Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ως πού θα φτάσει η κατάντια της κ. Κεχαγιά και των «Νέων»;

Οτι η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά και η εφημερίδα όπου δημοσιολόγοι όταν γράφουν για το ΚΚΕ ενίοτε σεναριολογούν για να στηρίξουν και να ενισχύσουν την αντιΚΚΕ προπαγάνδα τους είναι ήδη γνωστό. Και στην αποστολή τους είναι συνεπείς, αν και δεν είναι οι μόνοι. Ενίοτε εκτός από το «συγκρότημα», και άλλα έντυπα ακολουθούν την ίδια συνταγή. Αλλά το υποτιθέμενο ρεπορτάζ στα «Νέα» του Σαββάτου 6/12/2008, με τίτλο «Η Αλέκα, ο Χαρίλαος και ο Στάλιν», ξεπέρασε κάθε όριο όχι δεοντολογίας και αξιοπρέπειας - αυτά τα έχουν ξεπουλήσει η δημοσιογράφος και οι δημοσιεύοντες τέτοια δήθεν ρεπορτάζ προ πολλού - αλλά στοιχειώδους σεβασμού σε ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ που δε βρίσκονται στη ζωή και ιδιαίτερα στο σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη, τον οποίο χρησιμοποιούν, επειδή ακριβώς δεν μπορεί να μιλήσει ο ίδιος.

Και τι λέει η ανεκδιήγητη δημοσιογράφος; Οτι ο σύντροφος Χαρ. Φλωράκης, σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες της, «έλεγε πως η επιλογή της Παπαρήγα "ήταν μεγάλο λάθος μου"» και ότι «τα τελευταία χρόνια πριν από το θάνατό του ο Φλωράκης δεν πατούσε το πόδι του στον Περισσό, αφού ένιωθε αφιλόξενα στο ίδιο το σπίτι του λαού». Γράφει και άλλα παρόμοια η θλιβερή δημοσιογράφος και η εφημερίδα της, αλλά αυτή τους η κατάντια ξεπερνά ακόμη και τον ξεπεσμό. Οχι τόσο και μόνο για τα ψεύδη με τα οποία πάει να διαμορφώσει πραγματικότητες για το ΚΚΕ, την καθοδήγησή του, την Γενική Γραμματέα και τα ηγετικά του στελέχη «πατώντας» στη «λογική» ότι θα γίνουν πιστευτά ως αλήθειες, αφού έτσι γίνεται στα αστικά κόμματα, αλλά γιατί χρησιμοποιεί, δήθεν, πληροφορίες, ανύπαρκτες, αλλά κατασκευασμένες ποιος ξέρει από ποια επιτελεία πληροφοριοδοτών, και με δεδομένο ότι αυτά γίνονται στα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα. Επομένως, μπορεί να γίνονται και στο ΚΚΕ, αν και γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ, ως προς τις αρχές του, τη λειτουργία του, διαφέρει όπως η μέρα με τη νύχτα από τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα.

Προκειμένου να διαμορφώσουν ψυχολογία αποστροφής των ανθρώπων του μόχθου από το ΚΚΕ, συκοφαντούν τόσο τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη όσο και τη σημερινή καθοδήγηση του ΚΚΕ. Γιατί αφενός γνωρίζουν πολύ καλά πώς γίνονται οι αναδείξεις στελεχών από το ΚΚΕ, συλλογικά στα σώματα, συνδιασκέψεις, Συνέδριο, αλλά και ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης ως το τέλος της ζωής του ήταν καθημερινά στον Περισσό, ενεργός στη συλλογική κομματική δουλειά. Αλλά είπαμε. Εχουν συγκεκριμένη αποστολή νομίζοντας ότι με τέτοιες ψευτιές, και χρησιμοποιώντας αδίσταχτα ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν, θα ανακόψουν την ανοδική πορεία του Κόμματος και το ανεβασμένο κύρος του σε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, τάση η οποία ενδυναμώνεται, και αυτό τους ενοχλεί. Το θεωρούν επικίνδυνο. Για την άρχουσα τάξη, τα κόμματά της. Δε θα πούμε καν ντροπή για την κατάντια τους. Γιατί ξέρουμε ότι στον αντιΚΚΕ πόλεμο είναι αδίσταχτοι και το αποδεικνύουν οι ίδιοι. Μόνο που «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»...


Β. Φ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τις αθλιότητες (2013-12-31 00:00:00.0)
Αυτοαποκαλύπτονται ως προς το ρόλο τους... (2009-07-14 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής (2008-05-09 00:00:00.0)
Παράσταση χυδαιότητας από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (2007-06-21 00:00:00.0)
Πένθος για τον Χαρίλαο Φλωράκη (2005-08-27 00:00:00.0)
Παρουσίαση βιβλίου για τον Χαρίλαο Φλωράκη (2003-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ