Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αδιαφορούν οι κυβερνήσεις για τη μεταφορά τους στα σχολεία

Σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε στη Βουλή

Η αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων για τους μαθητές με ειδικά προβλήματα έχει οδηγήσει στο να μείνουν χωρίς μεταφορικό μέσο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Καφαντάρη, ζητώντας να αναλάβει το κράτος το κόστος της μεταφοράς των μαθητών, αλλά ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος έδειχνε να έρχεται από άλλη χώρα. Γενικόλογα ανέφερε ότι η Ειδική Αγωγή είναι βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής και απέδωσε τα προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών σε διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα ΑΣΕΠ μέσω του οποίου προσλαμβάνονται οι οδηγοί. Είπε ότι πλέον έχει λυθεί το πρόβλημα με δίμηνες συμβάσεις και το Φλεβάρη θα γίνουν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα είπε ότι είναι στην αρμοδιότητα των νομαρχιών.

Ο υφυπουργός μίλησε σαν να είναι υφυπουργός σε άλλη χώρα, τόνισε στην παρέμβασή της η Λ. Καφαντάρη και κατήγγειλε ότι φθάσαμε στο Νοέμβρη προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει υποβάλει για το συγκεκριμένο θέμα οκτώ Ερωτήσεις στη Βουλή και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να προσληφθούν μόνιμοι και ειδικευμένοι συνοδοί των μαθητών και όχι να δοθεί και η μεταφορά των μαθητών στους ιδιώτες, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα παραπάνω τους γονείς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ