Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Επιβάλλεται να καλυφθούν άμεσα οι σοβαρές ελλείψεις

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα το Νοσοκομείο Καρύστου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη και Γιώργος Μαυρίκος. Στην Ερώτησή τους, οι κομμουνιστές βουλευτές επισημαίνουν:

«Το Νοσοκομείο Καρύστου αποτελεί σοβαρό εφόδιο για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής και γι' αυτό το λόγο απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση των κενών και των ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Δυστυχώς, και στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Καρύστου, όπως και στα άλλα Νοσοκομεία, οι ελλείψεις είναι αρκετά σοβαρές και οι πολιτικές ευθύνες μεγάλες. Συγκεκριμένα, παραμένει σε εκκρεμότητα η κάλυψη της θέσης δύο παιδιάτρων, δύο χειρούργων, ενός ΩΡΛ και είναι άμεση η ανάγκη για την κάλυψη σημαντικού αριθμού νοσηλευτών. Για παράδειγμα, ενώ προβλέπονται 11 νοσηλευτές Τεχνολογικής Εκπαίδευσης υπάρχουν μόνο 4.

Επίσης, το Νοσοκομείο έχει άμεση ανάγκη από αξονικό τομογράφο. Εχει ανάγκη από μονάδα τεχνητού νεφρού, αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και οι ασθενείς νεφροπαθείς είναι αναγκασμένοι να αλλάζουν κατοικία. Επίσης χρειάζεται άμεση ανανέωση των ασθενοφόρων και πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού οδηγών.

Εκτός των παραπάνω προβλημάτων, το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο διαπίστωσε σοβαρή έλλειψη χώρου για το μικροβιολογικό εργαστήριο και τα εξωτερικά ιατρεία, έλλειψη αποθηκευτικών χώρων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ανάγκες του Νοσοκομείου, θέτει το ζήτημα της επέκτασης ή της αναζήτησης λύσης για νέο, σύγχρονο, κατάλληλο κτίριο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη των ελλείψεων που σημειώνονται στο Νοσοκομείο Καρύστου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ