ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Δικομματικές οι ευθύνες για το σκάνδαλο και οι μεθοδεύσεις συγκάλυψης

Eurokinissi

Το ...κουβάρι των διαδοχικών ενεργειών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου η περιοχή της Βιστωνίδας να καταλήξει στη Μονή Βατοπεδίου ξετύλιξε με την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο εισηγητής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος. Παράλληλα, ανέλυσε την τακτική των δύο κομμάτων το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να μην αναδειχτούν οι ευθύνες τις οποίες έχουν για την υπόθεση.

Είπε συγκεκριμένα:

«Ολο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, αλλά και εκτός Βουλής, εμφανίζονται και τα δύο Κόμματα - και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - σαν τιμητές της κάθαρσης και σαν ενδιαφερόμενοι να λάμψει η αλήθεια για το Βατοπέδι. Το ίδιο έχει συμβεί και με μια σειρά από άλλα σκάνδαλα. Υπάρχει μεγάλη υποκρισία. Αυτό το επαναλαμβάνουμε και σήμερα, θα το επαναλάβουμε και στην πορεία, διότι θα έχει συνέχεια, απ' ό,τι καταλαβαίνω και η υπόθεση με τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής και το τι θα γίνει μετά. Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει και τις άλλες υποθέσεις σκανδάλων, εκκρεμεί και η υπόθεση της ΖΗΜΕΝΖ. Δε δεχόμαστε ότι είστε τιμητές και ότι ενδιαφέρεστε για την κάθαρση και για τη διαφάνεια, ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Παίζετε παιχνίδια και τα δύο κόμματα. Μία από τις τελευταίες πράξεις αυτού του παιχνιδιού είναι η κίνηση της ΝΔ που την κάνει εξ ανάγκης, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενη, επειδή φοβάται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μήπως υπάρχουν διαρροές. Απέχει τάχα ενδιαφερόμενη να μην υπάρξει έμμεση παραγραφή. Δηλαδή, ότι η μη προσέλευσή της γίνεται με στόχο να μην οδηγηθούμε σε καταψήφιση στη Βουλή, με αποτέλεσμα να υπάρχει έμμεση παραγραφή της υπόθεσης. Αυτό είναι πρόσχημα».

Δε θέλει να χυθεί φως η ΝΔ

«Εκανε ό,τι μπορούσε η ΝΔ - το είπαμε και προχθές, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα - όλο το διάστημα να μη χυθεί φως στην υπόθεση.

Πρώτον, αρνιόταν επίμονα επί μήνες την Εξεταστική επιτροπή. Αναγκάζεται εκ των πραγμάτων, λόγω της στάσης των εισαγγελέων να πει "ναι" στην Εξεταστική επιτροπή.

Δεύτερον, η ηγεσία της Δικαιοσύνης παρεμποδίζει το φάκελο να έρθει στη Βουλή. Δεν έχω αποδείξεις, ούτε υποκλοπές μπορούμε να κάνουμε, ούτε έχουμε τα στοιχεία να ξέρουμε εάν σήκωσε κάποιος το τηλέφωνο και συνεννοήθηκε με τον κ. Σανιδά. Αλλά είναι αυτονόητα ορισμένα πράγματα, ότι η ΝΔ δεν ήθελε ο φάκελος να έρθει στη Βουλή. Αναγκάζεται να φέρει το φάκελο στη Βουλή.

Τρίτον, αρνείται να γίνει Προανακριτική επιτροπή. Βεβαίως, το μεταθέτει, αφού γίνει η Εξεταστική και βλέποντας και κάνοντας. Και σήμερα έχουμε αυτή την απαράδεκτη στάση της αποχώρησης.

Δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία. Εάν παρακολουθήσουμε τις τοποθετήσεις εδώ στη Βουλή των βουλευτών, των υπουργών, και αν διαβάσουμε και παρακολουθήσουμε τις τοποθετήσεις, τα άρθρα, τα δημοσιεύματα στο φιλικό στη ΝΔ Τύπο, θα δούμε ότι βγάζει λάδι τους υπουργούς της ΝΔ και είναι κατά της οποιασδήποτε εξέλιξης σε Προανακριτική επιτροπή. Γι' αυτό προσπαθούσαν να μας πείσουν».

Ιδια στάση από το ΠΑΣΟΚ

«Ερχομαι τώρα στο ΠΑΣΟΚ. Ιδια παιχνίδια τακτικής κάνει. Σου λέει, αφού η ΝΔ αρνείται μέχρι σήμερα τις Εξεταστικές επιτροπές, στο όνομα ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, το ίδιο θα κάνει και για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Πράγματι, η ΝΔ κάνει το ίδιο. Και το ΠΑΣΟΚ εκ του ασφαλούς ζητάει Εξεταστική επιτροπή, την οποία δεν την αποδέχεται η ΝΔ. Οταν η ΝΔ εξ ανάγκης λέει "ναι" στην Εξεταστική επιτροπή, τα στρίβει το ΠΑΣΟΚ και λέει, "τώρα θέλω προανακριτική και διαλέξτε - μας βάζει και μας σε δίλημμα - ή το ένα ή το άλλο". Για μια βδομάδα περίπου γινόταν αυτή η συζήτηση. Τελικά, και το ΠΑΣΟΚ παίρνει στροφή, παίρνοντας υπ' όψιν του πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη και λέει "ναι" και στην Εξεταστική, να ερευνηθούν και οι πολιτικές ευθύνες πλέον, γιατί οι ποινικές έχουν παραγραφεί και για τους "δικούς μας υπουργούς" δηλαδή για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, υπάρχει ένα δεδομένο. Υπήρξε μια πρόταση Προανακριτικής επιτροπής με την ελπίδα ότι θα συγκεντρωθεί ο αριθμός 151. Σήμερα ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να συγκεντρωθεί και το ΠΑΣΟΚ επιμένει να γίνει ψηφοφορία που θα οδηγήσει σε έμμεση παραγραφή. Διότι δεν είναι σωστά αυτά τα οποία λέγονται ότι μπορεί εύκολα να επανέλθουν αυτές οι υποθέσεις, δηλαδή να υπάρξουν νέα πραγματικά περιστατικά, τουλάχιστον για τους δύο υπουργούς. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατον. Ηδη ο Σανιδάς την έχει ψάξει την υπόθεση και επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που έχει η δικογραφία. Είναι, λοιπόν, σχεδόν αδύνατον για τους δύο υφυπουργούς της ΝΔ να υπάρξουν νέα πραγματικά περιστατικά. Για καινούρια πρόσωπα ίσως να μπορεί να υπάρξουν, που δεν έχει προχωρήσει η προκαταρκτική εξέταση ή η δικογραφία, μέχρι στιγμής δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία. Αρα, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, ανεξάρτητα από το τι λέει η ΝΔ, που το χρησιμοποιεί σήμερα σαν επιχείρημα, εμείς λέμε όλο αυτό το διάστημα ότι εάν δεν υπάρξει ο αριθμός 151 θα υπάρξει έμμεση παραγραφή. Αυτό το είπαμε σε όλους τους τόνους, το είπαμε και την Τετάρτη. Τώρα, όμως, το επικαλείται και η ΝΔ για τους δικούς της λόγους. Αυτά, λοιπόν, είναι παιχνίδια και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Η σωστή λογική των πραγμάτων θα ήταν η Εξεταστική, να βρούμε ακόμα περισσότερα στοιχεία και να πάμε στην Προανακριτική. Ομως, παίζονται παιχνίδια και από τα δύο κόμματα. Πού στοχεύουν, εάν παρακολουθήσουμε τι λένε οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι αρχηγοί των δύο Κομμάτων; Οχι τόσο στην έρευνα της υπόθεσης και τον καταλογισμό ευθυνών ή σχεδόν καθόλου, αλλά στο ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις, ποιος θα ανέβει σε ποσοστά στις σφυγμομετρήσεις, ποιος θα νικήσει στις εκλογές. Ακουσα πριν από λίγο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να λέει "νικήσαμε". Και χτες τα έλεγαν. Νίκησε ο ένας ή ο άλλος, με προοπτική την κυβερνητική εξουσία και όχι να ερευνήσουμε τι έγινε στο Βατοπέδιο. Αυτό είναι το ενδιαφέρον και των δύο κομμάτων».

Δείχνει δικομματικές ευθύνες η δικογραφία

«Εμείς κάναμε μια προσπάθεια, παρ' όλο που δεν υπήρχε χρόνος, στοιχειωδώς να ερευνήσουμε τη δικογραφία. Θα πω ορισμένα συμπεράσματα από την έρευνα της δικογραφίας.

Πρώτον, επιβεβαιώνεται από όλο το φάκελο ότι υπάρχουν τρεις γνωμοδοτήσεις, για τις οποίες υπάρχουν ευθύνες υφυπουργών, υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν, όμως, ποινικές ευθύνες διότι παραγράφηκαν. Δε θα πω τίποτα άλλο. Αυτό επιβεβαιώνεται.

Δεύτερον και επειδή έγινε πολλή συζήτηση, ενώ εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια, από τον κ. Φωτιάδη - πιστεύω με έγκριση, όχι χωρίς έγκριση - δίνονται οδηγίες να υπάρξει πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής. Και παραδίδεται η Βιστωνίδα με αυτό το πρωτόκολλο στον κ. Εφραίμ, επί ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι ασκήθηκε πίεση στον κ. Φωτιάδη από φορείς που τον επισκέφθηκαν ότι υπάρχουν καινούργια στοιχεία. Πήρε αυτά τα στοιχεία και λέει στα γνωμοδοτικά όργανα: "Συνεξετάστε και αυτά τα στοιχεία". Δεν πήρε πίσω την υπογραφή του, για να ακυρώσει τις γνωμοδοτήσεις. Εσείς (σ.σ το ΠΑΣΟΚ) με την έννοια "το ανέπεμψε" εννοείτε ότι πήρε πίσω την υπογραφή του. Ποτέ δεν πήρε πίσω την υπογραφή του. Απλώς είπε "κοιτάξτε και αυτά τα στοιχεία", για να βγει από τη σειρά του. Πέρασαν ολόκληροι μήνες με ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, χωρίς να απαντά το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο».

Μεθοδεύσεις

«Για την περίοδο που κυβέρνηση έγινε η ΝΔ, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Υπάρχει δικαστική απόφαση που έχει εκδικαστεί. Μπορεί όποιος θέλει να διαβάσει την κατάθεση της δικαστού του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, που ήταν η εισηγήτρια για την υπόθεση Βατοπεδίου. Είχε κάνει προσφυγή ο Εφραίμ, ζητώντας από τα δικαστήρια να αποφασίσουν ότι η Βιστωνίδα ανήκει στη Μονή. Υπήρχε Τριμελές Πρωτοδικείο. Η εισηγήτρια στην κατάθεσή της λέει ότι "εγώ έβγαλα το συμπέρασμα ότι μόνο 1.700 στρέμματα ανήκουν στη Βιστωνίδα". Πάει στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου, μετά από δυο - τρεις μήνες, και λέει "αυτή είναι η πρότασή μου". Λέει "όχι" η Πρόεδρος. Η γνώμη της Προέδρου ήταν ότι όλη η Βιστωνίδα ανήκει στη Μονή. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, γίνεται διάσκεψη για να αποφασίσουν. Και αποφασίζουν δύο προς ένας ότι μόνο τα 1.700 στρέμματα ανήκουν στη Βιστωνίδα. Αρα, είχε παρθεί η απόφαση. Ομως, επί μήνες δε δημοσιεύεται η απόφαση. Και δε δημοσιεύεται, για να προλάβουν να υπάρξουν ορισμένες ενέργειες. Ποιες είναι οι ενέργειες; Αποδοχή από τον κ. Δούκα της γνωμοδότησης του αρμοδίου Συμβουλίου.

Η καθυστέρηση της υπόθεσης γίνεται στην περίοδο της ΝΔ. Για να εξηγηθούμε. Η καθυστέρηση, η μη δημοσίευση παρ' όλο που η απόφαση είναι 2 προς 1 γίνεται στην περίοδο της ΝΔ για να προλάβει ο κ. Δούκας τη γνωμοδότηση του αρμοδίου συμβουλίου, τη με αριθμό 26, που απαντά στο αίτημα του κ. Φωτιάδη και η οποία λέει ότι τα νέα στοιχεία που μας προσκόμισε ο κ. Φωτιάδης δεν αλλάζουν την κατάσταση. Μέσα σε 15 μέρες συμβαίνουν τα εξής: Αίτημα της Μονής Βατοπεδίου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να βγάλει πρακτικό υπέρ του να σταματήσει η δίκη. Και μέσα σε 15 μέρες γίνεται δεκτό αυτό με τον κ. Δούκα. Ομως η απόφαση ήδη έχει βγει και δε δημοσιεύεται. Υπάρχουν, λοιπόν, λόγοι που πρέπει να ασχοληθεί η Προανακριτική επιτροπή. Το ένα φέρνει το άλλο. Από τη στιγμή που υπήρξαν αυτές οι γνωματεύσεις μετά ήταν φυσιολογικό ο κ. Μπασιάκος και ο κ.Δούκας να ζητήσουν να ασχοληθεί με την υπόθεση η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ώστε να γίνουν οι ανταλλαγές. Είχε δημιουργηθεί το νομικό υπόβαθρο για να πάνε στην επόμενη φάση. Αυτά λοιπόν είναι ζητήματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί η Προανακριτική επιτροπή. Αυτή είναι η κατάσταση. Αυτό είναι το νομικό συμπέρασμα μετά από όσα μπορέσαμε μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο να διαβάσουμε».

Στημένη υπόθεση

Συμπερασματικά ο Αντ. Σκυλλάκος επισήμανε: «Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ανεξάρτητα για ποιον μπορούμε να καταλογίσουμε ποινικές ευθύνες μέσω Προανακριτικής επιτροπής δείχνει ότι και στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ και στην περίοδο της ΝΔ, τα στελέχη θέλουν να βγει ευνοϊκή η υπόθεση για το Βατοπέδιο. Και ο κ. Δρυς και ο κ. Φωτιάδης ιδιαίτερα με το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, ενώ εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια, δίνουν την περιουσία στη Μονή. Το ίδιο και η ΝΔ με αυτά που έκανε ο κ. Δούκας.

Από το διάβασμα του φακέλου βγαίνουν ευθύνες και στα δύο κόμματα. Ποινικές ευθύνες όμως μπορούμε να αναζητήσουμε λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών μόνο όσον αφορά υφυπουργούς της ΝΔ. Αντικειμενικά δεν μπορούμε να ψάξουμε ποινικά να παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή ούτε ο Φωτιάδης ούτε ο Δρυς. Ομως, πολιτικές ευθύνες - γιατί η υπόθεση Βατοπεδίου ουσιαστικά ήταν στημένη - μπορούμε να αναζητήσουμε. Γιατί συνήργησαν και τα δύο κόμματα, γιατί θέλουν να τα έχουν καλά και με τους παπάδες και με τους μοναχούς. Είναι κέντρα εξουσίας και αυτό σημαίνει ψήφους. Και κυνηγάτε τους ψήφους και με αυτόν τον τρόπο. Και δεν ξέρω σε πόσα άλλα μοναστήρια και το ένα κόμμα και το άλλο τα βοήθησαν να έχουν σήμερα τεράστια περιουσία».

Να γίνουν περιουσία του λαού

Τέλος, ο Αντ. Σκυλλάκος απευθύνθηκε στα υπόλοιπα κόμματα λέγοντας: «Ελάτε στην άποψη του ΚΚΕ ότι, όπου υπάρχουν δάση και δασικές εκτάσεις, ορεινοί όγκοι και ελεύθεροι χώροι με χρυσόβουλα και με φιρμάνια της τουρκοκρατίας να αναγνωριστούν σαν δημόσια γη, σαν περιουσία του ελληνικού λαού. Ελάτε σε αυτήν τη θέση. Εμείς ως ΚΚΕ κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να γίνει και Εξεταστική Επιτροπή και Προανακριτική Επιτροπή. Αυτό προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα. Σήμερα έτσι όπως έρχονται τα πράγματα, δε θα συμβάλουμε με την ψήφο μας στο να υπάρξει έμμεση παραγραφή. Να είναι καθαρό αυτό το πράγμα».

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κάλπικες εντυπώσεις

Αποκαλυπτικός ως προς τους πραγματικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ μέσω της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου ήταν - από το βήμα της Βουλής - ο πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου. Επιχείρησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη συγκυρία και την απουσία της ΝΔ από τα έδρανα, χωρίς όμως να μπορέσει να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές της επιλογές. Αντίθετα, κατέστησε σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται στους ίδιους άξονες ακόμα και στο θέμα της μοναστικής περιουσίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή της στάση της να απέχει από την ψηφοφορία. Οπως είπε, «έχουμε μια κυβέρνηση απούσα από το προσκήνιο αλλά παρούσα μόνο στο παρασκήνιο», μια κυβέρνηση που είναι «απούσα από τα προβλήματα του τόπου και του πολίτη». «Είναι μια κυβέρνηση αποχωρούσα», συνέχισε, μιλώντας για «κυβέρνηση αδύναμη» που «χειραγωγεί τη δικαιοσύνη» και «ευτελίζει τα σύμβολα και την ταυτότητα των Ελλήνων». Ερμηνεύοντας δε την κοινοβουλευτική της τακτική σημείωσε πως «δεν μπορούσε να ελέγξει τη δική της κοινοβουλευτική ομάδα και ετράπη σε φυγή», με αποτέλεσμα «να καθιστά συνένοχους και τους δικούς της βουλευτές». Οσον αφορά τη σχέση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τις μονές του Αγίου Ορους και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σημείωσε ότι «εμείς στηρίξαμε θεσμικά το Αγιο Ορος, γι' αυτό έχει τη λάμψη που έχει σήμερα», όμως «όχι για να πλουτίσουμε, αλλά για να πλουτίσει η Ελλάδα και η παράδοσή της».

Ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να συνδέσει τη συζήτηση με το «πακέτο» ενίσχυσης των τραπεζών, χωρίς σε καμία στιγμή να αρνηθεί την ανάγκη της μεταφοράς των χρημάτων των φορολογουμένων στο τραπεζικό κεφάλαιο.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι οικονομίες των πολιτών δεν μπορούν να προστατευτούν από μια κυβέρνηση που θέλει να χειραγωγεί» υποστηρίζοντας ότι η διεθνής κρίση προκαλεί «έλλειψη εμπιστοσύνης στο δικό μας τραπεζικό σύστημα», οπότε «οι τράπεζες μας γίνονται εύκολη λεία επιθετικής εξαγοράς», ενώ θα υπάρξουν χρηματιστηριακά παιγνίδια. Παρ' όλα αυτά πρότεινε να εφαρμοστεί το «θαρραλέο σχέδιο» που έχει το ΠΑΣΟΚ το οποίο προβλέπει «αγορά σημαντικών μεριδίων τραπεζών από το Ελληνικό Δημόσιο». Οσον αφορά την οικονομική ενίσχυση των τραπεζών έθεσε το ερώτημα «γιατί υπάρχουν 28 εκατομμύρια ευρώ για να στηριχτούν οι ισολογισμοί των τραπεζών, χωρίς να υπάρχει σχέδιο», επισημαίνοντας ότι το θέμα είναι «ποιος θα τα μοιράσει», «ποιος θα ευνοηθεί» και «με ποια διαφάνεια δίνονται».

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Ακυβέρνητη η Ελλάδα

Με επίθεση στην κυβέρνηση ξεκίνησε την παρέμβασή του χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας - λόγω της μη παρουσίας των βουλευτών της ΝΔ - ότι «βρισκόμαστε σε μία Ελλάδα η οποία είναι στην πραγματικότητα ακυβέρνητη». Οπως είπε, «η κυβέρνηση δεν έχει την αντοχή καν να σταθεί σε μία ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο. Είναι κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές και νομίζω ότι δίνει την εικόνα ότι έχουν διαμορφωθεί ή διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για να γίνει μία μεγάλη στροφή στην πολιτική ζωή της χώρας μας».

Οσον αφορά τη διαδικασία, ο Αλ. Αλαβάνος σημείωσε ότι «εμείς εξ αρχής προτείναμε μία διαδικασία σύμφωνα με τον Κανονισμό, χωρίς παγίδες, χωρίς παιχνίδια, επιμένοντας στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής, διαφωνώντας στη διαζευκτικότητα που μπήκε ανάμεσα στην Εξεταστική Επιτροπή και την Προανακριτική Επιτροπή». Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μία παράδοξη κατάσταση. Δηλαδή, ερχόμαστε εδώ εμείς να ψηφίσουμε υπέρ της παραπομπής και με βάση τα στοιχεία που έχουμε, οι θέσεις μας είναι υπέρ της παραπομπής των τριών υπουργών και στην πράξη το νόημα της ψήφου είναι η παραγραφή». Κατέληξε, λέγοντας ότι «όσο υπάρχει κυβέρνηση της ΝΔ», η «υπόθεση σύστασης προανακριτικής επιτροπής πρέπει να επικρέμεται».

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Προσωπική επίθεση στον Κ. Καραμανλή

Την αποχώρηση του ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Γ. Καρατζαφέρης κάνοντας παράλληλα προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό. Οπως είπε: «ο κ. Καραμανλής είναι πανικόβλητος. Είναι και φοβικός. Ετράπη εις φυγήν. Και ετράπη εις φυγήν γιατί εφοβήθη τους δικούς του βουλευτές. Δεν έχει εμπιστοσύνη πλέον στη δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επρεπε να είναι εδώ. Αντιλαμβανόμαστε και τον πανικό του και το φόβο του. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως αυτή την απείθεια προς το Κοινοβούλιο». Συνέχισε υποστηρίζοντας: «εμείς δε θέλουμε να συμμετέχουμε σ' αυτή την προσπάθεια του κ. Καραμανλή να κάνει το Κοινοβούλιο "οπερέτα". Βεβαίως θα έλεγα ότι εις την εκκίνηση μιας τέτοιας κορυφαίας ημέρας για το Κοινοβούλιο, έπρεπε να παρίστανται όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί, να είναι παρόντες. Γιατί αν δεν είναι σ' αυτή την κορυφαία στιγμή πότε θα είναι;».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ