Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 10285

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα

Ξανά στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι οικοδόμοι της Αθήνας διεκδικώντας μέτρα για την ανεργία και την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης. Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  15
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Η δεύτερη φάση φέρνει νέα «χαράτσια»

Μπορεί οι δηλώσεις για το Εθνικό Κτηματολόγιο να ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκέμβρη 2008, ακόμη και για τους κατοίκους του εξωτερικού, ωστόσο τα «χαράτσια» δεν τέλειωσαν.


ΣΕΛ.  13

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για να ανοίξουν τα σπίτια της αγροτιάς

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο όταν ο λαός βρίσκεται σε κοινωνική ευημερία, όταν ελπίζει σε ένα ακόμα καλύτερο αύριο

  • Αυτοί οι οποίοι με γλυκό τρόπο ή με άγριο εύχονται να ανοίξουν οι δρόμοι ένα πράγμα υπηρετούν: Να κλείσουν τα στόματα της φτωχής μικρομεσαίας αγροτιάς που έχει καθημερινά επιτακτικά προβλήματα και αντιμετωπίζει την επιβίωση έως το 2013.
  • Αυτοί όλοι ξεχνάνε ότι 20.000 αγρότες κάθε χρόνο φεύγουν από την παραγωγή εντελώς, αναζητώντας μια δουλειά στις πόλεις και μπαίνοντας στο γνωστό τούνελ της ανεργίας.
  • Αυτοί όλοι αγνοούν το γεγονός ότι σήμερα έχει αυξηθεί ο αριθμός των αγροτοεργατών, δηλαδή νέων αγροτών που δεν μπορούν να ζήσουν με το εισόδημα που συγκεντρώνουν το χρόνο από την αγροτική παραγωγή και κάνουν παράλληλα μία δουλειά άλλη στις πόλεις, σερβιτόροι, οικοδόμοι κλπ.
  • Η κυβέρνηση μιλώντας για επιδοτήσεις ή για αποζημιώσεις σ' αυτούς που κατά κύριο επάγγελμα είναι αγρότες, ακριβώς αυτούς τους αγροτοεργάτες επιχειρεί να πετάξει απέξω για να μοιράσει το ίδιο ποσό σε λιγότερους και για να επωφεληθούν οι αγρότες που έχουν μεγάλη ιδιοκτησία.
  • Εμείς προτιμάμε να μείνουν κλειστοί οι δρόμοι όσο χρειάζεται για να ανοίξουν τα σπίτια της αγροτιάς παρά το αντίθετο. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο όταν ο λαός βρίσκεται σε κοινωνική ευημερία, όταν ελπίζει σε ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Εμείς γι' αυτούς τους ανοιχτούς δρόμους παλεύουμε.

ΣΕΛ.  9  -  11


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Καμιά εγγύηση για τις θέσεις εργασίας

Απεργία και μαζική συγκέντρωση χτες στην Αθήνα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες απολύσεις, μετά την «εκκαθάριση» 120 εργαζομένων από τις εργολαβίες.


ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Προσκλητήριο σε ξεσηκωμό

Αύριο, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καρατάσου το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους κλωστοϋφαντουργούς.


ΣΕΛ.  15
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Ξεκινούν οι κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  15
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στους καταπέλτες για τα δεδουλευμένα

ΣΕΛ.  14
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
4.000 άμαχοι νεκροί κάθε χρόνο

ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ