ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου ΓΙΩΡΓΗ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗ (ΠΕΤΡΗ) που πέθανε στο Ιτζεδίν, στις 21/1/1963, προσφέρω το ποσό των 3.000 για το Αρχείο του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Μενιδίου.

Ελευθεριάδη Γαλήνη

***

Εις μνήμη του ΠΕΤΕΡ ΣΑΪΜΟΝ, Γενικού Γραμματέα του ΚΚ Αυστραλίας, ο Τάκης Σαρέλας προσφέρει στο «Ρ» 50 ευρώ.

***

φωτ.

Συμπληρώνεται το Μάρτη 2009 ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας η ΜΑΡΘΑ ΦΡΑΓΓΟΥ - ΒΑΣΒΑΝΑ από την Καλλιράχη της Θάσου. Από το 1934 εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα και για τη δράση της φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Φολέγανδρο, τη Γυάρο και την Κίμωλο. Στα χρόνια της Κατοχής δουλεύει στον παράνομο μηχανισμό, πρωτοστατεί στην ίδρυση του παράνομου Τύπου του Κόμματος στη Θεσ/νίκη. Συλλαμβάνεται πάλι το 1948, καταδικάζεται 4άκις σε θάνατο και φυλακίζεται στις φυλακές της Δράμας, του Γεντί-Κουλέ Θεσ/νίκης και στου «Αβέρωφ». Μέχρι το τέλος της ζωής της παραμένει πιστή στο Κόμμα.

Στη μνήμη της η κόρη της, ο γαμβρός της και τα εγγόνια της προσφέρουν 50 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λιμεναρίων.

***

2 φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη των αδελφών μας αντιστασιακών, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, κομματικού και συνδικαλιστικού στελέχους, που στις 4 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια που έφυγε από κοντά μας, και ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, που συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τον άδικο χαμό του, αντάρτη του ΕΛΑΣ, ο Γιώργης και η Ελένη Λιναρδή πρόσφεραν στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
***

Για τα «40» από το θάνατο της πεθεράς μου ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, που πέθανε στις 18 Δεκέμβρη, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Καστοριάς.

Ο γαμπρός της Αποστολίδης Πασχάλης, τα εγγόνια και τα δισέγγονα

***

φωτ.

Στις 26 Γενάρη συμπληρώνονται 7 χρόνια που «έφυγε» η αγωνίστρια και μέλος του ΚΚΕ ΑΝΝΑ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, από την Καβάλα, καπνεργάτρια, η οποία χήρα με τρία παιδιά από το '42 συνέχισε να αγωνίζεται για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Στο προσφυγικό τους σπίτι έκρυβαν τον πολύγραφο όπου τύπωναν έντυπα της Αντίστασης. Αν και βασανίστηκε με την 15χρονη κόρη της, ποτέ δεν κάμφθηκε, παρέμεινε αγωνίστρια και ως το τέλος της ζωής διακινούσε το «Ρ» και μάζευε συνδρομές για το Κόμμα.

Στη μνήμη της, οι κόρες της Θεοδώρα Καρατζά και Σταυρούλα Διόλατζη προσφέρουν 70 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη των κομμουνιστών - αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης: ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΡΩΝΗ, από την Πάτρα, που οι μεταπολεμικές, εμφυλιοπολεμικές και μετεμφυλιακές κυβερνήσεις των ταγματασφαλιτών και των Αγλο-αμερικανών πρακτόρων της Δεξιάς και του Κέντρου, βασάνισαν φρικτά στο θανατονήσι της Μακρονήσου, στον Αϊ-Στράτη και σ' άλλα στρατόπεδα του θανάτου, και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που έμειναν και οι δυο πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής τους,

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ
η Ζωή Χρηστίδου προσφέρει 200 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση προς τιμή των 90 χρόνων και του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ευόσμου.

***

φωτ.

Στις 21 Γενάρη 2008 έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Γεννήθηκε το 1921 στη Λάρισα στη συνοικία του Αγ. Αθανασίου. Εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση, στα τμήματα του ΕΛΑΣ, στο Θεσσαλικό κάμπο και πήρε μέρος σε πολλές μάχες και στη μάχη της σοδειάς.

Μετά την Απελευθέρωση πέρασε όλες τις διώξεις και ταλαιπωρίες των αγωνιστών. Το 1947 βγήκε στο βουνό, στο ΔΣΕ, στα τμήματα του Ολύμπου και Κισσάβου, στο ανεξάρτητο τάγμα του Θύμιου Βλατσά. Μετά τον εμφύλιο βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου εκεί ήταν πρόεδρος των πολιτικών προσφύγων και γραμματέας της ΚΟ ΚΚΕ. Επαναπατρίστηκε το 1986 και έμεινε στη Λάρισα μαζί με τη συντρόφισσά του, όπου συνέχισαν, μέχρι το τέλος, να αγωνίζονται από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Χρυσούλα προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας, 200 ευρώ για την κατασκευή κτιρίου για το Αρχείο του Κόμματος.

***

2 φωτ.

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΑΝΑΣΗ και ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΠΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι οποίοι με τη σεμνότητα και το ήθος τους μας δίδαξαν την κομμουνιστική στάση ζωής και δράσης, προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ
Τα παιδιά τους: Κατίνα, Ελένη, Νίκος

τα εγγόνια τους: Θανάσης, Τάσος, Θάνος, Νίκη και Δέσποινα

***

Ο Χρήστος Τιτονίδης αντιστασιακός και μαχητής του ΔΣΕ, τακτικός αναγνώστης του «Ρ», προσφέρει 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νικηφορίδη ΣΥΚΙΩΝ, στη μνήμη των γονιών του ΔΗΜΗΤΡΗ και ΑΡΧΟΝΤΙΑΣ ΤΙΤΟΝΙΔΗ και του θείου του ΓΙΩΡΓΗ ΤΖΗΚΑ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, που εκτελέστηκε από το στρατοδικείο Καβάλας το 1947, και της αδελφής μου ΜΑΡΘΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη στις 15/3/04, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο αδελφός τους Λευτέρης Ξανθόπουλος

***

φωτ.

Στη μνήμη της μαμάς μας και γιαγιάς ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΗΛΚΟΥ το γένος Στεργίου, ΕΠΟΝίτισσας στην Κατοχή, μαχήτριας του ΔΣΕ, πολιτικού πρόσφυγα στη ΛΔ Ουγγαρίας, η οικογένειά της προσφέρει, μέσω ΚΟ Κολιάτσου, 200 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για τα 90χρονα, το 18ο Συνέδριο και το κτίσιμο του κτιρίου για τη στέγαση του Αρχείου του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, του συζύγου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΨΑΛΗ και των αδελφών μου ΖΩΗΣ ΜΠΟΥΡΤΖΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΖΙΣΟΓΛΟΥ και ΖΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, προσφέρω 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Η σύζυγος και τα παιδιά του Ν. Καψάλη

***

φωτ.

Συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΟΥΛΗΣ.

Στη μνήμη του, η σύντροφός του Φλώρα και τα παιδιά του Μαριάννα, Βασίλης και Τζωρτζάνα προσφέρουν 150 ευρώ για την ανέγερση του κτιρίου του Αρχείου του Κόμματος, μέσω ΚΟ Ενέργειας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
***

φωτ.

Στις 28 Γενάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΡΚΙΝΗ, μέλους του ΚΚΕ, από το 1939 μέλος της ΟΚΝΕ, από τους πρώτους που στελέχωσαν ανταρτοομάδες. Εδρασε στην περιοχή της Ανατ. Μακεδ - Θράκης, πήρε μέρος στο ΔΣΕ. Φυλακίστηκε, βασανίστηκε, δικάστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Στην επταετία εξορίστηκε στη Γυάρο. Μετά τη μεταπολίτευση συνέχισε τον αγώνα από όποιο μετερίζι τον χρέωσε το Κόμμα.

Στη μνήμη του οι κόρες του Βικτώρια και Δήμητρα προσφέρουν, μέσω της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, 50 ευρώ για την κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΛΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του εργατικού κινήματος που έφυγε από τη ζωή στις 26 Γενάρη του 2004, η γυναίκα του Παναγιώτα και τα παιδιά του, Νίκος και Ηλίας, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

2 ΦΩΤ.

Στις 14 Φλεβάρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ (ΑΓΓΕΛΟΥ) ΔΟΥΠΗ, και στις 2 Μάρτη, 4 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθν. Αντίστασης ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΟΥΠΗ, η οποία πολέμησε από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ.

Ο Αγγελος Δούπης γεννήθηκε το 1914 στο χωριό Κοκκινιά Θεσπρωτίας, σπούδασε και άσκησε το επάγγελμα του δασκάλου. Πήρε μέρος στο αλβανικό μέτωπο, στην Εθνική Αντίσταση και στο ΔΣΕ. Διατέλεσε μέλος ΕΒΟΠ, δάσκαλος και επιθεωρητής στα ελληνόγλωσσα σχολεία στην πολιτική προσφυγιά.

ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
Η Γεωργία Δούπη, το γένος Στέφου, γεννήθηκε στο χωριό, Λυχνό Υπάτης. Πήρε μέρος στον αγώνα της ΕΠΟΝ, διώχτηκε όπως όλη η οικογένεια της, και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ και αναδείχτηκε αξιωματικός διαβιβάσεων. Εζησε πολλά χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη.

Στη μνήμη τους καθώς και στη μνήμη του αγωνιστή ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση για το Αρχείο του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας.

Οι οικογένειες Δημητρίου Δούπη και Γεωργίου Σύρου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΘΑΝ. ΚΑΡΑΛΗ, η σύζυγος του Αντωνία, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν για την εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ραφήνας.

Ο Κ. Καραλής γεννήθηκε στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων το 1914. Πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο και τραυματίστηκε, πήρε μέρος στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και στο ΔΣΕ. Βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Επαναπατρίστηκε και έμεινε πιστός στις ιδέες της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού για τις οποίες και αγωνίστηκε. Απεβίωσε στις 8 Φλεβάρη του 1991.

***

φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια που έφυγε από κοντά μας ο ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Στη μνήμη του, η γυναίκα του Βασιλική Σπυριδάκη προσφέρει στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση και το 18ο Συνέδριό του, 150 ευρώ.

* Επίσης, στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, ο αδελφός του Γιώργος Σπυριδάκης προσφέρει στο ΚΚΕ 40 ευρώ.

***

Προς τιμή των 90χρονων του ΚΚΕ η Πολίτη Χρυσή προσφέρει 200 ευρώ στη μνήμη των θετών γονιών της, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΕΛΕΝΗΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και των αδελφών της, ΝΙΚΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ και ΑΓΓΕΛΟΥ, αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη του αγαπημένου θετού γιου της, ΑΝΤΩΝΗ, που ο κομμουνιστής πατέρας του εκτελέστηκε το 1949.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜ. ΜΑΝΤΖΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜ. ΜΑΝΤΖΙΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στις 15 Αυγούστου 2008 έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, από το Θεσπρωτικό Πρέβεζα, που σαν πραγματικός κομμουνιστής, από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, πολέμησε τους φασίστες κατακτητές.

Στη μνήμη του η αδελφή του Μαρία Κοκκίνου προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ελευσίνας, 100 ευρώ.

***

2 ΦΩΤ.

Στις 25 Απρίλη του 2009 συμπληρώνονται 57 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Συμπληρώνονται επίσης 8 χρόνια από το θάνατο του αδερφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΟΥΛΙΝΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης.

Μαρία Πετρίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της ΕΑ, η γυναίκα του Πόπη και η κόρη του Μαίρη προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ στην ΚΟΒ Ταμπουρίων.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΛΑΤΑΤΖΗ, καθώς και στη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στον Ταΰγετο: ΘΟΔΩΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ αδερφού μου, ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΤΖΙΚΑ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ, ΘΩΜΑ ΣΙΒΗΛΙΑ, ΚΟΥΛΗ ΠΙΛΑΛΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΡΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΜΟΥΤΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΚΟΥΛΟΥΚΑ με τα δύο της παιδιά, 4 και 6 χρόνων, και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΑΜΟΥΤΟΥ. Επίσης στη μνήμη των δολοφονημένων από τους Χίτες, ΒΑΣΩΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ ΜΑΛΑΓΑ, ΦΩΤΗ ΜΙΧΑΛΕΑ, όλοι σύντροφοι και αγωνιστές του ΔΣΕ από τη Μήνα Λακωνίας.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΟΥΛΙΝΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΟΥΛΙΝΟΣ
Η Αλεξάνδρα Οικονομάκου - Πλατατζή προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων.

***

ΦΩΤ.

Στις 25 Δεκέμβρη του 2008 έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ, σε ηλικία 92 ετών. Πήρε μέρος στο μεγάλο έπος της Εθνικής Αντίστασης. Μετά τον Εμφύλιο πόλεμο ήταν ενεργό μέλος της ΕΔΑ στην περιοχή του Πειραιά. Μετά τη χούντα ήρθε στη Σαλαμίνα, όπου και δραστηριοποιήθηκε στην ΚΟΒ Σαλαμίνας, στην οποία ήταν μέλος της μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του οπαδοί του ΚΚΕ προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Αμπελακίων του ΚΚΕ.

***

Στις 4/1/2009 έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ. Στη μνήμη του, αντί για λίγα λουλούδια, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και το 18ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω.

Ολγα Κυριαζοπούλου

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αδερφών μου ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Αντιστασιακών, που πολέμησαν στο πλευρό του ΔΣΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Αντώνης Νικολάου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΑΜΠΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και συζύγου μου, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου του ΚΚΕ.

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Η σύζυγός του Ελπίδα Κατσάμπη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης αδελφής ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΠΑΝΑΚΟΥ από το Μύτικα Πρεβέζης, μαχήτριας του ΔΣΕ (πήρε μέρος στη νικηφόρα μάχη της Αμφιλοχίας), κλείνοντας 3 χρόνια από το θάνατο της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου του ΚΚΕ.

Η αδελφή της Αικατερίνη Μπατσούλη και ο σύζυγός της Χαράλαμπος Μπατσούλης

***

2 ΦΩΤ.

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που έφυγαν από τη ζωή οι γονείς μου ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ και ΟΛΓΑ ΚΟΤΡΩΝΗ. Στη μνήμη τους προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Κώστας Κοτρώνης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ και της αδερφής μου ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΔΟΥΜΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης 100 ευρώ.

Μαρία Ιωαννίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή αδερφού μου ΛΥΚΟΥ ΦΩΤΗ, μέλους του ΚΚΕ, που έφυγε από τη ζωή απρόοπτα σε ηλικία 82 ετών, τον Ιούνη του 2008, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πετρούπολης.

Ο Λύκος Φώτης «γεύτηκε» τις διώξεις μετά τον απελευθερωτικό αγώνα... Μακρόνησο, Λέρο και ό,τι άλλο υπέστησαν οι αγωνιστές της εποχής εκείνης. Στάθηκε ορθός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο αδερφός του Λύκος Αριστείδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου και σεβαστού μας πατέρα ΗΛΙΑ ΚΟΥΒΟΥΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πρωτοπόρου κομμουνιστή από το χωριό Αγιο Βασίλη Κυνουρίας Αρκαδίας, που έφυγε από τη ζωή το 1967, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου, προς τιμήν των 90 χρόνων του τιμημένου Κόμματός μας και για το 18ο Συνέδριό του. Η μνήμη του θα μας συντροφεύει πάντα.

ΔΟΥΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Αγγελος)
ΔΟΥΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Αγγελος)
Τα παιδιά του Χαράλαμπος - Αγγελική

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ, καθώς, επίσης, στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν για μια καλύτερη κοινωνία, προσφέρουμε 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ

Η οικογένειά της

***

ΦΩΤ.

Σα φίλος και σύντροφός μας, έφυγε για πάντα ο ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ, στις 16/9/2008. Μας ξάφνιασε ο θάνατός του, ήταν μεγάλη απώλεια. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Αγίας Παρασκευής, προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, 100 ευρώ.

Οι σύντροφοι Γιώργος Κανδρής, Μάκης Παπαπολυχρονίου

* Επίσης, στη μνήμη του ΦΙΛΙΠΠΑ ΑΝΘΟΥΛΗ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό του, τα μέλη της ΚΟ Αγίας Παρασκευής, αντί στεφάνου, προσφέρουμε 100 ευρώ για τα 90χρονα του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΜΠΑΜΠΗ ΖΕΓΚΙΝΗ, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την πίστη και αφοσίωσή του στα υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου - Πλάκας, για τη στέγαση του Αρχείου του Κόμματος.

Ειρήνη Ζεγκίνη

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΑΡΙΑΣ και ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΛΥΝΑΤΣΗ, και του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ προσφέρω το ποσό των 500 ευρώ, σε δύο δόσεις, για την οικονομική εξόρμηση και το Αρχείο του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ-ΔΕΗ2 της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Σκεύος Γλυνάτσης

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΙΤΣΑΡΔΗ προσφέρω προς τιμή των 90 χρόνων του ΚΚΕ και για την οικονομική εξόρμηση 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

Δέσποινα Φουντούλη - Λιτσαρδή

***

Στη μνήμη των γονιών μας ΣΤΑΥΡΟΥ και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΤΣΕΔΑΚΗ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ελένη - Χαρίκλεια

***

ΦΩΤ.

Στις 27 Γενάρη του 2005 έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας αδελφός και θείος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ, συνταξιούχος δικηγόρος. Στη μνήμη του, που παραμένει άσβεστη για μας, προσφέρουμε μέσω ΚΟ Ακαδημίας Πλάτωνος, το ποσό των 400 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, του Κόμματος στο οποίο πίστευε σε όλη του τη ζωή.

Τα αδέλφια του: Βασιλική Σκανδάλη, Νίκος Παλούμπης

Τα ανίψια του: Μαργαρίτα και Θοδωρής, Ιωάννα

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ εκπαιδευτικού, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και επί 41 χρόνια πολιτικού πρόσφυγα. Επί 32 χρόνια δίδασκε τα Ελληνόπουλα της προσφυγιάς την ελληνική γλώσσα και την πλούσια ιστορία μας. Κι όμως, η πολυετής παιδαγωγική του δράση δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο ελάχιστο από το ελληνικό κράτος, γεγονός που τον πίκρανε πολύ. Η σύνταξη που του έδωσαν ήταν η κατώτερη του ΙΚΑ.

Προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλλιθέας, 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η γυναίκα του και οι κόρες του Ζαχαριάδου Σοφία, Παρθένα και Νίκη

***

φωτ.

Προς τιμήν των 90 χρόνων του ΚΚΕ και του 18ου Συνεδρίου του, όπως και στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΑΛΑΝΗ, από το Αγιόφυλλο Τρικάλων, στελέχους της ΕΑ και του ΔΣΕ, που πέθανε στη Βουδαπέστη, το 1968, καθώς, επίσης, για όλους τους - πάντα αξέχαστους - αγωνιστές και αγωνίστριες του ΔΣΕ, πολιτικούς πρόσφυγες στην Ουγγαρία, που οι ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εδώ και 60 χρόνια δεν επιτρέπουν ακόμα τον ελεύθερο επαναπατρισμό τους, και άφησαν την τελευταία τους πνοή και κηδεύτηκαν στη δεύτερη πατρίδα τους την Ουγγαρία,

Στη μνήμη όλων προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟ Ηλιούπολης.

ΤΣΙΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μανώλης Γιώργος

***

Η Επιτροπή Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης έστειλε 200 δολάρια Αυστραλίας στη μνήμη του σ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΙΑΛΤΑ, που πέθανε πρόσφατα στη Μελβούρνη.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ΤΖΩΡΤΖΗ ΤΟΡΙΚΟΓΛΟΥ, ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, ΑΝΕΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ νεκρού του ΔΣΕ, ΙΩΣΗΦ και ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΤΟΡΙΚΟΓΛΟΥ - ΙΩΑΝΝΙΔΗ, προσφέρουν για τα 90χρονα του ΚΚΕ, στην ΚΟΒ «Αγίας Ολγας» 100 ευρώ.

Παυλίνα Πρεβελιανάκη και Δέσποινα Τορίκογλου

***

ΦΩΤ.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ του Δημητρίου γεννήθηκε το 1917 στα Αμπελάκια του Ν. Λάρισας. Κλείνουν 9 χρόνια από το θάνατό του. Εγινε μέλος του ΚΚΕ το 1942. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Πιστός και αταλάντευτος κομμουνιστής, αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, στη μνήμη του αδελφού του, ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΖΙΟΥ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες ΜΑΥδες το 1949 στη Λάρισα, και στη μνήμη του αδελφού της, ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, που πέθανε πριν δύο μήνες, η σύζυγός του, Ελένη Μάντζιου, προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και 30 ευρώ στον «Ρ», που ήταν ο καθημερινός του σύντροφος.

***

φωτ.

Στη μνήμη της αδελφής της ΕΛΕΝΗΣ ΝΤΑΓΚΑ που πέθανε πρόσφατα, του συζύγου της ΓΙΩΡΓΟΥ και όλων των αδελφών της που «έφυγαν» πιστοί στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ η Λίτσα Γ. Ντάγκα από την Κάριτσα Ιωαννίνων προσφέρει στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ, που αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ, από το 1949 πρόσφυγας στην ΕΣΣΔ απ' όπου επαναπατρίστηκε το 1987, με την οικογένειά του, και πέθανε στις 14 Δεκέμβρη του 2008, προσφέρουμε 100 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

ΠΛΑΤΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΛΑΤΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Τα παιδιά του: Ιωάννης Πολύμερος, Βασιλική και Ανδρέας Ράπτης


ΑΡΩΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΑΡΩΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΔΟΥΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΔΟΥΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΖΕΓΚΙΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΖΕΓΚΙΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΔΟΥΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΔΟΥΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΗΛΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ - Στεργίου
ΗΛΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ - Στεργίου

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΖΙΩΚΑ-Καρτασίδου ΕΛΕΝΗ
ΤΖΙΩΚΑ-Καρτασίδου ΕΛΕΝΗ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ
ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΑΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ

Μάρθα Φράγγου - Βασβανά
Μάρθα Φράγγου - Βασβανά

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΥΘΡΙΑΔΗΣ

Παντελής Κιρκίνης
Παντελής Κιρκίνης

ΕΛΕΝΗ ΝΤΑΓΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΝΤΑΓΚΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
ΝΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΒΟΥΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΒΟΥΣΗΣ

ΛΥΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΛΥΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΑΝΑΚΟΥ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΑΝΑΚΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΟΥΛΗΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΟΥΛΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΜΑΡΘΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΘΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΠΑΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ