Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΒΙΑ της πολιτικής

Μέσα από τη θολούρα του καπνού στους «απέραντους δρόμους» με τις «κλεμμένες ματιές», πίσω από την πραγματικότητα των τελευταίων βίαιων 24ωρων, φαίνεται όλο και πιο καθαρά, η αδυσώπητη βία που εκδηλώνεται κάθε μέρα και κάθε λεπτό. Η βία της βιοπάλης.

Οι αποζημιώσεις της κυβέρνησης προορίζονται για να ξαναστηθούν βιτρίνες, να παραγγελθούν εμπορεύματα, και κυρίως, πάνω απ' όλα, για να εξαγοραστεί για να «ανακαινιστεί» η στραπατσαρισμένη κυβερνητική εικόνα. Ωστόσο, υπάρχουν ζημιές που δεν μπορούν να αναπληρωθούν με τις έκτακτες χορηγίες πολιτικής σκοπιμότητας.

Βάλτε στη θέση της «πέτρας» τη φοροληστρική πολιτική εναντίον των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Ανοίξτε τα μάτια και δείτε καλά το «καδρόνι» που ανεβοκατεβαίνει ανελέητα στην πλάτη των μικρών ΕΒΕ, είναι η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης, με την οποία τα πολυκαταστήματα και οι ξένες πολυεθνικές απωθούν βίαια τη μικρή βιοτεχνία και τα εμπορικά.

Κι αυτή η «μολότοφ» που η φωτιά της δε λέει να σβήσει, είναι τα λεηλατημένα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι διαρκώς αυξανόμενες εισφορές, οι επαγγελματοβιοτέχνες που πάνε φυλακή επειδή δεν έχουν να πληρώσουν την ασφάλισή τους.

Κάθε λεπτό, κάθε μέρα, κάθε χρόνο, η βία της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχει σταματημό και συσσωρεύει ανεπανόρθωτες ζημιές, πληγές που δεν μπορούν να κλείσουν. Μόνη λύση, να αλλάξει αυτή η πολιτική. Να ανατραπεί η γνωστή αντιλαϊκή, και όχι άγνωστη, πολιτική της ΕΕ και του δικομματισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ