Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια σφετερισμού της λαϊκής οργής

Να σφετεριστεί τη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια για να την εγκλωβίσει και να την οδηγήσει στην επιλογή του «καλύτερου διαχειριστή» του συστήματος, με στόχο να διασώσει και να αφήσει στο απυρόβλητο το καθεστώς και τους μηχανισμούς της κρατικής καταστολής επιδίωξε χτες ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ για την ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και με αφορμή τα γεγονότα που ακολούθησαν με τη δολοφονία του νεαρού μαθητή, προσπάθησε να φέρει στα μέτρα και στις πολιτικές του στοχεύσεις τη διευρυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια, να την εκφυλίσει και να τη χειραγωγήσει στα ακίνδυνα «σοσιαλδημοκρατικά λιμάνια» για το σύστημα.

Στην ομιλία του επιχείρησε να αποδώσει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ...«κρίση των δημοκρατικών μας θεσμών»! Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη «βία που αισθάνονται» οι νέοι από την «ανισότητα, την ανεργία, την ανασφάλεια», αλλά έσπευσε να την αποσυνδέσει από την ταξική της βάση, με στόχο να αθωώσει τη φύση του εκμεταλλευτικού συστήματος, που και το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί, αποδίδοντάς τη στη νεοφιλελεύθερη διαχείριση.

Συνεχίζοντας την επιχείρηση παραπλάνησης του λαού, ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε μια «κοινωνία Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης και Πράσινης Ανάπτυξης», που όπως τόνισε θα στηρίζεται σ' ένα «κράτος που θα σέβεται τον πολίτη», ένα κράτος που θα έρθει να εφαρμόσει τους αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν εναλλάξ οι εταίροι του δικομματισμού και βάλλουν ευθέως εναντίον κάθε εργασιακού και λαϊκού δικαιώματος. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε έκκληση «για ευθύνη, αυτοσυγκράτηση και τέλος στη βία».

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στα επεισόδια των τελευταίων ημερών, έκανε λόγο για «ακυβέρνητη πολιτεία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί τη ζωή, την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών», σημειώνοντας ότι η Αθήνα και άλλες πόλεις «έχουν την εικόνα ανοχύρωτων πόλεων, που δεν μπορούν οι Ελληνες πολίτες να κυκλοφορήσουν ελεύθερα». Ουσιαστικά, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, συμμετέχοντας στο δικομματικό παιχνίδι, κάλεσε την κυβέρνηση να εντείνει την κρατική καταστολή.

Ο ίδιος και ξεχνώντας προφανώς ότι το νομοθετικό πλαίσιο που εξέθρεψε την αστυνομική αυθαιρεσία και ενίσχυσε την κρατική καταστολή είναι κοινό δημιούργημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έκανε λόγο για «ευθύνες της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας, για τον τρόπο χειρισμού, για την έλλειψη εκπαίδευσης, για την έλλειψη μιας διαφορετικής συμπεριφοράς από στελέχη της».

Σχολιάζοντας παράλληλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου τα χαρακτήρισε «ως αυτονόητη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας», προσθέτοντας ότι «το πλήγμα στην κοινωνία είναι ανυπολόγιστο και σήμερα η κυβέρνηση ικανοποιεί το έλασσον, αλλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το υπόμνημα του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία άλλα πράγματα περιμένει, όπως μια συγνώμη την οποία δεν άκουσε, και μεγαλύτερο σεβασμό σε ένα 15χρονο που χάθηκε με άδικο τρόπο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2011-05-14 00:00:00.0)
Η σκανδαλολογία μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης(2009-06-06 00:00:00.0)
Ψευδεπίγραφα συνθήματα «αλλαγής»(2008-12-13 00:00:00.0)
Ανακάλυψε τη «δημιουργία παρακράτους στα Σώματα Ασφαλείας»!(2008-12-10 00:00:00.0)
Υποσχέσεις για ...νέα νοοτροπία(2008-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ