Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΙΑΛΟΓΟΙ»

ΤΟ «ΝΕΚΡΟ» ΚΡΑΤΟΣ: «η δικαιολογία που ημιεπίσημα διακινεί η κυβέρνηση ως άλλοθι για την εξοργιστική αδράνεια της αστυνομίας στα φαινόμενα καταστροφικής μανίας των κουκουλοφόρων, οι οποίοι έδρασαν, ως κοινοί κακοποιοί λεηλατώντας και πυρπολώντας δημόσια και ιδιωτική περιουσία, είναι ο φόβος ανεξέλεγκτων ταραχών, ίσως και κάποιου ακόμα νεκρού (...) φόβος όχι ανύπαρκτος. Αλλά ο φόβος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει (...) και τελικώς τα χειρότερα δεν αποφεύχθηκαν. Οι "ανεξέλεγκτες ταραχές" υπήρξαν πρωτοφανείς για τα μεταπολιτευτικά χρονικά. Υπήρξε και νεκρός. Το κράτος» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ; «περιέργως οι ίδιοι άνθρωποι που φωνάζουν "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" διαμαρτύρονται για την απουσία Αστυνομίας όταν καίγονται τα μαγαζιά τους» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ «ΙΔΙΟΤΥΠΟ»: «τώρα πλέον ξέρουμε γιατί το ημιανεξάρτητο κράτος της κουκούλας εξακολουθεί να υφίσταται επί δεκαετίες σαν ένα ιδιότυπο προτεκτοράτο (...) είναι ο βολικός μπαμπούλας της κουκούλας που κάνει τους αγαθούς πολίτες να τρυπώνουν στα σπίτια τους και να μη βγαίνουν στους δρόμους με το φόβο ότι μπορεί να τους μπλέξουν με εμπρησμούς, καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων. Είναι το παραμορφωτικό κάτοπτρο που σπέρνει μεγαλύτερη σύγχυση, σε μια κοινωνία αλλόφρονα και σε απόγνωση. Και πίσω από αυτό κρύβονται οι πραγματικοί κουκουλοφόροι χωρίς κουκούλα» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: «οι διαδικτυακές διαδηλώσεις που ξέσπασαν ελάχιστες ώρες μετά τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ξεπέρασαν από την πρώτη στιγμή τα όρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων. Την ίδια στιγμή που τα μηνύματα των συγκεντρώσεων και των κινητοποιήσεων εμφανίζονταν στις οθόνες των υπολογιστών των εφήβων στην Αθήνα, τα διάβαζαν οι δεκαεξάρηδες από το Βόλο και τη Λάρισα ως την Κοζάνη, τις Σέρρες, τη Ρόδο, την Κέρκυρα. Με αυτό τον τρόπο προκλήθηκαν γρήγορα ταυτόχρονες αντιδράσεις» (το «ρεπορτάζ» στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ