Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Στάλθηκαν κλήσεις σε 27 υπόπτους

Αρχισαν να αποστέλλουν τις πρώτες κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για διάπραξη κακουργηματικής απάτης οι δύο εισαγγελείς εφετών Ευστ. Σπυροπούλου και Π. Στραγάλης, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση του Βατοπεδίου. Οι δύο εισαγγελείς απέστειλαν κλήσεις σε 27 άτομα, εκ των οποίων οι 16 αφορούν μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οι υπόλοιπες 11 κλήσεις θα απευθύνονται σε μέλη συμβουλίων Δημοσίας Γης και Ανταλλάξιμης Περιουσίας.

Ενώπιον των δύο εισαγγελέων θα εμφανιστούν μεθαύριο οι πρώτοι εννέα νομικοί σύμβουλοι του κράτους και θα ακολουθήσουν την Παρασκευή και Δευτέρα οι υπόλοιποι κληθέντες σ' αυτή τη φάση. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος τουλάχιστον 50 άτομα.

Στο μεταξύ, η «τυπική» εγκύκλιος που αφορά το πάγωμα της πώλησης ακινήτων από τη Μονή Βατοπεδίου εκδόθηκε με καθυστέρηση, χτες, από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκαν εντολές στις Εφορίες να μην παραλαμβάνουν δηλώσεις φόρου και μεταβίβασης και δωρεάς γι' αυτά τα ακίνητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ