Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Παρουσίαση βιβλίου για τον Χαρίλαο Φλωράκη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 85χρονα του ΚΚΕ, που διοργανώνει η ΝΕ Καρδίτσας του Κόμματος, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Χρήστου Θεοχαράτου «Χαρίλαος Φλωράκης και Λαϊκό Κίνημα - Λόγος αναιρετικός».

Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών μαζικών φορέων του νομού και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ενώ τους χαιρετισμούς του Χ. Φλωράκη στους συντοπίτες του μετέφερε ο Χρ. Τσιντζιλώνης, δημοσιογράφος - ιστορικός, μέλος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος και μίλησε για το βιβλίο.

«Πρόκειται - σημείωσε ο Χρ. Τσιντζιλώνης - για ένα αξιόλογο έργο που αναφέρεται στην πολυκύμαντη πορεία του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη μέσα στο λαϊκό κίνημα και για το λαϊκό κίνημα. Σε μια υπερεβδομηντάχρονη ζωή και δράση ενός λαϊκού αγωνιστή, που είναι ταυτισμένος με την πορεία και τη δράση του ΚΚΕ». Και τόνισε ότι «ο Χ. Φλωράκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με την παλιά και τωρινή δράση του ν' αποτελεί πλούσια παρακαταθήκη για το Κόμμα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα».

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο Βασίλης Φυτσιλής, συγγραφέας, αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ