Είναι δυνάμεις που στηρίζουν χρόνια τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, που ευθύνονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τον κατώτερο μισθό των 700 ευρώ μεικτά.

Είναι οι δυνάμεις που χρησιμοποιούν τον «κοινωνικό διάλογο», τη συναίνεση για να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα και να ενσωματώσουν τους εργαζόμενους στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Μαζί με το ΠΑΜΕ στην Απεργία και στην κλιμάκωση της πάλης για να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στο δρόμο για την ανατροπή της. Προχωράμε πιο γρήγορα. Κτίζουμε απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις. Συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, στο δυνάμωμα και τον ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων.

Διεκδικούμε:

  • Προστασία και διεύρυνση των Βαρέων - Ανθυγιεινών (ΒΑΕ).
  • Πλήρη - σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο για τα ΒΑΕ.
  • Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 για τα ΒΑΕ.
  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, δημιουργία κρατικού σώματος ιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας. Κατάργηση των Ιδιωτικών Εξωτερικών Υπηρεσιών Πρόληψης Προστασία (ΕΞΥΠΠ).
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, στις Τηλεπικοινωνίες, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.
  • Οχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και στις διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα Εμφιαλωμένα Ποτά και αλλού.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΟΛΟΙ στη σύσκεψη της Τρίτης

Στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Ακάδημος»

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ την Τρίτη 7 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο θέατρο «Ακάδημος», καλώντας όλους τους συνδικαλιστές και τους αγωνιστές εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων για το ζήτημα των ΒΑΕ και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Την ερχόμενη Τρίτη, στις 10 π.μ. οι Γραμματείες Αθήνας και Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης για την επίθεση στα ΒΑΕ. Η Γραμματεία Πειραιά προγραμματίζει ακόμα συνελεύσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Σε κατάληψη από την ταξική Ομοσπονδία του Φαρμάκου παρέμεναν και τα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ.

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των επερχόμενων κινητοποιήσεων, μια σειρά από ταξικά σωματεία προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες Γενικές Συνελεύσεις:

  • Σήμερα Κυριακή, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων καλεί σε γενική συνέλευση, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνη και Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος, στις 11 π.μ.).
  • Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών νομού Αττικής, αύριο Δευτέρα, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία της (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).
  • Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιεί την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ και το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνου - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας.
  • Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του, την Τετάρτη, 8 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ