Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Δυνάμωμα της δράσης και περιφρούρηση των αγώνων

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, σε ανακοίνωσή της για τη δολοφονία του μαθητή από αστυνομικό, τονίζει τα ακόλουθα:

«Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή από αστυνομικό. Θεωρεί ότι αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πρακτικής των δυνάμεων καταστολής και της αστυνομίας, μια "παράπλευρη απώλεια" του προσανατολισμού της στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του λαού και της νεολαίας, για να προστατεύει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στη σημερινή και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που διαμόρφωσαν αυτό το κλίμα και τη διαπαιδαγώγηση στα σώματα ασφαλείας.

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει και το κλίμα πολέμου και καταστροφών που δημιούργησαν οι γνωστοί ύποπτοι μηχανισμοί με "κουκούλες", αξιοποιώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή της νεολαίας για το συμβάν. Η πρακτική αυτή των καταστροφών και των μολότοφ δε χτυπάει το σύστημα και την αντιδημοκρατική δράση του αλλά στην ουσία δίνει το άλλοθι και την ευκαιρία στην κυβέρνηση για το δυνάμωμα των μηχανισμών καταστολής και την ένταση της τρομοκράτησης του λαού, με το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Χρειάζεται άμεση καταδίκη των υπεύθυνων της δολοφονίας του 16χρονου μαθητή, αναπροσανατολισμός των σωμάτων ασφαλείας στην κατεύθυνση υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού και προστασίας από τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ταυτόχρονα, χρειάζεται ένταση και δυνάμωμα της δράσης του οργανωμένου μαζικού λαϊκού κινήματος, η οποία θα περιφρουρήσει τους αγώνες από τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών και θα στοχεύει στη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ