ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σήμερα η συγκέντρωση στο νοσοκομείο

Ξεκινάει το πρόγραμμα παρεμβάσεων των ταξικών δυνάμεων για τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής στον Τομέα Υγείας

Από παλιότερη κινητοποίηση σωματείων και φορέων για την κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Από παλιότερη κινητοποίηση σωματείων και φορέων για την κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Συγκέντρωση στην είσοδο του Θριάσιου νοσοκομείου ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίησή του, για ουσιαστική αναβάθμιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ελευσίνας και Μεγάρων, διοργανώνει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, σήμερα Τρίτη, στις 2 μ.μ. Η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Θριασίου, το Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων Ελευσίνας βάζουν μπροστά πρόγραμμα κινητοποιήσεων και καλούν όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Θριασίου να συμμετάσχουν σε αυτές.

Σε ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζουν τα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και των ΚΥ, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τη συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου, τις καθυστερήσεις στην καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης, των εφημεριών κ.ά.

«Υποβαθμίζουν το Θριάσιο νοσοκομείο και τα ΚΥ Ελευσίνας και Μεγάρων για να εξασφαλίζουν πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα», τονίζει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ. Και επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει μαζική λαϊκή αντίδραση, αγώνας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του νοσοκομείου, σταθερή μόνιμη εργασία με 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο για όλους τους υγειονομικούς, μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.ά.

Στη Σαλαμίνα

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και τα κτιριακά προβλήματα του νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους και καλώντας τους να συνεχίσουν, συμμετέχοντας μαζικά στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας και ειδικότερα το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, επισήμανε πως η υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και των Πρωτοβάθμιων Μονάδων Υγείας δεν είναι τυχαία, καθώς την ίδια στιγμή ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Κύριος υπεύθυνος, τόνισε, δεν είναι άλλος από την πολιτική που ασκούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Νέες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλειά

Γενική Συνέλευση χτες στα «Κλωστήρια Γ΄». Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας στα εργοστάσια της περιοχής

Οι κλωστοϋφαντουργοί του Ομίλου Λαναρά στη Νάουσα, έχοντας στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης, οργανώνουν τον αγώνα τους για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Σε γενική συνέλευση του σωματείου τους οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Γ΄», που παραμένουν απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες, αποφάσισαν χτες κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί, στις 10, μπροστά στο εργοστάσιό τους, στο δρόμο Βέροιας - Νάουσας, με αίτημα να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκης Τσίτσης, μιλώντας στους εργαζόμενους, κατήγγειλε το γεγονός ότι μόλις ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του Ομίλου, η εταιρεία άρχισε να μιλάει καθαρά για συρρίκνωση των παραγωγικών της μονάδων. «Να οργανώσουμε την πάλη μας για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, τόνισε, για να τους αναγκάσουμε να πάρουν μέτρα για τους απολυμένους. Το αίτημά μας άμεσα αύριο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας». Την Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ, απαιτώντας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι πριν τις γιορτές.

Ο πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ Δήμος Θεοδώρου αναφέρθηκε στο «επιχειρησιακό σχέδιο» και την αντίθετη θέση για τη χρηματοδότηση που είχε η Ομοσπονδία, η οποία ζητούσε να πληρώσει ο Λαναράς. «Η χρηματοδότηση πάει "πακέτο" με το κλείσιμο των εργοστασίων», σημείωσε. «Με τη χρηματοδότηση δεν εξασφαλίζεται η δουλειά στους εργαζόμενους όλων των εργοστασίων του Ομίλου. Μόνος δρόμος να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι όλων των εργοστασίων του Ομίλου και να απαιτήσουν εξασφάλιση της δουλειάς τους. Να πιέσουν την κυβέρνηση να βρει τον τρόπο να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα το κλιμάκιο με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας επισκέφτηκε το εργοστάσιο «ΚΟΠΛΑΝ» στο Λουτροχώρι. Επίσης κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Θ. Ευθυμίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επισκέφτηκε τα κλωστήρια Κιλκίς του Ομίλου «ΑΚΚΑ» και είχε συνάντηση με εργαζόμενους.

Επιμένουν στην πληρωμή των φαρμάκων

Στην επιζήμια για τους ασφαλισμένους τακτική επέμειναν - πλην της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Φαρμακοποιών - όλες οι παρατάξεις στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το περασμένο Σάββατο, όπου κυριάρχησε το θέμα της αποπληρωμής των χρεών του ΟΠΑΔ. Οι άλλες παρατάξεις υπερψήφισαν την πρόταση για διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από 1.1.2009 σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η συμφωνία των φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας που έγινε στις 26.11.2008 και προβλέπει τη σταδιακή εξόφληση των χρεών μέχρι και το τέλος του Γενάρη του 2009. Επίσης η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την τακτική ορισμένων φαρμακευτικών συλλόγων - μεταξύ των οποίων και της Αττικής - που ήδη έχουν σταματήσει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Η ΔΗΠΑΚ υπογράμμισε ότι για την κατάσταση που επικρατεί ευθύνεται η κυβέρνηση που υποχρηματοδοτεί τα Ταμεία και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθεί η κοινή αγωνιστική δράση των ασφαλισμένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών και γιατρών. Επίσης πρότεινε -χωρίς να εγκριθεί - την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στις 10 και 18 Δεκέμβρη, καθώς και να γίνουν μαζικές συνελεύσεις.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Μέτρα ντροπής και κοροϊδίας χαρακτηρίζουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ, τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους. «Είναι γελασμένη - σημειώνεται - η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με αυτά τα ψίχουλα μπορεί να καλοπιάσει τους συνταξιούχους και να αναστρέψει το εις βάρος της πολιτικό κλίμα». Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Ομοσπονδίες καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πικετοφορία που διοργανώνουν την Τρίτη, 23 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

ΝΕΟΣΕΤ - ΧΑΛΚΙΔΑ: Υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους παραμένουν από την περασμένη Παρασκευή τα γραφεία της «Νεοσέτ» στο Βασιλικό Χαλκίδας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των οκτώ απολύσεων που ανακοίνωσε η εργοδοσία.

ΟΤΑ: Στάση εργασίας έγινε χτες στους ΟΤΑ ενάντια στο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία που, μεταξύ άλλων, ενισχύει τον κατασταλτικό της χαρακτήρα και συνεχίζει την πολιτική ομηρίας των εργαζομένων στις προνοιακές δομές.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Μέχρι την Παρασκευή, 12 Δεκέμβρη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα μπορούν να ψηφίζουν οι συνταξιούχοι στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ: Την Κυριακή, 14 Δεκέμβρη, ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Λογιστών Αθήνας. Οι εκλογές πραγματοποιούνται στα γραφεία της Ενωσης και για τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι χρειάζονται το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών έχει ως εξής: Σήμερα: 9/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 10/12: 9 π.μ.-4 μ.μ. 11/12: 1 μ.μ.-8 μ.μ. 12/12: 1.30 μ.μ.-8.30 μ.μ. 14/12: 11 π.μ.-6 μ.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Να σταματήσουν οι διώξεις και τα δικαστήρια σε βάρος όλων των στελεχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών απαιτεί με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, που στηρίζει την 24ωρη απεργία στις 16 Δεκέμβρη που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία του κλάδου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
Από σήμερα οι εκλογές

Αρχαιρεσίες διεξάγει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων νομού Αττικής από σήμερα 9 Δεκέμβρη έως και την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη για την ανάδειξη διοίκησης και εκλογή αντιπροσώπων στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Οι αρχαιρεσίες γίνονται στα γραφεία του Σωματείου (πλατεία Μητροπόλεως 10), από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ