Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από τη νοθεία στην ανοιχτή προβοκάτσια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την Τρίτη που μας πέρασε, μετά το τέλος της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» και της «Siemens» θέλησαν να κάνουν πορεία μπροστά από τους επισήμους διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των εργοστασίων και την ανεργία. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου. Αρχικά απωθήθηκαν από διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι της «Siemens» μετά αποχώρησαν ενώ οι εργαζόμενοι του Λαναρά έκαναν πορεία έως το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, για να επιδώσουν ψήφισμα.

Επειδή όμως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ έχουν μπει για τα καλά στο μάτι του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, η εκπρόσωπος του ΣΥΝ στο σωματείο του Ιματισμού έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκλείσει από την αντιπροσωπεία τον Σ. Ζαριανόπουλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ και την βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου. Αφού πήγε μόνη της να δώσει το ψήφισμα, βγαίνοντας από το ξενοδοχείο, η συνδικαλίστρια του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έκανε προβοκατόρικες δηλώσεις, ισχυριζόμενη ότι το ΠΑΜΕ «ευτελίζει τον αγώνα βρίζοντας τους εργαζόμενους και μη συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις».

Είναι τέτοιο το μένος τους για το ΠΑΜΕ και η αγωνία τους να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Λαναρά, που αξιοποιούν κάθε μέσο, από τη νοθεία μέχρι την ανοιχτή προβοκάτσια για να πετύχουν το σκοπό τους. Δεν είναι μακριά η ώρα που θα αποκαλυφθούν εξ ολοκλήρου στα μάτια των εργαζόμενων. Ηδη η προσπάθειά τους να επιβιώσουν συνδικαλιστικά στον κλάδο και γενικότερα στον ιδιωτικό τομέα, εκτός από μάταιη, γίνεται ολοένα και πιο φανερή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ