ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
Σελ. /32
ΠΕΡΑΜΑ
Αμεση στελέχωση και λειτουργία κινητής μονάδας ΙΚΑ και Κέντρου Υγείας

Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη παραμένει σταθερά μέσα στα αιτήματα πρώτης προτεραιότητας των εργαζομένων στη Ζώνη του Περάματος

Eurokinissi

Η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη παραμένει σταθερά μέσα στα αιτήματα πρώτης προτεραιότητας των εργαζομένων στη Ζώνη του Περάματος
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας - Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με θέμα τη στελέχωση και τη λειτουργία κινητής μονάδας του ΙΚΑ και του Κέντρου Υγείας στο Πέραμα, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Το πόσο υπολογίζει τη ζωή του εργάτη η πολιτική που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτεται από την ελλιπή λειτουργία του σταθμού του ΙΚΑ που υπάρχει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ύστερα και από τη μη πραγματοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την πλήρως επανδρωμένη, 24ωρη λειτουργία της κινητής μονάδας, μετά από το θάνατο των οχτώ εργατών στο "FRIENDSHIPGAZ".

Για να καλυφθούν οι σοβαρότατες ανάγκες αυτού του χώρου, υπάρχει ένας και μόνο γιατρός σε κάθε μία από τις δύο βάρδιες. Από τους δύο γιατρούς, ο πρωινός είναι γυναικολόγος. Τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού είναι ο νοσηλευτής και ο οδηγός του ασθενοφόρου, οι οποίοι βέβαια αναγκάζονται να κάνουν μέχρι και τους καθαριστές του χώρου για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο σταθμός.

Οι συνολικές αυτές ελλείψεις σε αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικού και σε εξοπλισμό, όπου δεν υπάρχουν ούτε τα αναγκαία, κάνει το Κέντρο Υγείας τελείως αναποτελεσματικό και για το σύνολο του λαού του Περάματος, αλλά και για τους εργάτες της Ζώνης, ακόμα και στην αντιμετώπιση καθημερινών έκτακτων περιστατικών.

Ερωτάται οι κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:

-- Την άμεση, πλήρως επανδρωμένη και 24ωρη λειτουργία της κινητής μονάδας του ΙΚΑ.

-- Την πλήρη στελέχωση, σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας, ώστε να μπορεί να λειτουργεί κανονικά και να αντιμετωπίζει κάθε έκτακτο περιστατικό χωρίς καμία επιβάρυνση στην υγεία και τη ζωή των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του λαού του Περάματος».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Επιβάλλεται να καλυφθούν άμεσα οι σοβαρές ελλείψεις

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα το Νοσοκομείο Καρύστου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους, οι κομμουνιστές βουλευτές επισημαίνουν:

«Το Νοσοκομείο Καρύστου αποτελεί σοβαρό εφόδιο για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής και γι' αυτό το λόγο απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση των κενών και των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Δυστυχώς, και στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Καρύστου, όπως και στα άλλα Νοσοκομεία, οι ελλείψεις είναι αρκετά σοβαρές και οι πολιτικές ευθύνες μεγάλες. Συγκεκριμένα, παραμένει σε εκκρεμότητα η κάλυψη της θέσης δύο παιδιάτρων, δύο χειρούργων, ενός ΩΡΛ και είναι άμεση η ανάγκη για την κάλυψη σημαντικού αριθμού νοσηλευτών. Για παράδειγμα, ενώ προβλέπονται 11 νοσηλευτές Τεχνολογικής Εκπαίδευσης υπάρχουν μόνο 4.

Επίσης, το Νοσοκομείο έχει άμεση ανάγκη από αξονικό τομογράφο. Εχει ανάγκη από μονάδα τεχνητού νεφρού, αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και οι ασθενείς νεφροπαθείς είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν κατοικία. Επίσης χρειάζεται άμεση ανανέωση των ασθενοφόρων και πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού οδηγών.

Εκτός των παραπάνω προβλημάτων, το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο διαπίστωσε σοβαρή έλλειψη χώρου για το μικροβιολογικό εργαστήριο και τα εξωτερικά ιατρεία, έλλειψη αποθηκευτικών χώρων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου, θέτει το ζήτημα της επέκτασης ή της αναζήτησης λύσης για νέο, σύγχρονο, κατάλληλο κτίριο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη των ελλείψεων που σημειώνονται στο Νοσοκομείο Καρύστου».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ: Τμήμα του παραλιακού δρόμου της Πλατάνας του Δήμου Κύμης υπέστη κατάπτωση, με αποτέλεσμα τη δυσχερή και επισφαλή πρόσβαση στο λιμάνι της Κύμης, τη νήσο Σκύρο και την ενδοχώρα του Δήμου. Επιπλέον υπάρχουν σοβαρότατοι κίνδυνοι κατάρρευσης των παρακείμενων στο δρόμο σπιτιών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Τι μέτρα θα πάρουν άμεσα για την προστασία από τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις, για τη βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Κύμης και συνολικά του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας;

-- Τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για τη δημιουργία ασφαλούς σύγχρονου οδικού δικτύου στο Νομό Εύβοιας;

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ: Ολο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς του εμπορικού λιμένα της Μυτιλήνης από την καρδιά της πόλης στη θέση Καρά Τεπέ, σύμφωνα και με την ήδη υπάρχουσα μελέτη του καθηγητή του ΕΜΠ Ε. Μουντζούρη. Η θέση ενός λιμανιού στο κέντρο της πόλης, όπου δέχεται και εμπορικά και επιβατηγά πλοία εξυπηρετούσε τις ανάγκες άλλων εποχών. Με τα σημερινά δεδομένα, η κίνηση τόσο των επιβατηγών όσο και των εμπορικών πλοίων στο λιμάνι έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του λιμανιού, να προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους του κέντρου και να αυξάνονται οι κίνδυνοι ατυχημάτων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Γκιόκας και Διαμάντω Μανωλάκου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

-- Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόταση μεταφοράς του λιμανιού αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής και βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση, για ποιους λόγους δεν έχει πραγματοποιηθεί;

-- Τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν για τη μεταφορά του λιμένα;

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΚΥΜΗΣ: Ο δρόμος Αλιβερίου - Καρύστου σε πολλά τμήματα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα, οδηγούς και επιβάτες.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής. Μετά από πολλά χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άρχισε η κατασκευή ορισμένων τμημάτων του δρόμου, αλλά δυστυχώς σημειώνεται δραματική καθυστέρηση στην αποπεράτωση, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ. Πόρτο Λάφια, Στύρα, Πολυπόταμο το έργο έχει σταματήσει. Καθυστέρηση σημειώνεται και στο τμήμα του δρόμου Αλαμανέικα στην είσοδο της Καρύστου, μέχρι την τοποθεσία Χωνί, σε περιοχή που γίνονται επικίνδυνες κατολισθήσεις.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση:

-- Για να προχωρήσουν και να τελειώσουν το γρηγορότερο δυνατό τα έργα που άρχισαν και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ασφαλής, σύγχρονος, δρόμος που θα συνδέει το Αλιβέρι με την Κάρυστο.

-- Για να αρχίσει η κατασκευή νέου δρόμου Χαλκίδας - Αλιβερίου και Αλιβερίου - Κύμης.

ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από κακοκαιρία στο Δήμο Κλεινοβού και Καστανιάς του νομού Τρικάλων.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί από την υπερχείλιση του Πηνειού και του Ενιπέα - ιδιαίτερα στις περιοχές Κεραμιδίου και Ζάρκου στο Νομό Τρικάλων - και να υλοποιηθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

-- Οι βουλευτές του Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σταύρος Σκοπελίτης, Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Γκατζής και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι ενέργειες θα κάνει για την αξιοκρατική στελέχωση του ΕΛΓΑ, την αποκατάσταση της υπηρεσιακής νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη και Διαμάντω Μανωλάκου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό πότε πρόκειται να πληρωθούν την επιδότηση οι βιοκαλλιεργητές της Λέσβου και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα καθυστέρησης.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να αποκατασταθούν οι ζημίες στην πηγή και να λειτουργήσει κανονικά το σύστημα υδροδότησης της Καρύστου.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Διαμάντω Μανωλάκου και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση επισκευή και συστηματική συντήρηση του δρόμου που συνδέει τα χωριά του Κάβο Ντόρο με την Κάρυστο ή για τη διάνοιξη του νέου δρόμου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ