ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνέλαβαν μετανάστη που ζήτησε δεδουλευμένα!

Σοβαρή καταγγελία Αφγανού εργάτη στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο ΑΤ Ιλίου έπεσε ο νεαρός Αφγανός εργάτης Μ.Σ., επειδή απαίτησε από τον εργοδότη του δεδουλευμένα μεροκάματα. Οπως κατήγγειλε ο ίδιος στο Συνδικάτο Οικοδόμων, κρατήθηκε στο ΑΤ Ιλίου από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο χαρτιά. Οπως καταγγέλλει, εργάστηκε για πάνω από 20 μέρες σε έναν εργολάβο οικοδομών, ο οποίος αρνούνταν συστηματικά να τον πληρώσει. Τη Δευτέρα ο εργολάβος τον κάλεσε στο σπίτι του, όπου διαπληκτίστηκαν. Ο εργοδότης φώναξε την αστυνομία που συνέλαβε τον μετανάστη και τον κράτησε στο Τμήμα για 4 ολόκληρες μέρες. Μάλιστα, τον έδιωξαν από το Τμήμα χωρίς να του δώσουν τα χαρτιά του.

Τηλεφωνική παρέμβαση στο ΑΤ Ιλίου έκανε χτες το βράδυ ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιστατικό. Σήμερα στις 10 το πρωί, αντιπροσωπεία της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Ιλίου. Το περιστατικό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Στο μεταξύ, μαζική εξόρμηση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 6 μ.μ. το ΠΑΜΕ. Την Κυριακή στις 7 μ.μ. θα γίνουν συσκέψεις με μετανάστες εργαζόμενους στα προσφυγικά στο Δουργούτι Νέου Κόσμου και στο Μεταξουργείο στα γραφεία του ΚΚΕ.

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Διαδηλώνουν με τους εργάτες στις 27 Νοέμβρη

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή η συνάντηση για τη συγκέντρωση της Αθήνας

Σε κοινό μέτωπο με τους εργάτες οι αυτοαπασχολούμενοιαντιπαλεύουν τις συνέπειες της κρίσης
Σε κοινό μέτωπο με τους εργάτες οι αυτοαπασχολούμενοιαντιπαλεύουν τις συνέπειες της κρίσης
«Αποτέλεσμα της αχαλίνωτης εκμετάλλευσης των λαϊκών στρωμάτων και της αλματώδους κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων», χαρακτηρίζει την οικονομική κρίση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, καλώντας όλους τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική κινητοποίηση, με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη. Για τη μέρα εκείνη, στην Αθήνα, οι αυτοαπασχολούμενοι δίνουν ραντεβού στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

«Συνεχίζουμε - σημειώνει η Συντονιστική - στο δρόμο των πετυχημένων κινητοποιήσεων στις 13 και 22 Οκτώβρη. Αντιστεκόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Κινητοποιούμαστε, σε κοινό μέτωπο με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και το ΠΑΜΕ. Ολοι στις κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους».

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή επισημαίνει, αναφερόμενη στις μικρές επιχειρήσεις, ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις τις απωθούν σε όλο και μικρότερο κομμάτι της αγοράς και της παραγωγής, η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται σε κάθετη πτώση, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αυτοκινητιστές κινδυνεύουν με κατασχέσεις και χρεοκοπία».

Προσθέτει ότι με τις κινητοποιήσεις «δίνουμε απάντηση στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία. Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής, που μόνο στόχο έχει να συμβάλει στην παραπέρα ενίσχυση των μονοπωλίων και των τραπεζών, χαρίζοντάς τους 28,5 δισ. ευρώ. Προβάλλουμε και διεκδικούμε άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, που θα ενισχύσουν το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων και θα βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να αντέξουν τη λαίλαπα που έρχεται». Συμπληρώνει ότι «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, για ενίσχυση της χρηματοδότησης μέσω του ΤΕΜΠΕ, είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας».

Μεταξύ άλλων, η Συντονιστική διεκδικεί: Απόσυρση των φορολογικών μέτρων. Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών. Περιορισμό των εισαγωγών. Απαγόρευση της περαιτέρω επέκτασης πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Επιδότηση ανεργίας στους μικρούς ΕΒΕ και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γι' αυτούς που χρεοκοπούν. Πάγωμα χρεών μέχρι την εξεύρεση εργασίας. Ατοκα κεφάλαια κίνησης με εγγύηση Δημοσίου και μακρόχρονη εξόφληση. Καμία αύξηση στις επαγγελματικές μισθώσεις στη διάρκεια της κρίσης. Να σταματήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη επαγγελματιών προς τις τράπεζες. Πάγωμα των τιμολογίων ΔΕΗ - ΟΤΕ και δημοτικών τελών.

ΠΑΜΕ
Πικετοφορία και πλατιές εξορμήσεις

Πρόγραμμα δράσης από τις Γραμματείες Γυναικών και Νέων

Με πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από τα Hondos της Ομόνοιας, αλλά και μαζική εξόρμηση στους μετανάστες που δουλεύουν στα φυτώρια του Μαραθώνα και του Κάτω Σουλίου, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα τις καθημερινές δραστηριότητες για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 27 Νοέμβρη και της απεργίας στις 10 Δεκέμβρη. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., επίσης στην Ομόνοια.

Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσουν και οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ για την προπαγάνδιση της διπλής κινητοποίησης. Η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσει τη Δευτέρα στις 7 μ.μ., στους παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης, ενώ την Τρίτη 25/11, στις 9 π.μ., στις εργαζόμενες στο ΤΑΕΔΥ. Τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών διαμόρφωσε στη χτεσινή της συνεδρίαση και η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Αξιοποιώντας τη θετική δράση που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, κυρίως για την πρόσφατη απεργία στις 21 Οκτώβρη, η Γραμματεία Νέων, σε συνεργασία με τα σωματεία, θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε νυχτερινά σχολεία και σε χώρους δουλειάς, όπου συγκεντρώνεται νεολαία. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε νέους ανθρώπους που δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονου Μεσαίωνα, με στόχο την ένταξή τους στα συνδικάτα και την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων.

Σε 59 πόλεις

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 29 του Νοέμβρη θα γίνουν στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα, 6.30 μ.μ., πλατεία Ομόνοιας

Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 6.30 μ.μ., πλατεία Κοραή

Ελευσίνα, 6.30 μ.μ., πλατεία Ηρώων

Ασπρόπυργος, 6.30 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

Μενίδι, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ανω Λιόσια, 6.30 μ.μ., πλατεία Μητροπόλεως

Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., Δημαρχείο

Ξάνθη, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Σέρρες, 5.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πτολεμαΐδα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Νάουσα, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Πάτρα, 6.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου

Πύργος, 7 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ

Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη

Κόρινθος, 6 μ.μ., Περιβολάκια

Τρίπολη, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

Κεφαλονιά, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Ζάκυνθος, 7 μ.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Καρδίτσα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Βόλος, 6 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Τρίκαλα, 6 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία (26/11)

Κιλκίς, 7 μ.μ., πεζόδρομος 25ης Μαρτίου

Κατερίνη, 7 μ.μ., σιντριβάνι

Δράμα, 5.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Βέροια, 6.30 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου

Κομοτηνή, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Φλώρινα, 6 μ.μ., Κανόνια

Καστοριά, 6.30 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία

Γρεβενά, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Γιάννενα, 6.30 μ.μ., Δημαρχείο

Αρτα, 6.30 μ.μ., πλατεία Κιλκίς

Πρέβεζα, 6.30 μ.μ., Θεοφάνειο

Ηγουμενίτσα, 6 μ.μ., Πεζόδρομος

Κέρκυρα, 6 μ.μ., πλατεία Σαρόκο

Λευκάδα, 6 μ.μ., Αγιος Μηνάς

Αγρίνιο, 7 μ.μ., πλατεία Δημάδη

Μεσολόγγι, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ναύπακτος, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 6.30 μ.μ., πλατεία Αγοράς

Αμφισσα, 6.30 μ.μ., πλατεία Λαού

Λαμία, 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου

Λιβαδειά, 6.30 μ.μ., Πεζόδρομος

Θήβα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ρέθυμνο, 6.30 μ.μ., Δημαρχείο

Αγιος Νικόλαος, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ιεράπετρα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

Ρόδος, 6 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Σάμος, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Λήμνος, 6 μ.μ., λιμάνι Μύρινας

Εύδηλος, 6 μ.μ., λιμάνι

Χίος, 6 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς (28/11)

Μυτιλήνη, 6.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς

Κως, 6 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Κάλυμνος, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ