Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβερνητική υποκρισία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ όσα έγιναν ακούσαμε χτες τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, να λέει πως ...«η πολιτεία θα προστατεύσει τους πολίτες».

Οταν άπαντες διαπιστώνουμε ότι η πολιτεία αυτή σκοτώνει και προτιμά να το κάνει εν ψυχρώ.

Σκοτώνει Σαββατόβραδο στα Εξάρχεια με σφαίρες, τις καθημερινές σε εργοτάξια, γιαπιά και σκαλωσιές με «ατυχήματα», αλλοδαπούς μετανάστες «κατά λάθος», οδηγούς από αδιαφορία και ασθενείς λόγω «έλλειψης δυνατοτήτων».

ΑΚΟΥΣΑΜΕ επίσης τους κυβερνώντες να μιλάνε για «οδύνη», «λύπη» και «θλίψη».

Μόνο που δε διαπιστώσαμε ανάλογα ...αισθήματα στις κλοτσιές του «ΜΑΤατζή» σε 14χρονη κοπέλα, στους νεαρούς που σέρνονταν στα πεζοδρόμια και ξυλοκοπούνταν και σε τόσα άλλα.

Βλέπετε, τους έχουν ανάγκη τους «πραιτοριανούς» τους και δε θέλουν να τους ...ρίχνουν το ηθικό με ανοησίες όπως τα δημοκρατικά δικαιώματα και άλλες τέτοιες ...λεπτομέρειες...

Θα τους χρειαστούν αύριο, ετοιμοπόλεμους και «αγριεμένους». Ετοιμους για οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουν τα ...ιερά και τα όσια που δεν είναι άλλα από τα κέρδη του κεφαλαίου.

Γι' αυτό και θα μιλάνε για «μεμονωμένα γεγονότα», θα κάνουν πως δε βλέπουν τους ακροδεξιούς θυλάκους, θα «προσπερνάνε» την ασυδοσία στην αστυνομική δράση και δε θα τιμωρούν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ για τα μαγαζιά που κάηκαν, μόνο ως υποκρισία μπορεί να τον αντιληφθεί κανείς.

Οποιος κι αν είναι ο αριθμός τους είναι σαφώς λιγότερα από εκείνα που κλείνουν κάθε χρόνο όταν οι ιδιοκτήτες τους «καίγονται» από τα χρέη στις τράπεζες και τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών.

Μόνο που αυτές είναι ...λειτουργίες της αγοράς. Κι εκεί δικαιολογείται οποιαδήποτε απώλεια. Ακόμη και αυτή της ανθρώπινης ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ