Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10212

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Σταθερή και ολόπλευρη στήριξη του κυπριακού λαού

Με την εγκαρδιότητα που επιβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς του ΚΚΕ με τον κυπριακό λαό έγινε δεκτή στην Κύπρο η αντιπροσωπεία του Κόμματος, η οποία, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, πραγματοποιεί σημαντικές συναντήσεις.


ΣΕΛ.  3
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ελπιδοφόρο μήνυμα η ενδυνάμωση των αγώνων της νεολαίας

«Ελπιδοφόρο μήνυμα» χαρακτηρίζει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ την ενδυνάμωση των αγώνων της νεολαίας στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με ανακοίνωσή του που εξέδωσε το προηγούμενο Σάββατο.


ΣΕΛ.  15

Διεκδικώντας ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεση

Η εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, να οργανώσουν την αντιμονοπωλιακή συμμαχία για να κατακτήσουν τον πλούτο που παράγουν, απορρίπτοντας τον «ευρωμονόδρομο», τις επιλογές του κεφαλαίου

  • Τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και εξαγγέλλουν τα στελέχη της ούτε την επερχόμενη οικονομική κρίση μπορούν να αποτρέψουν, ούτε τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα να προστατεύσουν από τις συνέπειες. Αντίθετα, επιδιώκουν να τους φορτώσουν τα βάρη προκειμένου να προστατευτούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτό η κυβέρνηση το έχει κάνει ήδη με τα 28 δισ. ευρώ υπέρ του τραπεζικού κεφαλαίου και τώρα επιδιώκει στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας να χρηματοδοτήσει και τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, κ.ά.
  • Η επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων δεν μπορεί να σταματήσει με μέτρα πτωχοκομείου και με συμφωνίες κυρίων, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και προτείνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οσο μεγάλο ψέμα ήταν ο ισχυρισμός των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» ότι η κερδοφορία του κεφαλαίου συμφέρει και το λαό, άλλο τόσο είναι ότι μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις στην αγορά και κρατικές παρεμβάσεις σήμερα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

ΣΕΛ.  6  -  9

ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
Να μπει τέρμα στην αθλιότητα που κοστίζει ανθρώπινες ζωές

Ο θάνατος του 29χρονου Πακιστανού και ο τραυματισμός άλλων μεταναστών έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανέδειξαν και πάλι τις ευθύνες της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Καταγγελία της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ για το θάνατο του μετανάστη. Ζητά να μπει τέλος στην άθλια διαδικασία που εκτυλίσσεται στην Πέτρου Ράλλη, όπου συνωστίζονται χιλιάδες μετανάστες για να καταθέσουν αίτηση ασύλου. Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και πικετοφορία (φωτ.) διοργάνωσε χτες το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  13


ΓΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
Συντριπτική πλειοψηφία για άρση του εμπάργκο στην Κούβα

ΣΕΛ.  16
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Λαϊκή επαγρύπνηση κατά των ιμπεριαλιστών

ΣΕΛ.  17
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΟΕΚ
Εκβιάζουν για αύξηση των επιτοκίων

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ