Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!

Συγκέντρωση και πορεία έγινε χτες. Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στον υφυπουργό Εσωτερικών

Σε δυναμική συγκέντρωση και πορεία προχώρησαν εκατοντάδες μετανάστες μαζί με Ελληνες εργάτες χθες βράδυ με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για την αντιμεταναστευτική πολιτική, με αφορμή το θάνατο ενός Πακιστανού εργάτη και την άγρια επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος μεταναστών το περασμένο Σαββατοκύριακο έξω από τη Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αθήνας.

Με σημαίες του ΠΑΜΕ και προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «Οχι στη βία και τον αυταρχισμό. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών» και φωνάζοντας «Ελληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι», καθώς και τραγούδια της πατρίδας τους που υμνούν την ελευθερία και την ειρήνη, ξεκίνησαν από την Ομόνοια και κατευθύνθηκαν προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, όπου οι υπεύθυνοι απουσίαζαν, παρότι γνώριζαν για την κινητοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η Αναστασία Τσατσούλη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε από την ντουντούκα στο λαό και την εργατική τάξη της Αθήνας «την άγρια επίθεση της Αστυνομίας το Σάββατο το βράδυ και ξημερώματα Κυριακής στους μετανάστες που συνωστίζονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ένας μετανάστης τη ζωή του και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν».

Καταλήγοντας, τόνισε πως «αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα με πλήρη σταθερή εργασία, ίσα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών, σύμφωνα με τις ανάγκες τους».

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο

Στην ίδια κατεύθυνση, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το πρωί το ΠΑΜΕ στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, Π. Χηνοφώτη. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που θέλει τους μετανάστες να βιώνουν μια διαρκή κατάσταση ημιπαρανομίας και ομηρίας, ευάλωτους στα χέρια των εργοδοτών, και μόνο όσους είναι χρήσιμοι για το κεφάλαιο. Ο υφυπουργός επιχείρησε να εξωραΐσει την πολιτική της κυβέρνησης. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν ότι δεν τους ικανοποιούν αυτές οι απαντήσεις και ανέδειξαν την ανάγκη οι μετανάστες να ενταχθούν στα σωματεία τους, να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ