Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
... «Μεμονωμένο» περιστατικό!!!

Παραίτηση, που δεν έγινε αποδεκτή, υπέβαλαν προχτές ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης. Στις πλάτες του πρώτου έπεσε το «βάρος» της ...επικοινωνιακής κυβερνητικής επίθεσης μετά το τραγικό συμβάν της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου στα Εξάρχεια. Ο χειρισμός της υπόθεσης συζητήθηκε κατά τη διάρκεια απανωτών συσκέψεων με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, που έγιναν χτες και προχτές.

Σε συνέντευξη Τύπου πρώτα χαρακτήρισε το συμβάν «μεμονωμένο». Μετά πρόσθεσε ότι η νοοτροπία της Ελληνικής Αστυνομίας «σήμερα είναι πολύ διαφορετική... είναι δίπλα στον πολίτη και προστατεύει αυτόν και τα δικαιώματά του». Αξιοποιώντας δε τη δράση των κουκουλοφόρων, που είχε ως αποτέλεσμα και την καταστροφή εμπορικών καταστημάτων, ακόμα και πλιάτσικο, διακήρυξε ότι «η Ελληνική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη... και θα το πράξει τώρα, αμυνόμενη πάντοτε, χωρίς να επιτεθεί σε κανένα». Τόνισε ότι «προτιμούμε να βλέπουμε την Αστυνομία αμυνόμενη, ενίοτε και προπηλακιζόμενη». Παράλληλα ...υπερασπίστηκε το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει υπερασπιζόμενος τις ιδέες του και τις αρχές του.

Απεκδυόμενος κάθε ευθύνη για το περιστατικό της δολοφονίας ανέφερε ότι θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Ο Πρ. Παυλόπουλος «ξέχασε» όλο το παρελθόν με την καταστολή διαδηλώσεων, τις «εκπυρσοκροτήσεις» όπλων αστυνομικών, τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων. Σαν να μην υπάρχει συνέχεια στην αυταρχική πολιτική στην αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων από τα κόμματα του δικομματισμού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις δεκάδες περιπτώσεις πυροβολισμών εναντίον αόπλων είπε ότι η χρήση όπλων από αστυνομικούς γίνεται με ...βάση τους νόμους, ενώ ισχυρίστηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν δείξει αυτοσυγκράτηση. Σε άλλη ερώτηση, που αφορούσε στην εκπαίδευση των ειδικών φρουρών, τόνισε ότι «έχουν και άλλη εκπαίδευση προηγουμένως», αναφερόμενος στην προϋπηρεσία που είχαν στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού ή ως δόκιμοι αξιωματικοί. Βέβαια, η εκπαίδευση αυτή είναι στρατιωτικού τύπου. Η τελευταία εξακολουθεί να υπάρχει στην εκπαίδευση των αστυνομικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φετινή «φουρνιά» των αστυνομικών εκπαιδεύτηκε στα Κέντρα Εκπαίδευσης πυροβολικού και τεθωρακισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ