Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεκδικώντας ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεση

Η εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, να οργανώσουν την αντιμονοπωλιακή συμμαχία για να κατακτήσουν τον πλούτο που παράγουν, απορρίπτοντας τον «ευρωμονόδρομο», τις επιλογές του κεφαλαίου

  • Τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και εξαγγέλλουν τα στελέχη της ούτε την επερχόμενη οικονομική κρίση μπορούν να αποτρέψουν, ούτε τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα να προστατεύσουν από τις συνέπειες. Αντίθετα, επιδιώκουν να τους φορτώσουν τα βάρη προκειμένου να προστατευτούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτό η κυβέρνηση το έχει κάνει ήδη με τα 28 δισ. ευρώ υπέρ του τραπεζικού κεφαλαίου και τώρα επιδιώκει στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας να χρηματοδοτήσει και τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, κ.ά.
  • Η επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων δεν μπορεί να σταματήσει με μέτρα πτωχοκομείου και με συμφωνίες κυρίων, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση και προτείνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οσο μεγάλο ψέμα ήταν ο ισχυρισμός των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» ότι η κερδοφορία του κεφαλαίου συμφέρει και το λαό, άλλο τόσο είναι ότι μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις στην αγορά και κρατικές παρεμβάσεις σήμερα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

ΣΕΛ.  6  -  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ