Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να αποσυρθεί το ν/σ για τη Δημοτική Αστυνομία

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη Δημοτική Αστυνομία ζήτησε χτες αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», αποτελούμενη από τους Στρ. Κόρακα, Αγγ. Ρεμπή, Αγγ. Βρεττό και Μ. Φραγγιαδάκη σε συνάντησή της με τον αρμόδιο για το θέμα γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Π. Γεωργιάδη.

Σημειωτέον ότι με το νομοσχέδιο αυτό επιβεβαιώνεται η ανάπτυξη ενός αστυνομικού μηχανισμού, συμπληρωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που θα συγκροτείται, θα εκπαιδεύεται και θα λειτουργεί στα πρότυπά της. Ενας μηχανισμός στον οποίο μεταφέρονται σημαντικές αστυνομικές αρμοδιότητες, για να μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να στρέφει το κύριο ενδιαφέρον της στη βασική της αποστολή, που είναι η παρακολούθηση και καταστολή του λαϊκού κινήματος. Διόλου τυχαία στο νομοσχέδιο η κυβέρνηση περιέλαβε τροπολογία, βάσει της οποίας οι αστυνομικές δυνάμεις θα μπορούν να κάνουν χρήση και εκπαιδευμένων σκύλων.

Μετά τη συνάντηση, ο Στρ. Κόρακας επέμεινε η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Να μη θεωρηθεί ότι η λεγόμενη Δημοτική Αστυνομία αποτελεί άλλο ένα αστυνομικό σώμα. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ακόμα και η ονομασία της, "Δημοτική Αστυνομία", δείχνει ότι την προορίζουν ως μηχανισμό συμπληρωματικό στην ΕΛ.ΑΣ., έναν επιπλέον κατασταλτικό μηχανισμό».

Ο ΓΓ φέρεται να συμφώνησε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε υποχώρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ωστόσο επέμεινε στην ψήφιση του νομοσχεδίου. «Αυτό μας φέρνει σε απόλυτη αντίθεση», είπε ο Στρ. Κόρακας και κατέληξε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφισή του, δυστυχώς αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες εναντίον αυτών των πρακτικών και των πολιτικών. Επιβάλλεται η εγρήγορση και η κινητοποίηση του λαού μας εναντίον τέτοιων μεθοδεύσεων και αποφάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ