Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ. Καραμανλής

Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, ο Κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλια, «προκειμένου να τον ενημερώσει για την τρέχουσα κατάσταση», όπως ανακοινώθηκε χτες το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανακοίνωση της συνάντησης πυροδότησε διάφορα σενάρια για το αντικείμενό της. Σύμφωνα με το πρώτο, ο Κ. Καραμανλής πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης. Σύμφωνα με το άλλο σενάριο, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Καρ. Παπούλια για την απόφασή του να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ το τρίτο σενάριο θέλει τον πρωθυπουργό να παραιτείται και να ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου διέψευδαν τα παραπάνω σενάρια.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και θα συναντηθεί διαδοχικά με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Αργά χτες το βράδυ, πάντως, ο Κ. Καραμανλής συγκάλεσε εκτάκτως την Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ κυβερνητικά στελέχη διέδιδαν ότι οι χτεσινές διαδηλώσεις, οι καταστροφές και οι φωτιές σε πολλές πόλεις δεν ήταν μια απλή αυθόρμητη αντίδραση, αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο. Δεν αποσαφήνιζαν, ωστόσο, ούτε ποιοι κρύβονταν πίσω από αυτό το σχέδιο ούτε ποιοι ήταν οι στόχοι του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πληροφορίες «σύμφωνα με τις οποίες αντικείμενο της αποψινής (σ.σ. χτεσινής) συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής είναι η λήψη αποφάσεων για επιβολή έκτακτων μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Συντάγματος». Οι πληροφορίες αυτές, σύμφωνα με τον Ευ. Αντώναρο, «δεν έχουν την παραμικρή βάση» και «είναι παντελώς ανυπόστατες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ