ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με... όπλο την έδρα

Η ώρα της πρόκρισης για τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι σήμερα. Στο Στάδιο «Καραϊσκάκης» (21.45 ΑΝΤΕΝΑ) θα φιλοξενήσει τη Χέρτα Βερολίνου και ακόμη και με ισοπαλία θα περάσει στους 32 του θεσμού.

Ομως όπως δήλωσε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, παρά το γεγονός του βολικού δεύτερου αποτελέσματος (ισοπαλία), ο στόχος για την ομάδα του παραμένει η νίκη. «Γνωρίζουμε ότι είναι ένα δύσκολο ματς αφού ο αντίπαλος είναι σε καλή φόρμα. Με τη βοήθεια του κόσμου νομίζω ότι θα πάρουμε τη νίκη. Είμαστε και εμείς σε καλή αγωνιστική κατάσταση και αν παίξουμε όπως εμείς θέλουμε νομίζω ότι θα γελάσουμε τελευταίοι. Η Χέρτα προέρχεται από μια χωρά που είναι ποδοσφαιρικά προηγουμένη, αυτό όμως δε λέει τίποτα. Ολα θα φανούν στο γήπεδο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, όμως σε καμία περίπτωση δεν τον φοβόμαστε».

Οσον αφορά την 11άδα, ο Ολυμπιακός είναι... ανοιχτό βιβλίο. Αντί του Οσκαρ θα επανέλθει ο Γκαλέτι. Οι υπόλοιποι 10 αναμένεται να είναι οι: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ντιόγκο.

Στην αντίπερα όχθη, οι Γερμανοί δίνουν μεγάλη έμφαση στα αμυντικά τους καθήκοντα, κάτι που επισήμανε και ο τεχνικός τους. Παράλληλα, θα ζητήσει και επιθετικό θράσος ώστε να μπορέσει η ομάδα του να πάρει τη νίκη - πρόκριση από τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του κόουτς της Χέρτα, Λουσιέν Φαβρ, στη συνέντευξη Τύπου για το ματς. Ο Ελβετός προπονητής δε χάνει την αισιοδοξία του παρότι παραδέχεται τη δύναμη της ερυθρόλευκης έδρας αλλά και παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χέρτα με τις απουσίες του Κάτσαρ και του Βορονίν μπορεί να πάρει το διπλό.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Πέτυχαν το σκοπό τους

Με νίκες ιδιαίτερα σημαντικές για τους στόχους τους στη φετινή Ευρωλίγκα συνέχισαν χτες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός πέτυχε εντυπωσιακή νίκη επί της Τσιμπόνα με 93-64, υπερκαλύπτοντας τη διαφορά της ήττας του στο Ζάγκρεμπ (9 πόντοι). Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά κλείδωσαν την πρώτη θέση του ομίλου (η τύχη είναι στα χέρια τους στις δυο αγωνιστικές που απομένουν), αφού ουσιαστικά... ξεμπέρδεψαν με ένα συγκάτοικό τους στην κορυφή, ενώ με τη Μάλαγα (επίσης πρωτοπόρο) ευνοούνται σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό χτες ήταν η απόδοση στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η εξαιρετική άμυνα που έφερε «μπλακ άουτ» στην επίθεση της κροατικής ομάδας και η αξιοποίηση των αιφνιδιασμών οδήγησαν τους γηπεδούχους σε ένα επιμέρους σκορ 27-8, μετατρέποντας το εις βάρος τους 20-22 του 10' σε 47-30 στο ημίχρονο. Η καλή εικόνα των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο Β' μέρος, όπου η διαφορά έφθασε και στους 30 πόντους (77-47).

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με σχετική άνεση (αφού ξεπέρασε τις ατέλειες του α' δεκαλέπτου) νίκησε με 83-69 τη Νανσί, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση και παραμένοντας ζωντανός (έστω και με λίγες ελπίδες) στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

  • Για την ίδια διοργάνωση ο Πανιώνιος φιλοξενεί σήμερα στο Ελληνικό την Εφές Πίλσεν (20.45, ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ-1).
ΠΟΛΟ

Οπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα εναντίον των Χανίων τα οποία συνέτριψε με 21-3 στο εξ αναβολής παιχνίδι για την πέμπτη αγωνιστική της Α1 ανδρών. Η συγκεκριμένη αγωνιστική αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Γενάρη με την αναμέτρηση Χίου-Ηρακλή που θα διεξαχθεί στο «Ιωνικό» κολυμβητήριο.

ΒΟΛΕΪ
Διπλή επιτυχία

Διπλή επιτυχία περιλάμβανε η χτεσινή 4η αγωνιστική των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ για τους δύο εκπροσώπους της Ελλάδας Ηρακλή και Παναθηναϊκό. Ο «Γηραιός» επικράτησε ιδιαίτερα εύκολα στην Τουρκία της Φενερμπαχτσέ με 3-0 (17-25, 7-25, 11-25) σετ παραμένοντας αήττητος στον όμιλό του. Ετσι οι «κυανόλευκοι» εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση καθώς και την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η ελληνική ομάδα εκτός από το πρώτο σετ δε συνάντησε καμιά αντίσταση από τους γηπεδούχους και είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο το δεύτερο όσο και το τρίτο σετ έμοιαζαν με περίπατο. Εξαλλου, ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση κράτησε ο Παναθηναϊκός που επιβλήθηκε στο κλειστό της Γλυφάδας της γερμανικής Φριντρισχάφεν με 3-1 σετ σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του στο 6ο όμιλό. Τα σετ 25-17, 15-25, 28-26, 25-18...

ΣΚΑΚΙ
«Εφυγε» ο Θανάσης Βουρεκάς

Μετά από πολύχρονη ασθένεια, πέθανε ξαφνικά ο σύντροφος Θανάσης Βουρεκάς. Παρά τη μοναξιά του, τα προβλήματα υγείας και τη μικρή σύνταξη, προσπάθησε να κρατηθεί όρθιος και να αγωνίζεται - έστω και μέσα από το φτωχό του δωμάτιο - να προβάλλει και να υπερασπίζεται το Κόμμα και το πνευματικό του άθλημα, το σκάκι.

Παράλληλα, είχε επιδοθεί με επιτυχία στη ζωγραφική με δεκάδες πίνακες και στην έκδοση τριμηνιαίου σκακιστικού εντύπου, με τίτλο «ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ Επιθεώρηση».

Ηταν καλλιεργημένος άνθρωπος, φιλότιμος αγωνιστής. Σε νεαρή ηλικία ήταν αθλητής του ποδοσφαίρου, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, αργότερα ιδρυτής Σκακιστικών Συλλόγων στην Ανάκασα και στους Αγιους Ανάργυρους, παράλληλα ασκούσε το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου.

Η σκακιστική μας στήλη και οι άνθρωποι του σκακιού, στέλνουν στην οικογένειά του τα θερμά τους συλλυπητήρια.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΟ
Απόρριψη για Γκαρσία

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League απέρριψε την έφεση του Πάμπλο Γκαρσία για μείωση της ποινής του. Οι τρεις αγωνιστικές με τις οποίες είχε τιμωρηθεί ο Ουρουγουανός μέσος του ΠΑΟΚ για το χτύπημά του στον Ντιόγκο του Ολυμπιακού τη 10η αγωνιστική, παρέμειναν ως είχαν. Αυτό σημαίνει πως ο Γκαρσία θα απουσιάσει από τις αναμετρήσεις με Πανσερραϊκό (εκτός) και ΟΦΗ (εντός), καθώς εξέτισε την πρώτη στον εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη.

Γ' Εθνική

Σημαντική (για την προσπάθεια παραμονής) εκτός έδρας νίκη, πέτυχε ο Ατσαλένιος στη Μυτιλήνη επί του Αιολικού με 2-0. Ο αγώνας, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής, είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας, που δεν επέτρεψε στην αποστολή των Κρητών να μεταβεί στη Μυτιλήνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ