Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταθερός υπηρέτης της ολιγαρχίας

Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό, για την «ανάγκη συναίνεσης» προς αντιμετώπιση της κρίσης, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Θυμίζει ο Καρατζαφέρης στον Καραμανλή ότι στην πρόσφατη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επανειλημμένα στην «ανάγκη συναίνεσης». «Οπως ανέφερα και εγώ στην ομιλία μου κατά την ίδια συζήτηση» του λέει. Και τον ρωτά «στην ανάγκη ποιας μορφής συναίνεσης αναφέρεστε; Ποιοι, θεωρείτε, ότι θα πρέπει να συναινέσουν με ποιους, πάνω σε ποια βάση και πάνω σε ποιο σχέδιο;». Βιάζεται ο ΛΑ.Ο.Σ. να βάλει την υπογραφή του στην άσκηση της πιο αντεργατικής πολιτικής.

Την οποία έχει προσδιορίσει, ζητώντας απαγόρευση διαδηλώσεων και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Την προσδιόρισε υπερασπιζόμενος τον εκάστοτε κουκουλοφόρο προβοκάτορα - ασφαλίτη («ο κουκουλοφόρος αστυνομικός εκτελεί εντολές της πατρίδας. Και αν η πατρίδα του λέει να φοράει κράνος, θα φοράει κράνος» - τηλεοπτικός σταθμός «Alpha» 6/1/09), κατηγορώντας ακόμα και εκπαιδευτικούς («όταν βλέπαμε καθηγητές να λένε στους μαθητές να πετροβολήσουν αστυνομικά τμήματα» - στην ίδια συνέντευξη).

Την προσδιόρισε ζητώντας («Alpha» 31/12/2008) αύξηση ωρών εργασίας και πάγωμα των εργατικών αγώνων: «(...) χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά. Εγώ αυτό το οποίο θα έλεγα, μια ώρα παραπάνω δουλειά». Και για να γίνει αυτό, πιπίλαγε την καραμέλα: «Εθνική συνεννόηση ρε παιδιά! Να μαζευτούμε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (...) Δεν μπορεί τώρα σε αυτή την αντάρα την οικονομική, όπου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, να πηγαίνουμε σε διεκδικήσεις οικονομικές, διαδηλώσεις, που επιβραδύνουν την κατάσταση και επιδεινώνουν την κατάσταση (...) Εσύ Αριστερά, εργασιακή ειρήνη, σταμάτα τους»! Αυτή είναι η δουλιά του ΛΑ.Ο.Σ. Να υπηρετεί την ολιγαρχία και την πολιτική της ως γνήσιο δεκανίκι.


Θ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ