ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Γενάρη 2009
Σελ. /40
Κάτι παράξενες συμπτώσεις

Ο,τι - ελλείψει Νασιάκου - δηλώνει ο Χρυσοχοΐδης στο ΕΘΝΟΣ, περιέχεται ως πυρήνας του κύριου άρθρου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Και με τις ίδιες ακριβώς λέξεις - του Χρυσοχοΐδη στο ΕΘΝΟΣ - μιλάνε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ «κύκλοι της αστυνομίας»! Ο,τι ισχυρίζονται ο Χρυσοχοΐδης, η «Καθημερινή» και οι «κύκλοι της Αστυνομίας» καθρεφτίζονται στην προκήρυξη του "Ε.Α." που επέλεξε να προβάλει με μεγάλα γράμματα η «Ελευθεροτυπία», στην πρώτη επί της ουσίας πολιτική σελίδα της.

Δύο τινά συμβαίνουν: `Η όλα αυτά είναι μία απλή σύμπτωση, ή όλοι αυτοί δουλεύουν για το ίδιο μαγαζί!

Είναι μια απλή σύμπτωση; Για παράδειγμα: Το ρεπορτάζ που αναλαμβάνει να εκλαϊκεύσει τις θέσεις του «Ε.Α.» υπογράφει αυτή τη φορά ένας από τους «παλαίμαχους» αστυνομικούς συντάκτες της «Ελευθεροτυπίας». Τι πιο φυσικό ένας τέτοιος συντάκτης - του αστυνομικού ρεπορτάζ, δηλαδή - να εντοπίζει το κύριο σε μια προκήρυξη του «Ε.Α.» και σε άμεση ευθυγράμμιση με πρώτο τίτλο που έχει χρησιμοποιήσει η εφημερίδα του («Πρώτο μάθημα, επίθεση στα τμήματα») να εξηγεί ότι πράγματι πρόκειται για μια οργάνωση με «ριζοσπαστικές ιδέες», που έχει ανοίξει πόλεμο με την αστυνομία; Τι πιο φυσικό, επίσης, ένας πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης - αυτός, δηλαδή, με τον οποίο επικοινωνούν οι αστυνομικοί συντάκτες - να ταυτίζεται στις εκτιμήσεις του με ό,τι δηλώνει ότι είναι ο «Ε.Α.» και βεβαιώνει η «Ελευθεροτυπία»; Γι' αυτό λέμε... Ολα αυτά είναι μια απλή σύμπτωση;

Και πρέπει να είναι μια απλή σύμπτωση, γιατί αλλιώς θα ήταν υποχρεωμένο το «Δίκτυο» να βγάλει ανακοίνωση που να αναλύει - μετά τη γνωστή ανάλυση ότι η κουκούλα είναι το σύμβολο της σύγχρονης εξέγερσης - ότι και οι «ένοπλοι αγωνιστές» με το αστυνομικό «ΜΡ5» είναι πράγματι αγωνιστές με τους οποίους βεβαίως το «Δίκτυο» διαφωνεί, καθώς εκφράζουν μια «μιλιταριστική αριστερά», όπως η «17Ν» εξέφραζε - κατά το «Δίκτυο» - κάτι ανάλογο που - πάντα βεβαίως βεβαίως - δε συνάδει με τις ιδέες όσων υπερασπίζουν τα «δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα».

Ωραίες, όλες αυτές οι συμπτώσεις. Απλά πράγματα, που συμβαίνουν συνήθως. Αλλά γιατί μας πρήζουν, προσπαθώντας να τους δώσουν και «επιστημονική» κάλυψη και μάλιστα με όρους «Πάντειας» πολιτικής επιστήμης; Το επιχείρησαν και τότε... Δεν τους βγήκε... Γιατί ξύνονται;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Νέα, νέε,

Η οργή και η αγανάκτηση της νεολαίας που ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία του 15χρoνου μαθητή να μετατραπεί σε οργανωμένο, μαζικό κίνημα που θα έχει στο στόχαστρο αυτούς που ευθύνονται για το χτύπημα των δικαιωμάτων της νεολαίας, σε πάλη με πυξίδα τον ΑΓΩΝΑ, τη ΡΗΞΗ, την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μιλούν

Απολογητές του συστήματος, διάφοροι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων και τα προπαγανδιστικά τους επιτελεία για το ξέσπασμα της νεολαίας και προσπαθούν με περισπούδαστες αναλύσεις να εξηγήσουν την οργή και αγανάκτηση της νεολαίας. Οι αναλύσεις τους είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει το ξέσπασμα της νεανικής αμφισβήτησης ενάντια στην ένταση της κρατικής καταστολής. Μιλούν για νέο κίνημα ταυτίζοντας τον αγώνα και την οργή μας με τις κουκούλες.

Τρέμουν

Μην τυχόν μετατραπεί η αγανάκτηση και η οργή σε οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Λένε ψέματα, μην τους πιστεύεις. Είναι εχθροί του αγώνα των νέων. Σε θέλουν τρομοκρατημένο και με κεφάλι σκυμμένο.

Μην ξεχνάς

-- Ολοι αυτοί και τα κόμματά τους υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο

-- Ψήφισαν τους τρομονόμους, γέμισαν τις πόλεις κάμερες, διαμόρφωσαν σώματα ασφαλείας που βλέπουν σαν εχθρό το λαό

-- Ψήφισαν μαζί στην Ευρωβουλή για να δουλεύει η νεολαία 65 ώρες την εβδομάδα

-- Στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, την πολιτική που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς

-- Μετέτρεψαν τους χώρους εργασίας σε σύγχρονα «γκέτο», όπου κάθε λίγο ένα νέο εργατικό «ατύχημα» προσθέτει και έναν ακόμα εργάτη στο μακρύ κατάλογο των χιλιάδων νεκρών εργατών

-- Ετοιμάζονται να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στο λαό και στη νεολαία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των βιομηχάνων

Σκέψου

Αυτή η πολιτική έχει τις υπογραφές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ. Στην πολιτική του ευρωμονόδρομου έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι μαζί στηρίζουν την ΕΕ. Αυτή η πολιτική υπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Απαιτείται αγώνας -ρήξη - ανατροπή με αυτά τα συμφέροντα και την πολιτική τους.

Σε καλούμε

Να πάρεις και εσύ τη θέση σου στον συλλογικό, μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, περιφρουρημένο από προβοκάτσιες αγώνα.

-- Είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική, που τσακίζει δικαιώματα και πάει χέρι χέρι με την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής.

-- Απάντηση δεν είναι μορφές δράσης που είναι ευάλωτες και ανοιχτές στη διείσδυση των αστικών και κρατικών μηχανισμών.

-- Μην επιτρέπεις η δίκαιη οργή μας να αξιοποιείται από «κρυφούς» και φανερούς μηχανισμούς καταστολής που από κοινού φτιάχνουν κρατικές και ξένες υπηρεσίες.

«...Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους...»

Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα.

Τώρα ισχυρό ΚΚΕ, δυνατή ΚΝΕ. Αυτή είναι η δύναμή σου. Είναι η μόνη δύναμη που μπορείς να εμπιστευτείς. Αντεπίθεση για τη ζωή που μας αξίζει.

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

(Η ανακοίνωση της ΚΝΕ από τις 15 του Δεκέμβρη του 2008, που ενόχλησε τόσο την «Ελευθεροτυπία» ώστε να ισχυρίζεται με καθυστέρηση ενός μήνα ότι το σύνθημά της είναι κείμενο του ΛΑ.Ο.Σ.!)

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καταδίκη των φονιάδων ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ για να αποκτήσουν πατρίδα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εφιάλτης νέας τρομοκρατίας

ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέα γενιά τρομοκρατών

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δέκα 35άρηδες αποφασισμένοι να σκοτώσουν

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τυφλή εκδίκηση και πογκρόμ στα Εξάρχεια

ΕΘΝΟΣ: ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ πιάστηκε η ΕΛ.ΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ: Επίδειξη πυγμής και συλλήψεις στα τυφλά

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Η Ν.Δ.

Η ΑΥΓΗ: Σκηνικό τρομοκρατίας

Ο ΛΟΓΟΣ: «ΑΡΩΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» από το δολοφονικό χτύπημα

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ του χθες με νέους φονιάδες

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ

Η ΧΩΡΑ: Ο 2ος γύρος του τρόμου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: Χωρίς φυσικό αέριο και η Ελλάδα

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 22.189 ευκαιρίες απασχόλησης

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος για ευρωεπιτόκια στο 2%

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα κραγμένο ξεκάρφωμα

«Δεν υπάρχουν παρακρατικοί μηχανισμοί. Δεν υπάρχουν συνωμοσίες. Δεν είναι ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Ρώσοι. Ενας είναι: μια οργάνωση που αποτελείται από λίγα παιδιά, νέα παιδιά που αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα και να σκοτώνουν κόσμο (...) Και είναι κρίμα που ακούω και κόμματα να προβάλλουν τέτοιες θεωρίες» (ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο ΕΘΝΟΣ).

Μια τυχαία ταύτιση απόψεων

«Ας απομονώσουν πολιτικά και ηθικά τους νέους τρομοκράτες, αντί να καλύπτονται πίσω από τριτοκοσμικές συνωμοσιολογίες περί παρακράτους και προβοκάτσιας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Λέξεις που προδίδουν ενιαίο κέντρο

«Δέκα τουλάχιστον 35άρηδες, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν το σκληρό πυρήνα του "Επαναστατικού Αγώνα" (...) από τους δέκα, οι τρεις εικάζεται ότι προέρχονται από άλλες οργανώσεις, ενώ ο ένας θεωρείται ότι κινούνταν στις παρυφές της 17Ν και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αδρανοποιηθεί (...) "πρόκειται για τουλάχιστον δέκα αδίστακτα παιδιά (...) ο Κουφοντίνας μπροστά τους είναι αγγελούδι" λέει στον ΕΤ ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της 17Ν» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η επιβεβαίωση...

«Η 17Ν μπροστά τους είναι αγγελούδια» (ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο ΕΘΝΟΣ).

και η συνέχεια στο «μάθημα πρώτο, επίθεση στα τμήματα»

«Η είσοδος των νέων και των ανέργων στις αστυνομικές σχολές είναι μια άμεση αποδοχή της σύγχρονης κρατικής βαρβαρότητας, είναι η αποδοχή ενός αντικοινωνικού ρόλου. Οποιος επιλέγει να λύσει το βιοτικό του πρόβλημα με αυτό τον τρόπο, τότε να γνωρίζει πως είναι συνένοχος σε κάθε έγκλημα που διαπράττεται» (με μαύρο έντονο γράμμα στο κέντρο της σελίδας 5 το κείμενο του «Ε. Α.» / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ