Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Διαδηλώνουν με τους εργάτες στις 27 Νοέμβρη

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή η συνάντηση για τη συγκέντρωση της Αθήνας

Σε κοινό μέτωπο με τους εργάτες οι αυτοαπασχολούμενοιαντιπαλεύουν τις συνέπειες της κρίσης
Σε κοινό μέτωπο με τους εργάτες οι αυτοαπασχολούμενοιαντιπαλεύουν τις συνέπειες της κρίσης
«Αποτέλεσμα της αχαλίνωτης εκμετάλλευσης των λαϊκών στρωμάτων και της αλματώδους κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων», χαρακτηρίζει την οικονομική κρίση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, καλώντας όλους τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική κινητοποίηση, με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη. Για τη μέρα εκείνη, στην Αθήνα, οι αυτοαπασχολούμενοι δίνουν ραντεβού στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

«Συνεχίζουμε - σημειώνει η Συντονιστική - στο δρόμο των πετυχημένων κινητοποιήσεων στις 13 και 22 Οκτώβρη. Αντιστεκόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Κινητοποιούμαστε, σε κοινό μέτωπο με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και το ΠΑΜΕ. Ολοι στις κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους».

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή επισημαίνει, αναφερόμενη στις μικρές επιχειρήσεις, ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις τις απωθούν σε όλο και μικρότερο κομμάτι της αγοράς και της παραγωγής, η οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται σε κάθετη πτώση, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αυτοκινητιστές κινδυνεύουν με κατασχέσεις και χρεοκοπία».

Προσθέτει ότι με τις κινητοποιήσεις «δίνουμε απάντηση στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, που αρνήθηκαν να πάρουν οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία. Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής, που μόνο στόχο έχει να συμβάλει στην παραπέρα ενίσχυση των μονοπωλίων και των τραπεζών, χαρίζοντάς τους 28,5 δισ. ευρώ. Προβάλλουμε και διεκδικούμε άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, που θα ενισχύσουν το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων και θα βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να αντέξουν τη λαίλαπα που έρχεται». Συμπληρώνει ότι «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, για ενίσχυση της χρηματοδότησης μέσω του ΤΕΜΠΕ, είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας».

Μεταξύ άλλων, η Συντονιστική διεκδικεί: Απόσυρση των φορολογικών μέτρων. Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών. Περιορισμό των εισαγωγών. Απαγόρευση της περαιτέρω επέκτασης πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ. Επιδότηση ανεργίας στους μικρούς ΕΒΕ και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γι' αυτούς που χρεοκοπούν. Πάγωμα χρεών μέχρι την εξεύρεση εργασίας. Ατοκα κεφάλαια κίνησης με εγγύηση Δημοσίου και μακρόχρονη εξόφληση. Καμία αύξηση στις επαγγελματικές μισθώσεις στη διάρκεια της κρίσης. Να σταματήσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη επαγγελματιών προς τις τράπεζες. Πάγωμα των τιμολογίων ΔΕΗ - ΟΤΕ και δημοτικών τελών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ