Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υποσχέσεις για ... νέα νοοτροπία

Με τη φράση «φτάνει πια» και επιχειρώντας να οικειοποιηθεί την αγανάκτηση του ελληνικού λαού για τη δολοφονία του νεαρού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν φορέα «μιας άλλης αντίληψης διακυβέρνησης», επιδιώκοντας, χωρίς να θίξει το πολιτικό σύστημα εξουσίας που υπηρετεί, να βάλει τις βάσεις για να διεκδικήσει την εξουσία.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως και σήμερα η ΝΔ, με πλήθος αντιλαϊκών και αντιδραστικών νομοθετημάτων εξέθρεψαν και ενίσχυσαν την κρατική βία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η δολοφονία του νεαρού μαθητή, αλλά ο Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να μην έρθουν στην επιφάνεια ακριβώς αυτές οι στρατηγικές επιλογές των εταίρων του δικομματισμού, μοίρασε υποσχέσεις περί μιας «νέας νοοτροπίας»...

Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και ασχολείται με τα δικά της ιδιοτελή συμφέροντα και δεν προστατεύει τη νεολαία, τις περιουσίες και τους πολίτες», αλλά σε κανένα σημείο των δηλώσεών του δεν έθιξε ακριβώς εκείνο το καθεστώς που ενισχύει την κρατική βία και καταστολή, αφού το ίδιο γαλούχησε με συνέπεια το ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια ακριβώς να συγκαλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή και προώθηση μιας πολιτικής, έτσι όπως αυτή υπαγορεύεται από τα ευρωενωσιακά κέντρα, διευρύνοντας το πεδίο της κρατικής βίας, υποσχέθηκε από μια «πράσινη» διακυβέρνηση μια «πολιτεία που θα αποδεικνύει στην πράξη ότι νοιάζεται για τους πολίτες και τα δικαιώματά τους». Μάλιστα, εντελώς προκλητικά και παραγνωρίζοντας ότι εκφραστής της βίας εναντίον του λαού είναι το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί που κατά καιρούς δημιουργεί και τους αξιοποιεί ποικιλοτρόπως, δήλωσε ότι πρέπει «να απορρίψουμε κατηγορηματικά την αντίληψη της βίας και της αυθαιρεσίας από όπου κι αν προέρχεται», προσθέτοντας ότι «την πρώτη ευθύνη σ' αυτό έχει η πολιτεία».

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ κάλεσε όλους τους πολίτες σε μια «ειρηνική διαμαρτυρία», σήμερα, την οποία χαρακτήρισε «πρωτοβουλία και διαμαρτυρία ενάντια στη βία χωρίς βία», προσδιορίζοντας «ως τόπο εκδήλωσης της διαμαρτυρίας τους ανοιχτούς χώρους σε κάθε δήμο στις 7 μ.μ.».

Σήμερα στις 12.00 ο Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψευδεπίγραφα συνθήματα «αλλαγής» (2008-12-13 00:00:00.0)
Προσπάθεια σφετερισμού της λαϊκής οργής (2008-12-11 00:00:00.0)
Ανακάλυψε τη «δημιουργία παρακράτους στα Σώματα Ασφαλείας»! (2008-12-10 00:00:00.0)
Αστική δημοκρατία και σοβιετική δημοκρατία (2001-07-22 00:00:00.0)
Τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης Πραγμάτων ενσαρκώνει η κυβερνητική πολιτική (2000-03-05 00:00:00.0)
1 Ναζιστική βία (1997-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ