Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σήμερα η συγκέντρωση στο νοσοκομείο

Ξεκινάει το πρόγραμμα παρεμβάσεων των ταξικών δυνάμεων για τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής στον Τομέα Υγείας

Από παλιότερη κινητοποίηση σωματείων και φορέων για την κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Από παλιότερη κινητοποίηση σωματείων και φορέων για την κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Συγκέντρωση στην είσοδο του Θριάσιου νοσοκομείου ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίησή του, για ουσιαστική αναβάθμιση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ελευσίνας και Μεγάρων, διοργανώνει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, σήμερα Τρίτη, στις 2 μ.μ. Η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Θριασίου, το Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων Ελευσίνας βάζουν μπροστά πρόγραμμα κινητοποιήσεων και καλούν όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Θριασίου να συμμετάσχουν σε αυτές.

Σε ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζουν τα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και των ΚΥ, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τη συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου, τις καθυστερήσεις στην καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης, των εφημεριών κ.ά.

«Υποβαθμίζουν το Θριάσιο νοσοκομείο και τα ΚΥ Ελευσίνας και Μεγάρων για να εξασφαλίζουν πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα», τονίζει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ. Και επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει μαζική λαϊκή αντίδραση, αγώνας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του νοσοκομείου, σταθερή μόνιμη εργασία με 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο για όλους τους υγειονομικούς, μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.ά.

Στη Σαλαμίνα

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και τα κτιριακά προβλήματα του νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους και καλώντας τους να συνεχίσουν, συμμετέχοντας μαζικά στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας και ειδικότερα το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, επισήμανε πως η υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και των Πρωτοβάθμιων Μονάδων Υγείας δεν είναι τυχαία, καθώς την ίδια στιγμή ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Κύριος υπεύθυνος, τόνισε, δεν είναι άλλος από την πολιτική που ασκούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ