Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
Την ερχόμενη Δευτέρα η ψηφοφορία για το πόρισμα

Τη Δευτέρα θα γίνει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, η ψηφοφορία για το πόρισμά της, αφού χτες η Επιτροπή ολοκλήρωσε και τυπικά τις διαδικασίες της.

Το πόρισμα μαζί με τις θέσεις της μειοψηφίας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα. Η Εξεταστική Επιτροπή, παρά το ότι ολοκλήρωσε τυπικά τις εργασίες της, θα συνεχίσει να δέχεται στοιχεία που αφορούν την υπόθεση από τις διάφορες υπηρεσίες (όπως η Τράπεζα της Ελλάδας) που διερευνούν το σκάνδαλο.

Χτες, η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να ανοίξουν οι λογαριασμοί της συμβολαιογράφου Α. Πελέκη - Βουλγαράκη, προκειμένου να φανεί εάν τα στοιχεία που ήδη έχει στείλει η Α. Πελέκη στη Βουλή είναι πλήρη. Αντί για άνοιγμα των λογαριασμών, η Επιτροπή θα στείλει επιστολή στη συμβολαιογράφο καλώντας τη να ενημερώσει την Επιτροπή για την πλήρη κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών που αφορούν τις συναλλαγές της με τη Μονή Βατοπεδίου κατά τη διάρκεια της σύνταξης των συμβολαίων της ανταλλαγής των ακινήτων του δημοσίου.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ., ο Α. Πλεύρης ζήτησε να μετεξελιχθεί η Εξεταστική Επιτροπή σε Προανακριτική και να διερευνήσει τις ευθύνες των Π. Δούκα και Ε. Μπασιάκου σχετικά με τις ανταλλαγές, πρόταση που απορρίφθηκε, αφού δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον κανονισμό της Βουλής. Ο κανονισμός αναφέρει ότι για τη σύσταση Προανακριτικής απαιτείται αίτηση στην Ολομέλεια 30 βουλευτών και σχετική απόφαση του Σώματος με απόλυτη πλειοψηφία (151) μετά από μυστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ