ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τόσο ίδιοι!

Η υποκρισία και η κοροϊδία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάει ...σύννεφο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμπαίζουν την αγροτιά ασυστόλως, παίζουν με τις λέξεις για να δείξουν ότι έχουν διαφορά. Αλλά δεν μπορούν να κρύψουν πόσο ίδιοι είναι, πόσο μακριά από τα συμφέροντα της αγροτιάς είναι, πόσο ενάντια στον αγώνα της αγροτιάς είναι.

Προχτές, ο Σ. Χατζηγάκης δήλωσε ανάμεσα σε άλλα αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις:

«Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγκεκριμένα, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μεγάλες κατηγορίες αγροτών που έχουν πρόβλημα. Αυτό δεν το κρύβει κανείς. (...) Δεν πρέπει να χάσουν το δίκαιό τους (...) Οι ακραίες ενέργειες αντίθετα θα δημιουργήσουν αντιπαράθεση με την ίδια την κοινωνία. Δε θέλω οι αγρότες να έρθουν κόντρα με την κοινωνία».

Χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ανάμεσα σε άλλα αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις:

«Τους λέμε ότι έχουν δίκιο. (...) Οι κινητοποιήσεις οι οποίες ετοιμάζουν, είναι απόρροια της απόγνωσης στην οποία βρίσκονται. Ταυτόχρονα, βεβαίως, πρέπει η κάθε κοινωνική ομάδα να διασφαλίζει, ώστε οι κινητοποιήσεις της να μην αποβαίνουν σε βάρος της συνολικής οικονομικής κατάστασης στη χώρα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο».

Κουίζ: Αν δε γράφαμε τα ονόματα πριν τις παραπάνω δηλώσεις θα ξεχώριζε κανείς ποια ανήκει σε στέλεχος της κυβέρνησης και ποια σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ;...

Αγροτικό μπλόκο και στο Μαντούδι

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στο ξεκλήρισμα - όχι στην πολιτική της ΕΕ» οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Κηρέως, κλιμακώνοντας τη δράση τους, κατέρχονται αύριο στις 9.30 π.μ. με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Ιστιαίας, στη θέση «Παλιούρια» (ύψος Μαντουδίου). Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί επιστέγασμα των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα το συνεπές αγροτικό κίνημα στην περιοχή και ενός πλήθους περιοδειών, συσκέψεων και συγκεντρώσεων.

ΠΑΜΕ
Χαιρετίζει τους αγώνες της φτωχής αγροτιάς

Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ, με τη μαζική συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και εκφράζει τη συμπαράσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στα δίκαια αιτήματα των μικρών αγροτών για:

  • Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος, ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά - κτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης.
  • Χτύπημα της εκμετάλλευσης από τους εμποροβιομηχάνους. Κατάργηση του ΦΠΑ, μείωση πετρελαίου, ρεύματος κλπ.

«Θεωρούμε σημαντική την πάλη των αγροτών ενάντια στην ΚΑΠ και την απόφασή τους να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική, που είναι η πηγή των προβλημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς και με συνέπεια εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ.», σημειώνει το ΠΑΜΕ και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τα προβλήματα που βιώνουν η εργατική τάξη, η φτωχομεσαία αγροτιά, οι ΕΒΕ, οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν τις ίδιες αιτίες. Χρειάζεται να δυναμώσει η συμμαχία και ο κοινός αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου, της ΕΕ που με συνέπεια εφαρμόζουν οι πολικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στη χώρα μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ