Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσωπικά παιγνίδια εντυπώσεων

Σε παιχνίδια εσωκομματικών σκοπιμοτήτων και ισορροπιών αναλώνεται η ΝΔ, αφού δεν υπάρχει και πεδίο για αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, με δεδομένη τη σύμπλευσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Μείζον ζήτημα αναδεικνύεται έτσι η επιστροφή ή μη του Αντ. Σαμαρά και οι πάντες τώρα στη ΝΔ τρέχουν να πάρουν θέση, παρόλο που ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής διαμηνύει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη μέχρι τώρα θέση του, χωρίς, όμως, να το δηλώνει επίσημα και καθαρά. Κύκλοι της Ρηγίλλης δε βλέπουν με άσχημο μάτι τη «φιλολογία» των τελευταίων ημερών, εκτιμώντας ότι δημιουργείται η εικόνα πως στα γραφεία της ΝΔ γίνεται συνωστισμός για να μπουν, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που «φυλλορροεί». Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει όποτε το κρίνει σκόπιμο, αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι μάλλον δεν προτίθεται να ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή Σαμαρά. Από την άποψη αυτή, η αμετακίνητη στάση του Κ. Μητσοτάκη διευκολύνει τους χειρισμούς του.

Τη θέση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ υποστήριξαν με δηλώσεις τους χθες τα παιδιά του. Η Ντ. Μπακογιάννη, επιχειρηματολογώντας για τη μη επιστροφή του Αντ. Σαμαρά, υπενθύμισε ότι εκτός από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε συμβάλει στην υπερψήφιση της υποψηφιότητας του Κ. Στεφανόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 1995, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μιλώντας στον «Αλφα», επισήμανε με νόημα ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαταραχτεί η ηρεμία», που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποσαφήνισε (στον «9,84») ότι ο πατέρας του «δεν άφησε ανοιχτό κάποιο παράθυρο» για την επιστροφή Σαμαρά. Αντίθετα, ο Μ. Εβερτ διέκρινε ότι ο επίτιμος «έκανε ένα άνοιγμα και αυτό είναι θετικό», ενώ ο Β. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα σταθμίσει τα πράγματα με βάση το συμφέρον της παράταξης. Από την πλευρά του, ο Θ. Κασσίμης δήλωσε (στον «Πλάνετ») ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής, από τη στιγμή που ο Αντ. Σαμαράς δε βγήκε να δηλώσει ότι θέλει να επιστρέψει στη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ